Acasă » Exclusiv » A lucrat într-o brutărie, dar a ajuns să facă bani din IT

A lucrat într-o brutărie, dar a ajuns să facă bani din IT

De: Adrian Lucian 21/02/2018 | 23:08
A lucrat într-o brutărie, dar a ajuns să facă bani din IT
Românul care a dat Londra pe Satu Mare și jurnalismul pe IT

Povestea lui Bogdan Tincu, un sătmărean în vârstă de 28 de ani a început la fel ca a multor tineri din ziua de astăzi, dar, la un moment dat, a cunoscut o schimbare, din ambiția tânărului de a nu mai avea șefi. A absolvit cu brio facultatea de jurnalism din Cluj și chiar a avut o experiență scurtă în domeniu, dar modul în care a aflat el că se realizează jurnalismul, ca angajat într-o redacție mare, l-a dezamăgit și l-a făcut să plece din țară. (VEZI AICI: E ÎNCĂ STUDENT, DAR A PUS PE PICIOARE O AFACERE CU CARE NU DĂ GREŞ. POVESTEA TÂNĂRULUI CARE FACE BANI DIN… POMENI)

„Am studiat jurnalismul în România, la Cluj. Am fost un student bun, cu multe burse şi deplasări în străinătate, plătite de facultate prin diferite programe europene. Am absolvit cu brio și chiar atunci mă vedeam activând în domeniu. Mi-am găsit un loc de muncă la o televiziune în Satu Mare. Experiența nu a fost tocmai una plăcută, dar a fost o lecție necesară, pentru că am descoperit că nu sunt făcut să am un program fix de muncă și să am un șef, care, pe lângă că e morocănos, e și miștocar și trebuia să scriu oarecum după dictare, materiale comandate de el. Așa că am decis că nu vreau să am șefi niciodată, dar nici să fiu un astfel de șef. Mi-am făcut bagajele și am plecat din țară”, își amintește Bogdan Tincu prima sa experiență din câmpul muncii. Aceasta a durat puțin, aproximativ trei luni de zile. (NU RATA, PE CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA: AU ALUNGAT-O DIN ROMÂNIA ŞI… O NAISTĂ DIN TÂRGOVIŞTE A DEVENIT CELEBRĂ ÎN ÎNTREAGA EUROPĂ)

De la brutărie, la cărat de mobilă și mai apoi la platforme online

Pasiunea pentru IT a lui Bogdan a fost mai puternică decât dorința de a face jurnalism sau orice altceva

Cu toate că studiase pe filiera umană, Bogdan a fost mereu atras de științele fixe, în special de ceea ce ținea de IT. Dar nevoia unui venit sigur nu i-a permis să-și dezvolte prea mult această pasiune, pentru început. Așa a ajuns în Londra, unde s-a angajat în diverse locuri pentru a-și asigura existența și și-a sacrificat timpul liber pentru a descoperi tainele IT-ului.

„În Londra am făcut multe, la început am mers să lucrez la o brutărie, apoi am fost la o firmă de mutări, la cărat mobilă. Nu prea conta ce lucrez, ca orice tânăr doream să am bani, bani din care mai apoi să pot să îmi construiesc viața. Apoi am văzut un anunț într-un ziar românesc care anunța că se caută tineri să lucreze pe partea de suport tehnic pentru o companie. Eu am fost autodidact pe acest segment, veneam de la muncă și mă puneam la calculator și învățam programare, învățam diverse programe din ce găseam explicații pe internet, din tutoriale, din încercări și greșeli. Am trimis imediat CV-ul şi, surpriză: în două ore am fost sunat de firma respectivă, oferindu-mi-se jobul. Am început chiar din ziua aceea să lucrez la întreţinerea unei platforme online. În primele trei luni, am lucrat mai mult pe mărunţiş, pentru că, deşi ştiam domeniul, mai aveam încă lucruri noi de învăţat. În afară de faptul că aveam şansa să mă familiarizez cu domeniul, îmi puteam face o reputaţie, aveam posibilitatea să cunosc această lume a IT-ului”, povestește Bogdan, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Nu l-a încântat să decoreze locuințele celebrităților

Bogdan mai spune că, pentru a reuşi în noua lui meserie, îşi făcuse un program de studiu şi de muncă foarte strict chiar şi după ce ieşea de la serviciu.

„Am pornit cu gândul că doresc să fiu cel mai bun în ceea ce fac, să îmi fac un nume și o reputație. Am stat câteva luni la acea firmă, care s-a închis. Am rămas în Londra şi m-am angajat la o companie care producea decoruri, unde primisem postul de designer. Într-o zi, mi-am spus că nu mai vreau să lucrez pentru nimeni, oricâtă nevoie aş avea de bani, aşa că, după aproape un an la acest job, am demisionat. Asta chiar dacă avusesem ocazia să realizez decoruri pentru locuinţele unor persoane celebre, precum jucători de la Arsenal, Chelsea Londra şi cântăreţi renumiţi de aici”, mai spune Bogdan. (CITEȘTE AICI: ESTE ANGAJATĂ CA ARHIVAR, DAR… POVESTEA ULUITOARE A COAFEZEI DE LA ”ROMÂNII AU TALENT”)

A luat-o a treia oară de la zero

Bogdan consideră că IT-ul e la fel de profitabil în orice colț al lumii

Conștient că banii nu vin toți deodată și nici în cantități mari, și după ce experimentase o dată cum e să o ia în viață de la zero, Bogdan și-a creat propriul site de prezentare și a pornit în căutarea clienților cărora să le realizeze site-uri și aplicații de mobil. A învățat în continuare din fiecare modificare a site-ului propriu și din fiecare aplicație de mobil realizată pentru prieteni, în mod gratuit la început, pentru a putea intra pe piață.

„La început lucram pe mărunțișuri, dar cu o idee bine fixată în minte. Cu cât mai mulți clienți mulțumiți, cu atât mai multe recomandări și cu atât mai multe șanse să clădesc ceva serios pe viitor. În IT, dacă ești bun și te dezvolți continuu, se câștigă decent spre foarte bine. Eu, la început, nu câștigam extraordinar, dar important a fost că nu m-am dat bătut. Într-o zi mi-am spus că ceea ce pot face la Londra în IT, pot face și acasă la Satu Mare, la costuri mai mici și fiind aproape de familie și de prieteni, așa că am mai luat-o o dată de la zero, a treia oară, întorcându-mă acasă. De fapt nu a fost chiar de la zero, că am putut continua contractele avute în Anglia”, mai spune tânărul. (VEZI ȘI: POVESTE DE SUCCES! A LUCRAT LA CULES ÎN SPANIA, IAR ACUM… CÂŞTIGĂ MII DIN EURO DIN SCAIEŢI!)

Bogdan mărturiseşte că, printre proiectele sale ca independent este şi o aplicaţie pentru telefoane mobile şi tablete, un joc de cultură generală care aduna iniţial circa şase-şapte clienţi lunar. Tânărul este bucuros că, după ce a preluat acest proiect, a reuşit să crească spectaculos numărul de aplicanţi, până la 5.000 pe zi. Între timp, a vândut acea aplicație pe bani frumoși și a trecut la un nou capitol.

Nu îi pare rău că a dat Londra pe Satu Mare: “IT-ul e la fel de profitabil în orice colț al lumii”

„Am urmărit trendul în tot ce ține de IT, și am simțit oportunitatea investiției în criptomonede, doar că am decis că, dacă tot am cunoștințele necesare, să nu le cumpăr, ci să le caut, să le minez, iar acum am un miner al meu și mă pregătesc să îl achiziționez pe al doilea împreună cu un asociat. Afacerea cu site-uri și aplicații a crescut frumos, s-a dezvoltat și chiar nu îmi pare deloc rău că am lăsat Londra pentru Satu Mare, pentru că aici era o piață mare neexploatată, pe care am putut să mă desfășor. IT-ul e la fel de profitabil în orice colț al lumii”, mai povestește Bogdan.

Bogdan Tincu dorește să fie un exemplu pentru tinerii care afirmă că nu găsesc oportunități de carieră și dezvoltare în țară, arătându-le tuturor că și într-un oraș mic precum Satu Mare se pot realiza lucruri la fel de importante și bine apreciate precum la Londra. (CITEȘTE AICI: COMBINĂ FILOSOFIA CU ARTELE MARŢIALE ŞI ”PRODUCE” CAMPIONI. L-AM GĂSIT PE… ANTRENORUL DE MINŢI!)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Gestul bizar pe care Prințesa Kate Middleton îl face NOAPTEA, pe întuneric. Prințul William a înlemnit când a văzut-o
Gestul bizar pe care Prințesa Kate Middleton îl face NOAPTEA, pe întuneric. Prințul William a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
4 ZODII cu noroc la bani, chiar înainte de Paște! Sunt mari șanse să îmbogățească rapid, din nimic
4 ZODII cu noroc la bani, chiar înainte de Paște! Sunt mari șanse să îmbogățească...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care i-a marcat viața Marianei Ionescu Căpitănescu
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...