”Maternitatea” de fazani

Publicat: 09/01/2019 | 22:40

Direcția Silvică Olt face profit din organizarea de vânători la fazani, după ce reprezentanţii instituţiei au construit un adăpost în care cresc sute de păsări. Cei care doresc să participe la astfel de acțiuni trebuie să plătească o taxă fixă de participare, la care se adaugă cea de împușcare achitată pentru fiecare exemplar. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea fazanilor care sunt crescuți doar pentru a fi eliberați în bătaia puștilor. (VEZI ȘI: A MOŞTENIT DE LA BUNICA TAINELE GĂTITULUI… EA ESTE ”DOAMNA CU CĂMARA”!)

Nu mai puțin de 1.500 de fazani au fost aduși la Dobrun, în județul Olt, la sfârșitul anului trecut, atunci când conducerea unității a finalizat construcția unei voliere de stocaj în care sunt crescute acum păsările. Exemplarele au fost achiziționate din fazaneriile statului și sunt eliberate la cererea vânătorilor, pentru a fi împușcate. (CITEȘTE AICI: POVESTEA TÂNĂRULUI CARE FACE BANI DIN… POMENI)

„Când intrăm, nu se mai sperie”

Păsările nu se tem deloc de îngrijitori

“Pe perioada stocajului, în perioada de vânătoare a fazanului, noi asigurăm hrană conform normelor în vigoare: 80 de grame pe bucată, porumb, ovăz, grâu. Asigurăm paza, avem şi un bec mare aici.

– V-aţi obişnuit cu ei?

– Da, când intrăm, ei nu se mai sperie”, spune pădurarul Ilie Postelnicu pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Tradiție reluată după 30 de ani

Participarea la acțiunile de vânătoare organizate la fazani sunt contra cost. Astfel de acțiuni de vânătoare nu au mai fost organizate în județ de aproximativ 30 de ani. Perioada optimă în care se vânează această specie este octombrie-februarie. (VEZI ȘI: ARE CEA MAI MARE PLANTAȚIE DE GOJI DIN ROMÂNIA)

Direcția Silvică Olt face profit din organizarea de vânători la fazani, după ce reprezentanții instituției au construit adăpostul în care cresc sute de păsări.

“Încercăm să relansăm vânătoarea“

Sute de fazani sunt crescuți special pentru vânătoare în Olt

„Începând din toamna anului 2018, Direcția Silvică și-a propus să popularizeze și să dezvolte acțiunea de vânătoare la fazani. În acest sens, pe fondul de vânătoare 36 Dobrun, am construit o volieră de stocaj. Luăm fazani de la fazaneriile din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, crescuți în captivitate, pe care îi stocăm în această volieră, iar când avem acțiuni cu vânători români sau străini îi lansăm în teren după care organizăm acțiuni de vânătoare”, a declarat George Vîle, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Olt.  (CITEȘTE ȘI: A LUCRAT LA CULES ÎN SPANIA, IAR ACUM… CÂŞTIGĂ MII DIN EURO DIN SCAIEŢI!)

Oficialul a precizat că vor mai fi aduşi încă 1.300 de fazani, prin aceste eforturi încercându-se relansarea vânătorii.

„Pe Fondul Cinegetic de la Dobrun intenţionăm să organizăm partide de vânătoare. Acesta a fost şi motivul pentru care am adus 700 de fazani, urmând să mai achiziţionăm încă 1.300. Fazanii vor fi lansaţi în Fondul de vânătoare, pentru că încercăm să relansăm vânătoarea la fazani. Aşteptăm deci vânătorii”, a mai spus Vîle.

Sunt așteptați și vânătorii străini

În voliere sunt crescute sute de păsări

Cei de la Direcţia Silvică Olt speră să atragă şi vânătorii străini la aceste partide de vânătoare.

“- Sunt benefice, profitabile pentru asociaţie, pentru ţară că vin să lase bani în România, foarte profitabile.

– Cât de dese sunt organizate partidele cu fazani?

– De câte ori sunt solicitări şi în limita cotei de recoltă, deci nu se împuşcă cât vrem”, explică Mihai Albulescu, preşedintele Asociaţiei Vânătorilor Olt.

Pentru a participa la astfel de partide, vânătorii trebuie să scoată din buzunar o taxă de participare de 15 euro, la care se adaugă tariful de împușcare și preluare, care este de 10 euro pentru fiecare fazan împușcat.  (NU RATA, AICI: UN BĂIMĂREAN CÂŞTIGĂ BANI DIN „ÎMPACHETAT” FUM!)

Citește și...