Mobila Stelei Popescu a fost scoasă la licitație. Cu cât a fost vândut fotoliul preferat al artistei

Publicat: 11/06/2019 | 22:52

Mobila Stelei Popescu a fost scoasă la licitație. S-a aflat cu cât a fost vândut fotoliul preferat al artistei.

La sfârșitul săptămânii trecute, mobila Stelei Popescu, dar și alte obiecte au fost scoase la licitație. Printre lucrurile vândute s-a numărat și fotoliul preferat al artistei. Piesa de mobilier a fost vândut la respectiva licitație cu 300 de euro, deși suma la care a fost adjudecat a fost cu 100 de euro mai mică decât cea oficială. (CITEȘTE ȘI: PRIMUL SOȚ AL STELEI POPESCU ESTE NĂPĂDIT DE DORUL EI! ”O VISEZ FOARTE DES”)

Fotoliul preferat al Stelei Popescu

Stela Popescu, loc de veci la Cernica

Celebra actriţă a fost găsită fără suflare în casa ei din Bucureşti de către fiica vitregă, Doina Maximilian. Ea a venit într-un suflet, după ce artista nu i-a răspuns de mai multe ori la telefon. Regretata actriţă a fost înmormântată la Mănăstirea Cernica, lângă cel de-al doilea soţ, Puiu Maximilian. (VEZI ȘI: FIICA STELEI POPESCU A RENUNȚAT LA ”MOȘTENIREA DE SUFLET” LĂSATĂ DE ARTISTĂ!)

“A fost dorinţa ei să fie înmormântată lângă soţul ei, Puiu Maximilian, cum i se zicea acestuia în breaslă. La începutul carierei sale, Stela Popescu s-a îndrăgostit nebuneşte de scriitorul Mihai Maximilian, cu care s-a şi căsătorit în 1969. El îi compunea versurile la scheciurile pe care Stela le interpreta. După moartea lui Puiu, Stela Popescu tot timpul spunea că doreşte să fie înmormântată lângă soţul ei”, a mărtursit Oana Georgescu de la Teatrul ”Constantin Tănase”.

Istoria Asociației ”Puiu Maximilian”

Asociația ”Puiu Maximilian” a fost creată tocmai pentru a păstra nestinsă amintirea lui Mihai Maximilian. Mai mult, Doina Maximilian, fiica adoptivă a cuplului Mihai Maximilian-Stela Popescu, a înființat în anul 2003 și o altă firmă, înregistrată la aceeași adresă cu asociația, care avea ca obiect „activități de creație artistică”(VEZI ȘI AICI: GEST IMPRESIONANT FĂCUT DE ALEXANDRU ARȘINEL ÎN MEMORIA STELEI POPESCU)

Cel mai probabil, prin firmă respectivă s-au încasat drepturile de autor de pe urma lui Mihai Puiu Maximilian și Stela Popescu. Din păcate, în ultimii ani – conform cifrelor oficiale -, profitul acestei firme a fost în declin:

– 47.000 de lei (în 2014)

– 33.000 de lei (în 2015)

– 18.000 de lei (în 2016).

În schimb, cea mai bună perioadă a fost acum zece ani, profitul din 2007 fiind de 80.000 de lei. De la înființare și până în 2016, firma fiicei Stelei Popescu a făcut un profit total de aproximativ 580.000 de lei, adică 130.000 de euro.

Citește și...