Povestea emoționantă a dresorului din Craiova care a legat o prietenie cu un Schnautzer orb!

Publicat: 18/10/2019 | 22:54

Un instructor canin atestat ACUSR (Asociaţia pentru Câini Utilitari şi de Salvare din România) a deschis prima şcoală de dresaj din Craiova care deţine şi o pensiune canină. În afara găzduirii, câinii sunt “educați“ pentru pază, companie, dar şi… show. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă spune povestea lor și a celui care și-a transformat pasiunea într-o mică afacere. (NU RATA: POVESTEA CÂINILOR-EROI DE LA CRAIOVA)

Leonard Adrian Sârbu, proprietarul pensiunii canine, mărturisește cum a decis să îşi aleagă această profesie, care a plecat de la o pasiune mai veche.

De la lei și tigri, la câini

Leonard și prietenii săi de „joacă”

„De când am început să vorbesc… inteligibil la nivel de conversaţie, oricine mă întreba ce vreau să mă fac, răspunsul era fără echivoc: doctor şi dresor de animale… Voiam să dresez animale (nu neapărat câini, pe atunci visam la lei şi tigri, încă nu aflasem cum e treaba prin circuri), iar, când se îmbolnăveau, să le pot face bine. Viaţa m-a condus oarecum spre ce am visat… Am terminat liceul veterinar II de la Brad, însă nu m-a lăsat să şi finalizez acest vis”, îşi aminteşte Leonard Adrian Sârbu. (VEZI ȘI: POVESTEA LUI ”TARZAN” DE LA VÂLCEA: ”TOATĂ DRAGOSTEA O OFER ANIMALELOR! ELE SUNT FAMILIA MEA…”)

Și totuși, Leonard nu s-a lăsat păgubaș.“Cu partea de dresaj am început să cochetez de prin liceu. Pe acea vreme nu aveam multe materiale de unde să învăţăm, nu exista Facebook sau Youtube, era mai mult pe sistemul… faci ce îţi trece prin cap”, adaugă dresorul.

Peste ani, pasiunea a fost transformată în afacere şi acum deţine prima şcoală de dresaj care are şi o pensiune canină, unde pot fi cazate patrupedele.

Șase luni a durat să îl dreseze pe Ugo

Leonard și unul dintre „elevii” săi

„Când m-am mutat la Craiova, am început să aprofundez această pasiune, şi în 2002 am făcut primul pas către o carieră de dresor (instructori aşa cum se spune academic).  Îmi luasem un mascul de Bull Terrier de patru, cinci ani (o altă pasiune a copilăriei mele) şi chiar dacă eu mă înţelegeam de minune cu el, în ceea ce priveşte alţi oameni sau animale… povestea era alta.

Mai exact… mânca de viu orice prindea. Mai toţi experţii mi-au spus că aia e, nu ai ce face… Om căpos din fire, nu am acceptat şi, șase luni mai târziu, Ugo era primul Bull Terrier din România care a promovat examenul de lucru BH (proba de subordonare, n.r.). Şi acesta a fost începutul unei poveşti frumoase“, își amintește Leonard. (CITEȘTE ȘI: POVESTEA POMPIERULUI-EROU CARE SCOATE OAMENII DIN GHEARELE MORȚII)

A dresat și un Schnautzer orb

“Primul câine dresat pe bani (nu mulţi, dar m-am simţit foarte… profesionist când am luat bani pe un dresaj) a fost un Schnautzer orb de 11 luni… Aşa am fost eu mereu, nu am înţeles sensul cuvântului… nu se poate. Însă partea cea mai frumoasă a rămas…dresajul… Nimic nu te poate relaxa mai mult decat un căţel care începe să comunice cu tine”, mai spune dresorul. (NU RATA: INCREDIBILA POVESTE A FEMEII CU 400 DE CÂINI)

Citește și...