Povestea stomatologului care a plantat peste noapte o pădure întreagă

Publicat: 25/03/2019 | 22:53

Peste cinci mii de puieți de salcâm au fost plantați pe câmpurile afectate de alunecări de teren din Potcoava, judeţul Olt. (5 euro/luna și ai net NELIMITAT) Un medic stomatolog din Slatina a mobilizat 200 de voluntari, pacienți și elevi de la liceul din localitate și, preț de câteva ore, au plantat viitorii copaci. Acțiunea a fost una voluntară și are ca scop protejarea mediului înconjurător. (VEZI ȘI: POVESTEA ROMÂNULUI CARE A CUNOSCUT ”IADUL PE PĂMÂNT”. A SLUJIT 16 ANI ”LEGIUNEA STRĂINĂ”)

Mihai Secu este medic stomatolog în Slatina și iubeşte locurile natale. A reușit să planteze peste 5.000 de salcâmi, pentru a stopa alunecările de teren din localitatea Potcoava. (Prinde oferta Telekom) Acţiunea a fost pusă în aplicare chiar de medic, iar puieții au fost cumpărați din propriul buzunar. (VEZI ȘI: SUPER-POLIȚISTUL DE LA SLATINA)

Din dragoste pentru natură

Cei peste 5.000 de puieți au fost plantați în timp record la Potocoava

“M-am gândit şi mi-am zis: «Hai să mergem să împădurim, să facem o pădure»! Mie îmi place natura. Aş vrea să conştientizăm lumea în felul următor: n-am cum să tai un pom dacă n-am plantat măcar unul. Sau, dacă am tăiat unul, uite, am o şansă să merg să plantez unul, acum. Fac asta din dragoste de natură, de a respira un aer sănătos, de a trăi într-o țara cât mai verde”, spune medicul stomatolog pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

A reușit să strângă aproape 200 de voluntari

Aproape 200 de persoane s-au înscris pe Facebook pentru a participa la acţiunea „Plantăm viaţă“. Au răspuns astfel unui anunţ în care se făcea apel la voluntariat. Pacienți sau elevi de la liceul din Potcoava, cu toții au dat o mână de ajutor. (NU RATA: EA ESTE ”ÎNGERUL” DE LA 112)

Acțiunea a presupus plantarea celor peste 5.000 de puieți de salcâm, pe o suprafață de un hectar.  (Net NELIMITAT la 5 euro)

Medicul stomatolog care a plantat o pădure peste noapte

„Sunt 5.000 de implanturi bio”

În această acţiune, ca şi în altele dezvoltate în parteneriat în localitatea Potcoava, dar nu numai, stomatologului i-a fost alături medicul de familie Marius Puenea. El a fost cel care i-a adus alături pe elevii şi profesorii de la liceul din Potcoava. (CITEȘTE AICI: ARE CEA MAI MARE PLANTAȚIE DE GOJI DIN ROMÂNIA)

În glumă, şi-au spus că a fost un implant bio. „Sunt 5.000 de implanturi bio, cum mai glumesc eu cu prietenii“, a spus prietenul medicului.   (3 luni cadou la Mobil5)

Citește și...