Acasă » Cancan » Putin continuă să dea rateuri! Soldații ruși luptă cu avioane cu GPS rudimentar și hărți ale Ucrainei care datează din anul 1980

Putin continuă să dea rateuri! Soldații ruși luptă cu avioane cu GPS rudimentar și hărți ale Ucrainei care datează din anul 1980

De: Alina Nistor 13/05/2022 | 20:00

Vladimir Putin se aștepta, la începutul invaziei ruse din Ucraina, ca forțele sale să avanseze rapid și să răstoarne guvernul ales al țării, în doar câteva zile. În schimb, soldații ruși s-au împiedicat de forța armatei ucrainene și au fost atrași într-un conflict prelungit, care nici după atâta timp nu dă semne de atenuare. După lungi încercări și cereri din partea președintelui Volodimir Zelenski, Ucraina este aprovizionată constant cu muniție și armament de către aliații săi occidentali, iar Moscova continuă să dea rateuri când vine vorba de echipamente și din cauza problemelor logistice, se arată într-un documentar realizat de Gândul.ro.

Soldații ucraineni continuă să avarieze blindatele rusești, iar tot mai multe rămân abandonate din cauza defecțiunilor. Recent, în avioanele de luptă rusești distruse au fost găsite receptoare GPS rudimentare, lipite pe tabloul de bord, dar și hărți din hârtie ale Ucrainei, care datează din anul 1980.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a vorbit despre armata rusă ca fiind insuficient echipată pentru războiul în curs din Ucraina. Acesta susține că Rusia a eșuat pe mai multe fronturi și a subliniat o „fișă de acuzație” care ar trebui „pusă la picioarele” generalilor de la Moscova, legată de pregătirea și planificarea slabă, echipamentul și sprijinul acordat care a fost inadecvat, dar și corupția morală.

Ce spun echipamentele distruse de ucraineni despre dotarea armatei lui Putin (Foto: Profimedia)

Liderul rus Vladimir Putin a supravegheat parada care a marcat Ziua Victoriei din Piața Roșie a Moscovei și a urmărit trupele cum mărșăluiau în formație. Însă sărbătoarea a avut loc fără un succes major pe câmpul de luptă din Ucraina. În timp ce analiștii occidentali se așteptau în ultimele săptămâni ca Vladimir Putin să folosească această sărbătoare pentru a evidenția o victorie în Ucraina sau pentru a anunța o escaladare a conflictului, el nu a făcut nimic în acest sens.

În schimb, a căutat justificări pentru acest război și a menționat că Ucraina este ostilă. Și chiar dacă Moscova și-a prezentat presupusele sale echipamente de generație nouă prin intermediul paradei, echipamentul folosit în luptele de pe frontul din Ucraina pare să fie cu totul neadecvat și insuficient.

În avioanele doborâte de ucraineni au fost găsite receptoare GPS lipite pe tablourile de bord

Ministrul britanic al apărării susține că Putin a suferit deja o înfrângere de lungă durată, deoarece armele sale de precizie se epuizează și nu se va mai putea reaproviziona: „Aproape niciunul dintre vehiculele lor nu conține conștientizare situațională și management digital al luptei”

(VEZI ȘI: ZECI DE DELFINI DIN MAREA NEAGRĂ AU MURIT! CARE ESTE, DE FAPT, ADEVĂRATUL MOTIV)

Totodată, Wallace susține că în avioanele SU-34 doborâte de ucraineni au fost găsite receptoare GPS lipite pe tablourile de bord, astfel încât piloții să știe unde se află, pentru că nu se pot baza pe sistemele de navigație încorporate, care au o calitate proastă.

SU-34 sunt avioane de luptă din epoca sovietică. Deși Suhoi-Su-34 este un avion de luptă bombardier, acesta a zburat pentru prima dată în anul 1990 și a intrat în serviciu încă din 2014, cu forțele aeriene ruse.

Su-34 este proiectat pentru desfășurarea tactică împotriva țintelor terestre și navale, atât în misiuni singulare, cât și de grup și pot fi folosite și ziua și noaptea, indiferent de condițiile meteo. Su-34 este propulsat de o pereche de motoare turbo Saturn AL-31FM1, același tip care este folosit și pe varianta Su-27SM.

Motorul îi oferă aeronavei o viteză maximă de aproape Mach 2 atunci când este complet încărcată. Deși viteza maximă este mai mică decât cea a avioanelor SU-27, acest tip de aeronavă poate efectua manevre acrobatice. Când este echipat cu o încărcătură completă de arme, Su-34 are o rază de acțiune maximă de 4.000 de kilometri fără realimentare și poate fi extinsă dacă este realimentat aerian.

Hibele lui Su-34

Su-34 are 12 puncte rigide pentru 8.000 kg de muniție, menite să includă cele mai recente arme rusești ghidate de precizie. Acesta păstrează tunul GSh-30-1 de 30 mm al Su-27/Su-30, dar și capacitatea de a transporta 6 rachete aer-aer tip R-77 și alte 6 rachete tip R-73. Rachetele aer-aer sunt folosite, în primul rând, pentru apărarea împotriva urmăritorilor dacă sunt detectate de radarul orientat spre spate.

Radarul principal al aeronavei are moduri de urmărire a terenului și de evitare ale acestuia. Raza maximă de detectare pentru radarul din față este de 200-250 km, împotriva țintelor de suprafață mare. Pentru a acoperi și spatele Su-34, este folosit și un radar orientat spre pupă.

Radarul principal poate urmări simultan zece ținte aeriene și poate ataca patru, fie din aer, de pe uscat sau pe apă, în timp ce sistemul radar din spate poate avertiza asupra unui atac și îi permite să tragă împotriva urmăritorilor fără a fi nevoie să întoarcă aeronava.

(VEZI AICI: PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL: ”ACEST LUCRU LE VA DA DE GÂNDIT!”. RUSIA A LANSAT RACHETA ”SATAN”)

Cu toate acestea, echipamentele avionului par să fie învechite, iar GPS-ul încorporat să fie de neutilizat.

În același timp, ministrul britanic al Apărării susține că: „Rezultatul este că, deși Rusia are cantități mari de artilerie și blindate cu care îi place să defileze, ea nu poate să le folosească pentru manevra combinată a armelor și să recurgă doar la baraje nediscriminate în masă.”

Rusia are echipamente vechi

Pe lângă toate neregulile descoperite la armele rușilor, Wallace este de părere că toată lumea are câte ceva de învățat din conflictul din Ucraina: „Toți avem arme extrem de complexe care, destul de amuzant, nu necesită câteva zile pentru a le înlocui, procesul poate dura luni de zile.”

Totodată, el a anunțat că încercarea liderului de la Kremlin de a recondiționa bombardierele va fi destul de grea, pentru că multe dintre componente sunt produse de țările din Occident.

(NU RATA: CUM AU PIERDUT RUŞII SUTE DE TANCURI ȘI VEHICULE BLINDATE. EFECTUL HOPA MITICĂ LE DĂ MARI BĂTĂI DE CAP)

Avioanele cu GPS-uri de slabă calitate par să nu fie singurele echipamente militare cu probleme ale rușilor. În același sens, Ucraina a publicat dovezi despre ceea ce s-ar putea spune că sunt alte încercări ale Rusiei de a rezolva problemele legate de echipamentele militare vechi.

Luna trecută, trupele ucrainene au descoperit o dronă care provenea din Rusia și a fost acoperită cu bandă adezivă. Aceasta avea în dotare, în loc de capac pentru combustibil, o sticlă de plastic. Și în luna martie, ucrainenii au găsit bandaje ale armatei ruse care au fost aruncate pe un câmp de luptă și datau din anul 1978 .

Pe lângă acestea, Wallace susține că: „Soldații foloseau bușteni de pin ca protecție improvizată pe camioane logistice și atașau cuști la tancurile lor.”

Documentarea acestui material a fost realizată de Gândul.ro

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Absolventă a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din Cadul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A urmat apoi studii universitare de masterat, ”Marketing Politic și Comunicare”, în cadrul aceleiași universități. citeste mai mult
Parteneri
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un semafor, în BUCUREȘTI: „Este absurd!”
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu el: „Verdictul final...”
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru Sarah
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru...
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face curse de miercuri până duminică
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face...
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în luna mai 2024
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în...