Ștefan Bănică Jr., destin crud tras la indigo cu cel al tatălui său. Artistul a trăit o traumă fără margini

Publicat: 05/02/2020 | 19:42

Puțini sunt aceia care știu că Ștefan Bănică Jr. a avut destin crud… tras la indigo cu cel al tatălui său. Într-un interviu extrem de emoționant, celebrul artist a vorbit despre trauma fără margini, pe care a trăit-o la scurt timp după ce Ștefan Bănică Senior a încetat din viață.

Citește și:  Secretul tinereții lui Ștefan Bănică Jr. Ce regulă respectă cu strictețe?

Ștefan Bănică Jr., destin crud tras la indigo cu cel al tatălui său

Regretatul actor Ștefan Bănică Sr. a murit în urmă cu aproape 25 de ani din cauza unui infarct. Foarte puțini cunosc trauma suferită de Ștefan Bănică Junior la scurt timp după ce tatăl lui a încetat din viață. Potrivit mărturisirilor făcute chiar de artist, el a fost nevoit să urce pe scenă în cadrul unui spectacol, în timp ce rudele și apropiații săi se aflau la priveghiul lui Ștefan Bănică Senior. Ca o coincidență înfiorătoare sau nu… și regretatul artist a trăit aceeași dramă când tatăl lui s-a stins din viață.

Citește și: Ștefan Bănică, mărturii sfâșietoare despre tatăl său mort. Puțini știu că actorul Răzvan Bănică e nepotul său. Ce a spus despre el

“Eu am jucat «Desculţ în parc», cu tata mort în biserică. (…). Bunicul meu era mort pe masă, iar tata a trebuit să vină la spectacol”, a mărturisit Ştefan Bănică Jr. în cadrul unei emisiuni, difuzată în urmă cu câțiva ani.

Citește și: Se vinde scump! Câți bani cere pentru un concert Ștefan Bănică Jr.

Ștefan Bănică Senior – biografie

Ștefan Constantin Bănică, cum a fost trecut în acte, s-a născut pe 11 noiembrie 1933 în Călăraşi, într-o căsuță modestă, situată pe malul Borcei. Venirea lui pe lume a adus multă bucurie în familia lăutarului Drăgan Constandache Bănică. După ce s-a mutat în Bucureşti, având înclinaţii artistice, regretatul actor a cântat în corul de copii de la radio și a jucat în spectacole de teatru pentru şcolari. El a absolvit cursurile Institutului de Teatru din Capitală în 1955. În vremea studenției, celebrul artist a făcut figurație la teatrele bucureștene. A jucat la Teatrul CFR, la Teatrul Regional Bucureşti, pe scena Teatrului Bulandra, la Teatrul Naţional Radiofonic.

Citește și: Ștefan Bănică, dezvăluiri surprinzătoare despre cei trei copii! Ce profesie și-a ales fiul lui 

“Sunt un om care n-ar supăra pe nimeni niciodată şi care înţelege să dăruiască tuturor oamenilor un surâs, o glumă, o butadă. În tinereţe am fost un vagabond, mai bine zis un hoinar. Am iubit oamenii, vinul, fetele frumoase şi la fel de nătângi ca mine şi voi rămâne în acest lanţ vrăjit toată viaţa”, a declarat Ștefan Bănică Senior într-un interviu mai vechi.

Pe lângă carierea din lumea teatrului, Ștefan Bănică Senior a strălucit și pe scena filmului românesc, unde a avut roluri răsunătoare în producții printre care se numără:  “Cel mai iubit dintre pământeni” (1993), “De ce trag clopotele, Mitică?” (1982), “Nea Mărin miliardar” (1978), “Păcală” (1974), “Brigada Diverse intră în acţiune” (1970), “Brigada Diverse în alertă” (1971), “Cîntecele mării” (1970). Și muzica s-a prins de marele actor, care a devenit un artist complet. Dintre melodiile sale cunoscute enumărăm: “Îmi acordați un dans”, “Cum am ajuns să te iubesc”, “Hai, coșar, coșar”, “Giogonda se mărită”.

Ștefan Bănică Junior este fiul lui Ștefan Bănică și al Sandei Liteanu. Ei au divorțat la doar câțiva ani de la nașterea băiatului, însă, regretatul actor a rămas într-o relație foarte apropiată cu moștenitorul său. Ștefan Bănică a murit pe 26 mai 1995, în urma unui infarct.

Citește și...