Terasele se deschid, dar ce nu avem voie să facem cu solnițele și meniurile: ”Nu ar fi un risc mare…”

Publicat: 30/05/2020 | 10:38
Terasele se deschid, dar ce nu avem voie să facem cu solnițele și meniurile: ”Nu ar fi un risc mare…”

E liber la terase, începând cu 1 iunie! Regulile au fost stabilite, distanța de doi metri între mese, iar la fiecare să nu fie mai mult de patru oameni. Pentru fiecare masă sunt alte restricții, cum ar fi transmisibilitatea solniței sau a meniului.

CITEȘTE ȘI: AU FOST PUBLICATE MĂSURILE DE RELAXARE DE LA 1 IUNIE. TERASELE ȘI PLAJELE SE DESCHID, NU ȘI RESTAURANTELE

Astfel, meniurile și solnițele nu se transferă de la o masă la alta, de asemenea, nici produsele nu se vor consuma, la terasă, în picioare. La terase se va merge cu rezervare, de la 1 iunie, potrivit măsurilor de relaxare publicate vineri seară în Monitorul Oficial. Aceasta poate fi făcută online sau telefonic.

Autoritățile recomandă proprietarilor de terase stabilirea de circuite cu sens unic pentru clienți. ”Acum am deschis terasele. Următoarea etapă va fi deschiderea restaurantelor. Vara, lumea preferă să stea pe terasă. Nu ar fi un risc mare dacă am deschide restaurantele pe 15 iunie”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, la Digi24.

Se deschid terasele și plajele. Care sunt măsurile de protecție

În cazul plajelor care se redeschid, fiecare persoană va avea nevoie de un şezlong. Dar premierul Ludovic Orban a anunţat că regulile vor fi corectate, astfel încât oamenii să aibă acces şi cu un prosop, pe nisip.

Și aici se merge pe criterial rezervării, fie online, fie telefonic. Șezlongurile vor fi așezate la o distanță de doi metri unul față de celălalt, iar turiștii vor avea culoare unidirecționale pentru deplasare. Servirea produselor neambalate vor fi evitate, anunță Digi24.