Uluitor cum arată celebrul stadion unde Mirel Rădoi a fost amenințat cu moartea: ”Fugiți…”

Publicat: 16/09/2020 | 23:53

A fost un stadion celebru, acum e în paragină! Municipalul din Bacău, care a purtat chiar și numele primarului-patron Dumitru Sechelariu, e ”groapa de gunoi” din mijlocul orașului! Vegetația s-a urcat pe zidurile de pe care tencuiala a căzut an de an, iar piatra măruntă și copacii au luat locul firelor de iarbă tunse perfect pe care călcau marii fotbaliștii ai Ligii 1. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, o sută de imagini ce definesc coșmarul fotbalului băcăuan.

(CITEȘTE ȘI: ”TAURII FURIOȘI” AU APRINS FUMIGENELE LA MORMÂNTUL UNUI FINANȚATOR DE LEGENDĂ ÎN LIGA I!)

Da, s-ar putea spune imagini cu un puternic impact emoțional! Pentru microbiștii care invadau arena cu nume de primar, Dumitru Sechelariu, decedat în 2013. Acelor împătimiți ai fotbalului nu le-ar veni să creadă ce e pe locul unde, în urmă cu peste 15 ani, se înclinau Dinamo cu Lobonț în poartă, Rapidul. Golul lui Cursaru din foarfecă ajuns pe CNN. Iar actualul selecționer, Mirel Rădoi, își îndemna colegii de la Steaua să ajungă mai repede către vestiar: ”Fugiți, ne omoară moldovenii!” Și multe, multe altele, în care și Gigi Becali a jucat un rol, a avut o legătură cu acea oficială unde Dumitru Sechelariu, partenerul lui de afaceri în fotbal și chiar la masa de poker, anunța că FCM Bacău se bate la titlu! S-a bătut mereu la retrogradare, de la vis la realitate e cale lungă, dar pentru acei nebuni microbiști a fost frumos.

Intrarea pe stadionul Municipal e ferecată cu lanțuri și lacăte

Parcarea e plină, dar coșmarul începe imediat

Revenim la imaginile uluitoare, cu arena în paragină. Sunt o sută de poze sugestive cu ”Municipalul” din Bacău. Nici în cel mai urât coșmar nu ai fi găsit așa ceva. La pas, prin Bacău. Drumul principal te împinge înspre stadion. Parcarea e plină, ca-n vremurile bune, când veneau greii fotbalului românesc să se bată cu Seche, patronul care, peste noapte, le-a declarat tuturor război. Încă vreo câțiva pași și… Apare, aproape în toată splendoarea, un stadion gol-goluț! Și tencuiala a căzut de pe el. E acoperit, parțial, de vegetație. Stadionul Municipal Bacău stă scris sus, la intrarea ferecată acum cu lanțuri și lacăte. Doar așa știi că te afli la stadion. Ce urmează e coșmar.

Aici era poarta unde Cursaru i-a dat gol din foarfecă lui Lobonț

Junglă și pietriș pe terenul unde a ajuns CNN-ul

Pe străduța care duce la intrarea de la tribuna opusă ocolești stadionul. E jalnic, e trist. Dar ajungi. Desfaci un gard legat cu sârmă, pentru a intra. Bălării, miros greu… Te aștepți să ajungi pe pistă, dar nu, pista nu mai există de mult timp. Imaginea e chiar cutremurătoare. E, ușor, junglă. Dar cu pietriș prin ea. Vestiarele? Anevoios ajungi la ele. Au crescut copaci în dreptul lor, iar celebrul tunel pe unde arbitrul Zotta era fugărit de oamenii primarului de atunci nu mai există. Ba nu, e ”palmat” după vegetația ajunsă la putere pe acea arenă a leilor, în alte timpuri. Dar nu-l mai recunoști. (NU RATA: “REGELE BARBUTULUI”, APEL DISPERAT CĂTRE GIGI BECALI. “SĂ NU RĂMÂN CU MORȚII PE STRADĂ!”)

Stadionul din Bacău este de nerecunoscut! A ajuns în paragină

Tribunele? Scaune răzlețe, galbene, albastre, culorile Selenei, ulterior, FCM-ului, multă tencuială căzută, smoală topită… Iadul? Încă nu. Pare doar un ”electrizant” loc de joacă pentru puștii iubitori de ”pac-pac” sau ”hoții și vardiștii”. Dincolo de ”junglă”, birourile. Au rămas în picioare. E lacăt la poartă, dar geamurile sunt deschise. Se aerisește. E sediul Sport Clubului, cu toate ramurile sportive care au adus glorie Bacăului… De unde acum lipsește fotbalul.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.