Un martor acoperit îl acuză pe noul şef CNAS că i-ar fi ”împins” la sinucidere pe patronul unei cunoscute clinici + pe o doctoriță!

Publicat: 28/07/2019 | 22:02

Premierul României, Viorica Dăncilă, a validat, recent, propunerea ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru postul de şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Persoana validată este Vasile Ciurchea, un nume controversat atât în mediul medical, cât şi în cel judiciar. Fost şef al aceleiaşi structuri, Ciurchea este cercetat penal de DNA într-un dosar de corupţie, pentru infracțiuni de abuz în serviciu. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă detalii exclusive. Un martor acoperit îl acuză pe noul şef al CNAS că i-ar fi ”împins” la sinucidere pe patronul unei cunoscute clinici și pe o doctoriță. (VEZI ȘI: Medicii tremură! Ce anunț a făcut Sorina Pintea, ministrul Sănătății)

În dosarul instrumentat de procurorii DNA, Vasile Ciurchea este acuzat că, în mandatul său din 2007-2009, s-au achiziționat servicii suplimentare de la compania HP, la preţuri cu mult supraevaluate, fără a se respecta rigorile legale. Prejudiciul estimat de procurorii DNA în acest dosar este de 16.847.405,96 euro inclusiv TVA, potrivit datelor de pe pagina de internet a Direcției. Detalii despre Vasile Ciurchea, neştiute de public, se regăsesc, în schimb, în dosarul foştilor şefi ai CNAS şi CASMB trimis în judecată de DNA în iulie 2018. (CITEȘTE AICI: Fostul ministru al Sănătăţii doarme pe un sac de bani, dar trăieşte ca un pustnic)

Declarație-memoriu de zeci de file

În acest dosar, un martor acoperit a vorbit despre relațiile fostului şef al CNAS cu urmașii săi la conducerea instituției, cercetaţi, la rândul lor, de anchetatorii anticorupţie. Martorul a dat o declaraţie-memoriu, întinsă pe zeci de file, care a stat la baza declanșării dosarului, a documentării integrale şi a trimiterii în judecată.

Între afirmaţiile acestui martor se regăsesc detalii cutremurătoare despre modalitatea în care Vasile Ciurchea ar fi condus Casa în perioada mandatului său. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezinta, în exclusivitate naţională, declarațiile martorului-forte al DNA din acest dosar. Precizăm că această mărturie nu este echivalentă cu o acuzaţie penală sau una publică. (NU RATA: ”Mâna dreaptă” a premierului a sărbătorit cu şaorma clasarea dosarului de la DNA)

„M-a șocat faptul că, într-adevăr, au avut puterea să influențeze destinele unor oameni”

Redăm în continuare pasajul din depoziția martorului acoperit al DNA, aşa cum se regăseşte în actele dosarului de la Curtea de Apel Bucureşti.

„Martora (…) a descris sentimentul de temere pe care îl inspirau structurile de control ale C.A.S.M.B.: «În cadrul acestor discuții, conducerea C.N.A.S. și C.A.S.M.B. puncta de fiecare dată că «ei sunt sistemul» și nimeni nu li se poate împotrivi. Mai mult decât fraudele din sănătate m-a șocat faptul că, într-adevăr, au avut puterea să influențeze destinele unor oameni, cel puțin la nivelul percepției funcționarilor din acest domeniu.

Am surprins o discuție în C.N.A.S., când râdeau despre faptul că fostul patron al Clinicii POLISANO nu a fost chiar atât de puternic pe cât s-a crezut, întrucât s-a sinucis, pe fondul unei relații conflictuale cu Ciurchea Vasile. După ce Ciurchea Vasile a fost director la POLISANO, între al doilea și al treilea mandat de președinte C.N.A.S., primul lucru pe care l-a făcut la revenirea în funcție a fost de a dispune un control foarte strict, cel mai sever din câte s-a auzit, în urma căruia patronul Vonica s-a sinucis, iar soția acestuia a fost arestat㻄, se arată în dosarul de la instanţă. (CITEȘTE ȘI: Multimilionarul Blue Air: ”Moartea Simonei a fost mușamalizată! Nu pot să nu mă întreb de ce….”)

„Spuneau că polițiștii și procurorii sunt proști și nu pot să descâlcească sistemul creat de ei”

Denunțul martorului acoperit continuă cu noi detalii explozive. „«În anul 2012, când căutam un sediu pentru firmă, am ajuns la o locație din Strada Eufrosina Popescu nr. 47 sau 49, unde domnul care dorea să vândă mi-a relatat că soția lui, care fusese medic, s-a sinucis pe fondul unui control prelungit de C.A.S.M.B. sau C.N.A.S. Am reținut că era vorba de o clinică mare și că soția acelui domn avea și un copil mic. Mie, personal, mi s-a spus în decursul timpului că nu voi rezista și că voi fi determinată să îmi pun capăt zilelor, întrucât ei au puterea să aresteze oamenii. În mod frecvent mi s-a spus că se poate observa că sesizările din sănătate sunt direcționate către aceiași anchetatori, procurori și polițiști.

Spuneau că dețin controlul asupra acestui sistem de sănătate, întrucât ei sunt și creatorii normelor, sunt și controlori și finanțatori, îmi cer scuze pentru exprimare, dar spuneau că polițiștii și procurorii sunt proști și nu pot să descâlcească sistemul creat de ei, iar judecătorii nu înțeleg ce li se deduce judecății. Spuneau că judecătorii îi cred pe ei, întrucât ei sunt statul. Acesta este motivul pentru care am făcut numeroase înregistrări private și mi-am constituit probe, fiind amenințată încontinuu că voi arestată și dacă sunt nevinovată. Mai mult, mi s-a spus că întreaga viață îmi va fi distrusă întrucât mi se vor bloca conturile și întreaga activitate până îmi voi proba eu nevinovăția»”, mai scrie în documentul citat.

CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA,  va continua dezvăluirile ce ţin de acest dosar extrem de important, care vizează direct sistemul public de sănătate. (VEZI ȘI: Celebrul Omar Hayssam îi terorizează pe gardienii care îl păzesc: ”I-a înnebunit cu…”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...