Văduva nu renunță la verighetă nici la 5 ani de la dispariția maestrului!

Publicat: 08/04/2018 | 21:35

Sergiu Nicolaescu s-a stins în urmă cu cinci ani, însă Dana, fosta lui soție, îi poartă veșnic amintirea. Marele regizor și actor a rămas în sufletul ei, dovadă și faptul că verigheta este încă pe degetul femeii. Iar hainele pe care le poartă Dana începând cu acea tristă zi de ianuarie, negre sau în nuanțe închise, fac dovada, dacă mai era nevoie, că Sergiu Nicolaescu a fost, într-adevăr, marea ei iubire. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă imaginile tristeții, dar și ale prețuirii fostei soții pentru regretatul artist.

Pare o femeie tristă când o întâlnești pe stradă și, probabil, chiar așa e. Fața nu i s-a înseninat o clipă de când soțul ei, marele cineast Sergiu Nicolaescu, a părăsit această lume, în urmă cu cinci ani. Puțin înainte de Paște, Dana a ieșit în oraș, ținta ei fiind să cumpere flori. A ajuns repede la florăria preferată și a ales. A avut ceva de așteptat, jucându-se cu un card în timp ce vânzătorul, cu o dexteritate remarcabilă, a ”tras” sforile și… gata buchetul.

(CITEȘTE AICI: CUI REVINE AVEREA SURORII LUI SERGIU NICOLAESCU!)

Dana a plătit cash până la urmă, iar, când a luat florile, amintirea lui Sergiu Nicolaescu parcă a strălucit pe chipul ei. Inelul de căsătorie încă se mai află pe degetul celei care i-a fost soție marelui regizor. E acoperit, ușor, de un alt inel, probabil unul pe care tot Sergiu i l-a dăruit.

Dana Nicolaescu a strâns buchetul în mână și a plecat, cu pași mici și înceți. Către mașină, apoi către casă…

Regizorul a murit la 82 de ani

Sergiu Nicolaescu a murit, pe 3 ianuarie 2013, la Spitalul Elias, unde era internat din 26 decembrie. Fusese operat de peritonită. Regizorul a decedat la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv. Cu o săptămână înainte de internare, Nicolaescu căzuse în timp ce se îndrepta spre garajul său, suferind un traumatism toracic.

(VEZI ȘI: DANA, FILMATĂ ÎN COMPANIA UNUI BĂRBAT MULT MAI ÎN VÂRSTĂ)

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu – regizor, actor, scenarist şi producător – cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt: „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte” (1971), „Cu mâinile curate” (1972), „Osânda” (1976), „Ultima noapte de dragoste”, „Nea Mărin miliardar” (1979), „Ciuleandra” (1985), „Mircea” (1989), „Coroana de foc” (1990), „Triunghiul morţii” (1999), „Orient Express” (2004), „15” (2005), „Supravieţuitorul” (2008).

Dacă filmul „Orient Express” a fost cea mai vizionată premieră românească a anului 2004, probabil că cea mai impresionantă producţie semnată de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost „Mihai Viteazu” (1979), cu Amza Pellea în rolul principal – creaţie de referinţă în istoria filmului românesc.

Printre cele mai recente filme ale sale se numără „Ultimul corupt”, lansat în 2013, şi care este o continuare a lungmetrajului „Poker” (2010).

Activitate politică

Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima dată parlamentar în 1990, pe listele FSN, iar, până la decesul său, a încheiat al cincilea mandat în Parlament. Singura legislatură în care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008. Nicolaescu a fost membru al Comisiilor de cultură din Senat în fiecare legislatură. El s-a numărat, totodată, printre cei mai importanți revoluționari din 1989.

Scandal pe averea lui Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu a lăsat în urmă o avere substanțială, care a creat un adevărat război între Dana și sora regizorului, Iolanda Nicolaescu. Cineastul îi lăsase toată averea soției, iar sora lui a contestat testamentul în instanță.

“Toată averea strânsă de fratele meu a fost făcută înainte să se însoare cu Dana. Mie mi se pare ceva dubios că a fost singura trecută în testament, dar o să aflu care a fost cauza. Oricum, nu cred că acea hârtie e legală, pentru că nu a fost înregistrată”, spunea Iolanda Nicolaescu.

După ani, însă, situația s-a reglementat între Dana și Iolanda. În iulie, anul trecut, Iolanda, sora regretatului regizor Sergiu Nicolaescu, a murit, la vârsta de 90 de ani. (VEZI ȘI: SORA LUI SERGIU NICOLAESCU E ÎNGROPATĂ ÎN CADOURI DE VĂDUVA REGRETATULUI REGIZOR)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...