Ziua-i diplomat carierist, iar noaptea e manelist!

Autor: Maria H.
Publicat: 07/08/2019 | 22:59

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, povestea lui Alexander Peyre Dutrey, reprezentant al Ambasadei Suediei în România, care ziua se ocupă de rapoartele politice şi de comunicare, iar noaptea mixează manele în cluburile din Capitală, sub numele „Alex de la Suedia”. Acest „hobby” l-a făcut pe Alexander cunoscut în cercuri celebre din București. (CITEȘTE ȘI: IOANA DE LA MIAMI A BULVERSAT PLAJA DIN MAMAIA CU NOILE SILICOANE MĂRIME XL!)

Alexander, un tânăr ambițios, încearcă de aproximativ cinci ani să promoveze țara în care s-a născut,  Suedia, chiar dacă, între timp, s-a îndrăgostit iremediabil de România.

„Suntem o ambasadă mică, trei diplomați și șapte oameni din staff-ul local. Am ajuns la concluzia că putem avea totuși o comunicare eficientă, și cu oameni puțini, folosindu-ne de social-media. Suntem pe Facebook, Instagram, avem chiar şi un canal de Youtube şi Twitter. Şi astfel, prin planul de comunicare pe care l-am gândit, ne dorim să promovăm Suedia modernă, nu doar «ABBA Suedia», ci Suedia din zilele noastre” , spunea „Alex de la Suedia”, în urmă cu ceva timp, pentru vice.com.

Mai mult decât atât, Alex își promovează țara folosind teme de actualitate românească. Iar pentru asta îmbină utilul cu plăcutul. Alexander a decoperit că cel mai mult în România îi place muzica. Și nu orice fel de muzică… Diplomatului îi plac manelele.

Pe care, după programul de la Ambasadă, le mixează în cluburile din Capitală. Următoarea reprezentație este anunțată chiar pe 10 august, sâmbătă, de la orele 22.00, în  Clubul Apollo 111. (NU RATA: ULTIMA ORĂ! SOȚIA MILIONARULUI ROMÂN A RĂMAS (DIN NOU) ÎNSĂRCINATĂ! PRIMELE IMAGINI CU GRAVIDUȚA)

Alexander Peyre Dutrey, alias Alex de la Suedia, mixează într-un club din Capitală

Ambasada Suediei la București a avut un invitat care a făcut deliciul internauților: Dan Bursuc

„Bine cunoscutul muzician și producător de muzică Dan Bursuc a vizitat ambasada, pentru o discuție interesantă despre muzica clasică și muzica lăutărească modernă cu adjunctul misiunii diplomatice, Alexander Peyre Dutrey”, scria, în iulie, anul trecut, pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Suediei în București.

Alexander Peyre Dutrey și Dan Bursuc

Postarea s-a viralizat în scurt timp: a strâns peste 1.000 de aprecieri de la internauți și a fost distribuită de peste 450 de ori. Bineînțeles, românii au fost surprinși de vizita unui manelist într-un astfel cadru, așa că nici comentariile nu au întârziat.

Un internaut a scris că este dezamăgit de ambasadă pentru că o considera, până la acel moment, cea mai tare dintre toate, însă primirea unui cântăreț de manele l-a supărat destul de rău. Răspunsul la comentariul acestuia a venit imediat: „Am avut și continuăm să avem cea mai tare ambasadă! O zi frumoasă”. (VEZI ȘI: CUNOSCUTA MANECHINĂ ȘI-A DAT ÎN JUDECATĂ IUBITUL BĂNUIT DE ADULTER ȘI I-A CERUT SĂ…)

Un alt internaut a sugerat ca următorul invitat la ambasadă să fie Adrian Minune. Replica ambasadei a venit prompt: „E o idee bună. O vom lua în considerare”.

Comentariile au fost atât negative, cât și pozitive. Un internaut și-a prezentat scuzele pentru „reacțiile rasiste ale compatrioților”.

„Sper că știți că nu toți gândim la fel. Să fiu sincer, și eu discriminam minoritățile, din moment ce am fost crescut în societatea românească. Avem multe de învățat de la țara voastră (Suedia – n.red.) . Sper ca la un moment dat, în viitor, să ajungem și noi la nivelul de acceptare al Suediei”, a spus acesta.

Reprezentanța diplomatică a avut o replică pe măsură: „Mulțumim pentru cuvintele calde! Din fericire, din ce în ce mai mulți oameni ca tine schimbă societatea românească într-una mai tolerantă. O zi bună!”.

„Alex de la Suedia”, îndrăgostit de România

Pe lângă lucrurile pe care le are de făcut în țară, Alexander are încredere în români și spune că societatea este pe drumul cel bun.

„Prietenii îmi spun că sunt un «Romanian geek». Chiar iubesc România și sunt foarte optimist cu privire la România. Văd această forță incredibilă a celor care vor să schimbe societatea românească, să o facă un loc mai bun. Vor să creeze un loc mai bun de trăit, unde să aibă mai multe oportunități. Vor să creeze o administrație mai bună, să fie redusă corupția. Cred că dacă această generație rămâne în România, această țară se va schimba foarte repede. Pentru că atunci când au loc schimbările, au loc foarte repede. (CITEȘTE ȘI: SORA VEDETEI A RENUNȚAT LA SUTIEN PE O PLAJĂ DIN MAMAIA!)

Riscul este ca această generație să nu rămână în țară. Renunță, se satură de lucrurile din societatea românească și pleacă. Această generație este din anii 80-90. Este prima generație care a crescut în afara comunismului, a crescut în Uniunea Europeană, prima generație care a putut călători unde vrea și care a avut acces la cel mai înalt nivel de educație… Cred că acești oameni pot face o Românie mai bună și riscul cel mai mare ar fi ca ei să plece” , a mai declarat Alexander pentru vice.com

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...