Acasă » Cancan » Cum asfaltează firmele de casă ale baronului de Olt drumurile județene din Vâlcea?! Imagini stupefiante cu o ”manțocărie” de 12 milioane €

Cum asfaltează firmele de casă ale baronului de Olt drumurile județene din Vâlcea?! Imagini stupefiante cu o ”manțocărie” de 12 milioane €

De: M.B. 07/10/2019 | 23:26

România suferă cronic la capitolul ”drumuri”, iar acest subiect rămâne în permanentă actualitate atâta vreme cât în scenariu intervin firme ”de casă”, care câștigă licitații pe bandă rulantă, beneficiază de sume incredibile, provenite de la bugetul de stat, iar apoi lucrează de mântuială și contabilizează profituri uriașe. Schema funcționează de minune, de foarte multă vreme, fiindcă legăturile dintre oamenii care dețin ”puterea” în județe par imposibil de desfăcut, iar ”prietenul la nevoie se cunoaște”. Cu atât mai mult atunci când este vorba despre milioane de euro care ajung în buzunarele ”privilegiaților”. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă un astfel de caz, în care o adevărată piramidă a înțelegerilor din culise va avea ca rezultat, inevitabil, încă o ”reabilitare” făcută de ochii lumii și un profit consistent pentru cele două firme implicate. Sunt imagini stupefiante cu o ”manțocărie” de… 12 milioane de euro. Este uluitor cum asfaltează firmele de casă ale baronului de Olt Paul Stănescu drumurile județene din Vâlcea. (VEZI ȘI: VACANȚĂ ÎN CUBA ÎN RESORTURI EXCLUSIVISTE & IAHTURI LUXOASE PENTRU ”TRIPLETA” DE LA OLT CARE A JEFUIT BUGETUL DE STAT)

Personajele scenariului sunt aceleași despre care CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România a mai oferit informații senzaționale  – VEZI AICI și AICI. E vorba, din nou, despre ”rețeta succesului” descoperită de acestea și pusă în aplicare în cazul licitațiilor publice. Cel care coordonează întreaga activitate este nimeni altul decât Paul Stănescu, ”baron de Olt” cu state vechi de serviciu. Ca un adevărat ”păpușar” cu experiență, acesta trage sforile, iar la capătul ițelor descoperim ”oameni grei”. Aceștia,  parte integrantă a unui astfel de angrenaj financiar bine ”uns”, au numai de câștigat. Iar sumele sunt uriașe.

Gruparea patronată de baronul de Olt

Paul Stănescu și-a alcătuit o adevărată echipă ”formidabilă”, compusă din Marius Oprescu, șeful Consiliului Județean Olt, deputatul Marius Iancu (”Săgeata baronilor din Olt”), Florin Ionuț Barbu, zis ”Busi”, șeful ANIF (Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare), Vali Țițirigă (om de afaceri care are ”norocul” de a câștiga licitații pe bandă rulantă, și Adi Barbu, nimeni altul decât… fostul șef al ANIF. (VEZI ȘI AICI: OANA IOJA, ÎN VÂRSTĂ DE 32 DE ANI, FIICA UNUI CUNOSCUT OM DE AFACERI DIN ARAD, S-A SINUCIS)

Firmele de casă ale lui Paul Stănescu

Firma lui Vali Țițirigă – Wagramer Termo 2000 -, beneficiind de sprijinul lui Marius Oprescu, mâna dreaptă a lui Paul Stănescu, ”baronul de Olt”, a beneficiat și beneficiază de contracte de zeci de milioane de euro. Inițial, societatea avea cifra de afaceri de aproape 20.000 de euro, iar contractele ar fi fost obținute, în mare parte, prin intermediul lui Marius Iancu – cel supranumit ”Săgeata baronilor din Olt”, potrivit informațiilor obținute de reporterii D.A.S (Departamentul de Anchete Speciale al CANCAN.RO).

Dar schema de afaceri este completată de încă două firme cu ”cârlig” la licitații câștigate fiindcă interesele ”clanului” sunt mai presus de orice. Discutăm despre două firme de casă ale ”baronului de Olt”, Paul Stănescu, ”General Trust” și ”Panadria”, aceasta din urmă avându-l la cârmă pe fostul șef ANIF, Adi Barbu. Cele două firme au reușit să dea o adevărată lovitură în Vâlcea – puntea de legătură între cele două județe (Olt și Vâlcea) fiind, conform surselor noastre, Cătălin Rotea, director al Spitalului Municipal Slatina. (CITEȘTE ȘI: FABULOASA POVESTE A CELUI MAI BOGAT ROMÂN. A ”BIFAT” 3 DIVORȚURI ÎN ULTIMII 6 ANI)

O licitație ”grea”

Sunt scoase la licitație trei drumuri județene în Vâlcea. Contractele nu sunt de neglijat, sumele fiind cu adevărat impresionante. Firma lui Vali Țițirigă, Wagramer Termo 2000 SRL, participă la licitație alături de SC Condor Păduraru SRL. Nu este vorba despre o firmă oarecare, ci despre una deținută, spun sursele, de patronul Prima TV Slatina. Dar printre cei care licitează apar ”General Trust” – firma de casă a lui Paul Stănescu, și… ”Panadria”, firma fostului șef ANIF, Adi Barbu, de altfel o altă firmă considerată a fi în ”portofoliul” lui Paul Stănescu. ”Jocurile” sunt făcute dinainte, totul se desfășoară conform planurilor bine puse la punct. Licitația este câștigată de ”General Trust” și ”Panadria”, iar cele două împart o bucată consistentă de ”cașcaval” – aproximativ 12 milioane de euro. (CITEȘTE ȘI: SECRETUL RUȘINOS PE CARE ÎL ASCUNDE ALEXANDRU CUMPĂNAȘU)

Cum și-au împărțit milioanele de euro firmele de casă ale lui Paul Stănescu

Iată un caz concret. Este vorba despre câștigarea licitației care are ca obiect „Reabilitare şi modernizare DJ 643B DJ 643 – Băbeni Oltețu – Colelia – Pietroasa – Valea Mare – Drăganu – Ciocănari – Zăvoieni – Vârleni – Stănești – Măciuca – Cermegești – Chirigești – Bărbărigeni – Roești (DN 65 C), km 0+000 – 35+555”.

”General Trust” și ”Panadria”, firmele de casă ale lui Paul Stănescu, câștigă licitația și promit că vor executa o lucrare de toată frumusețea. Cele 12 milioane de euro sunt împărțite ”frățește”, iar reabilitarea poate începe. Numai că, din nou, lucrurile nu sunt ceea ce par la o primă vedere. Conform specialiștilor, o astfel de lucrare implică și costuri mari, dar reclamă și o ”lucrătură de profesionist”. Mai întâi, drumul respectiv trebuie decopertat total.

Apoi se face un amestec – pământ și var -, amestecul turnându-se (strat de 15 cm) după ce a avut loc decopertarea drumului. Pasul următor – balastul. Peste primul strat turnat se așază 35 de centimetri de balast. Urmează o operațiune de compactare, iar ulterior se așază un nou strat – piatră spartă, 25 cm. Firește, pasul următor este reprezentat de o nouă compactare. Abia pe urmă sunt turnate două straturi de asfalt (5 și 6 cm). (VEZI ȘI AICI: IOANA FILIMON, ACUZATĂ DE FURT! FOSTUL IUBIT TURC A DEPUS PLÂNGERE LA POLIȚIE)

Teoria pare foarte simplu de urmat, numai că practica este cu totul altceva, iar CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă și dovezile. Firmele de casă ale lui Paul Stănescu – ”General Trust” și ”Panadria” lui Adi Barbu, fostul șef ANIF, n-au câștigat o licitație ”babană” pentru a nu ”scoate” nimic din ea. Specialiștii spun că, respectându-se fiecare pas al proiectului, totul ar costa și mai mulți bani. Numai că firmele de casă ale lui Paul Stănescu au la conducere oameni care știu cum să acționeze ca să scoată profit maxim, să pară implicate necondiționat în proiectele câștigate și, cum se spune, să cadă tot timpul în picioare.

„Reabilitare şi modernizare DJ 643B & DJ 643” – se lucrează doar pe ”laterale”

Șmecheria prin care ”reabilitarea” devine… parțială

Șmecheria este să dai senzația că faci treabă cu simț de răspundere, asta în vreme ce te interesează doar profitul. În loc să decoperteze tot drumul, așa cum ar fi fost firesc, ”General Trust” și ”Panadria” au decopertat… lateralele. Nu au respectat pașii de lucru – respectiv amestecul de pământ și var, balastul, compactarea 1, stratul de piatră spartă și compactarea 2. Pur și simplu au aruncat var cu lopata și au frezat pe lateralele drumului. Și astfel se încasează milioanele de euro, fără a face o ”reabilitare” ca la carte, ci doar un simulacru de lucrare care, de altfel, nu are decât scopul de a ”justifica” încă o victorie drapată în intenții ”nobile” a clanului financiar coordonat de Paul Stănescu.

Locuitorii din zonele respective nu vor beneficia, niciodată, de un drum reabilitat conform tuturor normelor în vigoare, ci doar de încă o ”cârpăceală” a lateralelor drumului. Mai mult, reprezentanții celor două firme se laudă deja că au realizat 10 km de drum ”reabilitat”, ceea ce nici nu este de mirare dacă ținem cont de modul absolut aberant în care se lucrează. (NU RATA: CINE ESTE, DE FAPT, SOȚUL RONEI HARTNER. CE AFACERE ARE HERVE CAMILLERI)

Dar acesta nu este decât un alt ”tun” financiar, de altfel, fiindcă aceste firme – Wagramer Termo 2000 SRL, ”General Trust”, Panadria – sunt adevărate ”găuri negre” în care dispar, fără urmă, milioane de euro.

Caruselul firmelor de casă și al intereselor financiare

Înaintea lui Florin Ionuț Barbu, zis ”Busi”, la ANIF a fost șef Adi Barbu, care, prin firma ”Panadria”, a obținut contracte uriașe din bani publici. Nu direct de la ANIF, ci, printr-o schemă ingenioasă, de la Consiliul Județean Vâlcea. Dar să revenim la actualul boss de la ANIF, “mafiotul” Florin Ionuț Barbu, zis și “Busi”. Acesta ar fi fost catapultat în vârf de Marius Oprescu, astfel că i-ar fi dator vândut. Cum scapă de datorie? Foarte simplu: o stinge atribuindu-i contracte de peste 50 milioane de euro firmei controlate de… Vali Țițirigă – Wagramer Termo 2000 SRL. (VEZI ȘI AICI: MULTIMILIONARUL IRAKIAN MERGE PRIN BUCUREȘTI ”SUB ACOPERIRE”)

La rândul lui, Florin Ionuț Barbu are și el o firmă de casă, Carmin PopStar Prod S.R.L., din județul Olt. Deși, în urmă cu câțiva ani, era un simplu service, societatea a obținut contracte de la instituțiile publice. Firma ar fi fost înființată peste noapte în Slatina, special în acest sens, de către “Busi”. Potrivit unor surse demne de încredere, această societate urmează să câștige lucrări în valoare de zeci de milioane de euro. Desigur, potrivit acelorași surse, baronul Paul Stănescu, președintele PSD Olt, ar guverna, de fapt, întreaga gașcă, Marius Oprescu fiind omul lui de încredere.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine păstrat secret din Apuseni
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
A INCENDIAT plajele din Grecia! Cum arată fiica Anamariei Prodan fără HAINE
A INCENDIAT plajele din Grecia! Cum arată fiica Anamariei Prodan fără HAINE
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie să îl știe toți românii
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală, în Noaptea de Înviere și prima zi de Paște
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este adevăratul motiv: „Nimeni nu a încercat să vă țepuiască.”
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit ce să nu faci după masa de Paște: “În caz contrar, veți avea nevoie de serviciul de urgență”
Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit ce să nu faci după masa de Paște: “În caz...
Lucrul pe care trebuie să-l faci în dimineața de Paște. Îți aduce prosperitate pentru tot restul anului
Lucrul pe care trebuie să-l faci în dimineața de Paște. Îți aduce prosperitate pentru tot...
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de nerecunoscut la 51 de ani
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Prima ţară din Vest care anunţă sus şi tare că nu-şi trimite armata în Ucraina
Prima ţară din Vest care anunţă sus şi tare că nu-şi trimite armata în Ucraina
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost atât de incredibil...
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Dispută Mândruță-Dan Negru despre Lumina Sfântă: „E de datoria noastră să spunem oamenilor adevărul nepopular?”
Dispută Mândruță-Dan Negru despre Lumina Sfântă: „E de datoria noastră să spunem oamenilor adevărul nepopular?”
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: ”O să mă duc pe câmp să alerg un miel”
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: ”O să mă duc pe câmp să...
Slujba de Înviere 2024 live online și la TV. Vezi ceremonia de la Catedrala Patriarhală din București
Slujba de Înviere 2024 live online și la TV. Vezi ceremonia de la Catedrala Patriarhală...
Vremea se schimbă, iar fenomene meteo extreme sunt așteptate. Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza până la final de lună
Vremea se schimbă, iar fenomene meteo extreme sunt așteptate. Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza până...