Acasă » Cancan » Cum asfaltează firmele de casă ale baronului de Olt drumurile județene din Vâlcea?! Imagini stupefiante cu o ”manțocărie” de 12 milioane €

Cum asfaltează firmele de casă ale baronului de Olt drumurile județene din Vâlcea?! Imagini stupefiante cu o ”manțocărie” de 12 milioane €

De: M.B. 07/10/2019 | 23:26

România suferă cronic la capitolul ”drumuri”, iar acest subiect rămâne în permanentă actualitate atâta vreme cât în scenariu intervin firme ”de casă”, care câștigă licitații pe bandă rulantă, beneficiază de sume incredibile, provenite de la bugetul de stat, iar apoi lucrează de mântuială și contabilizează profituri uriașe. Schema funcționează de minune, de foarte multă vreme, fiindcă legăturile dintre oamenii care dețin ”puterea” în județe par imposibil de desfăcut, iar ”prietenul la nevoie se cunoaște”. Cu atât mai mult atunci când este vorba despre milioane de euro care ajung în buzunarele ”privilegiaților”. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă un astfel de caz, în care o adevărată piramidă a înțelegerilor din culise va avea ca rezultat, inevitabil, încă o ”reabilitare” făcută de ochii lumii și un profit consistent pentru cele două firme implicate. Sunt imagini stupefiante cu o ”manțocărie” de… 12 milioane de euro. Este uluitor cum asfaltează firmele de casă ale baronului de Olt Paul Stănescu drumurile județene din Vâlcea. (VEZI ȘI: VACANȚĂ ÎN CUBA ÎN RESORTURI EXCLUSIVISTE & IAHTURI LUXOASE PENTRU ”TRIPLETA” DE LA OLT CARE A JEFUIT BUGETUL DE STAT)

Personajele scenariului sunt aceleași despre care CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România a mai oferit informații senzaționale  – VEZI AICI și AICI. E vorba, din nou, despre ”rețeta succesului” descoperită de acestea și pusă în aplicare în cazul licitațiilor publice. Cel care coordonează întreaga activitate este nimeni altul decât Paul Stănescu, ”baron de Olt” cu state vechi de serviciu. Ca un adevărat ”păpușar” cu experiență, acesta trage sforile, iar la capătul ițelor descoperim ”oameni grei”. Aceștia,  parte integrantă a unui astfel de angrenaj financiar bine ”uns”, au numai de câștigat. Iar sumele sunt uriașe.

Gruparea patronată de baronul de Olt

Paul Stănescu și-a alcătuit o adevărată echipă ”formidabilă”, compusă din Marius Oprescu, șeful Consiliului Județean Olt, deputatul Marius Iancu (”Săgeata baronilor din Olt”), Florin Ionuț Barbu, zis ”Busi”, șeful ANIF (Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare), Vali Țițirigă (om de afaceri care are ”norocul” de a câștiga licitații pe bandă rulantă, și Adi Barbu, nimeni altul decât… fostul șef al ANIF. (VEZI ȘI AICI: OANA IOJA, ÎN VÂRSTĂ DE 32 DE ANI, FIICA UNUI CUNOSCUT OM DE AFACERI DIN ARAD, S-A SINUCIS)

Firmele de casă ale lui Paul Stănescu

Firma lui Vali Țițirigă – Wagramer Termo 2000 -, beneficiind de sprijinul lui Marius Oprescu, mâna dreaptă a lui Paul Stănescu, ”baronul de Olt”, a beneficiat și beneficiază de contracte de zeci de milioane de euro. Inițial, societatea avea cifra de afaceri de aproape 20.000 de euro, iar contractele ar fi fost obținute, în mare parte, prin intermediul lui Marius Iancu – cel supranumit ”Săgeata baronilor din Olt”, potrivit informațiilor obținute de reporterii D.A.S (Departamentul de Anchete Speciale al CANCAN.RO).

Dar schema de afaceri este completată de încă două firme cu ”cârlig” la licitații câștigate fiindcă interesele ”clanului” sunt mai presus de orice. Discutăm despre două firme de casă ale ”baronului de Olt”, Paul Stănescu, ”General Trust” și ”Panadria”, aceasta din urmă avându-l la cârmă pe fostul șef ANIF, Adi Barbu. Cele două firme au reușit să dea o adevărată lovitură în Vâlcea – puntea de legătură între cele două județe (Olt și Vâlcea) fiind, conform surselor noastre, Cătălin Rotea, director al Spitalului Municipal Slatina. (CITEȘTE ȘI: FABULOASA POVESTE A CELUI MAI BOGAT ROMÂN. A ”BIFAT” 3 DIVORȚURI ÎN ULTIMII 6 ANI)

O licitație ”grea”

Sunt scoase la licitație trei drumuri județene în Vâlcea. Contractele nu sunt de neglijat, sumele fiind cu adevărat impresionante. Firma lui Vali Țițirigă, Wagramer Termo 2000 SRL, participă la licitație alături de SC Condor Păduraru SRL. Nu este vorba despre o firmă oarecare, ci despre una deținută, spun sursele, de patronul Prima TV Slatina. Dar printre cei care licitează apar ”General Trust” – firma de casă a lui Paul Stănescu, și… ”Panadria”, firma fostului șef ANIF, Adi Barbu, de altfel o altă firmă considerată a fi în ”portofoliul” lui Paul Stănescu. ”Jocurile” sunt făcute dinainte, totul se desfășoară conform planurilor bine puse la punct. Licitația este câștigată de ”General Trust” și ”Panadria”, iar cele două împart o bucată consistentă de ”cașcaval” – aproximativ 12 milioane de euro. (CITEȘTE ȘI: SECRETUL RUȘINOS PE CARE ÎL ASCUNDE ALEXANDRU CUMPĂNAȘU)

Cum și-au împărțit milioanele de euro firmele de casă ale lui Paul Stănescu

Iată un caz concret. Este vorba despre câștigarea licitației care are ca obiect „Reabilitare şi modernizare DJ 643B DJ 643 – Băbeni Oltețu – Colelia – Pietroasa – Valea Mare – Drăganu – Ciocănari – Zăvoieni – Vârleni – Stănești – Măciuca – Cermegești – Chirigești – Bărbărigeni – Roești (DN 65 C), km 0+000 – 35+555”.

”General Trust” și ”Panadria”, firmele de casă ale lui Paul Stănescu, câștigă licitația și promit că vor executa o lucrare de toată frumusețea. Cele 12 milioane de euro sunt împărțite ”frățește”, iar reabilitarea poate începe. Numai că, din nou, lucrurile nu sunt ceea ce par la o primă vedere. Conform specialiștilor, o astfel de lucrare implică și costuri mari, dar reclamă și o ”lucrătură de profesionist”. Mai întâi, drumul respectiv trebuie decopertat total.

Apoi se face un amestec – pământ și var -, amestecul turnându-se (strat de 15 cm) după ce a avut loc decopertarea drumului. Pasul următor – balastul. Peste primul strat turnat se așază 35 de centimetri de balast. Urmează o operațiune de compactare, iar ulterior se așază un nou strat – piatră spartă, 25 cm. Firește, pasul următor este reprezentat de o nouă compactare. Abia pe urmă sunt turnate două straturi de asfalt (5 și 6 cm). (VEZI ȘI AICI: IOANA FILIMON, ACUZATĂ DE FURT! FOSTUL IUBIT TURC A DEPUS PLÂNGERE LA POLIȚIE)

Teoria pare foarte simplu de urmat, numai că practica este cu totul altceva, iar CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă și dovezile. Firmele de casă ale lui Paul Stănescu – ”General Trust” și ”Panadria” lui Adi Barbu, fostul șef ANIF, n-au câștigat o licitație ”babană” pentru a nu ”scoate” nimic din ea. Specialiștii spun că, respectându-se fiecare pas al proiectului, totul ar costa și mai mulți bani. Numai că firmele de casă ale lui Paul Stănescu au la conducere oameni care știu cum să acționeze ca să scoată profit maxim, să pară implicate necondiționat în proiectele câștigate și, cum se spune, să cadă tot timpul în picioare.

„Reabilitare şi modernizare DJ 643B & DJ 643” – se lucrează doar pe ”laterale”

Șmecheria prin care ”reabilitarea” devine… parțială

Șmecheria este să dai senzația că faci treabă cu simț de răspundere, asta în vreme ce te interesează doar profitul. În loc să decoperteze tot drumul, așa cum ar fi fost firesc, ”General Trust” și ”Panadria” au decopertat… lateralele. Nu au respectat pașii de lucru – respectiv amestecul de pământ și var, balastul, compactarea 1, stratul de piatră spartă și compactarea 2. Pur și simplu au aruncat var cu lopata și au frezat pe lateralele drumului. Și astfel se încasează milioanele de euro, fără a face o ”reabilitare” ca la carte, ci doar un simulacru de lucrare care, de altfel, nu are decât scopul de a ”justifica” încă o victorie drapată în intenții ”nobile” a clanului financiar coordonat de Paul Stănescu.

Locuitorii din zonele respective nu vor beneficia, niciodată, de un drum reabilitat conform tuturor normelor în vigoare, ci doar de încă o ”cârpăceală” a lateralelor drumului. Mai mult, reprezentanții celor două firme se laudă deja că au realizat 10 km de drum ”reabilitat”, ceea ce nici nu este de mirare dacă ținem cont de modul absolut aberant în care se lucrează. (NU RATA: CINE ESTE, DE FAPT, SOȚUL RONEI HARTNER. CE AFACERE ARE HERVE CAMILLERI)

Dar acesta nu este decât un alt ”tun” financiar, de altfel, fiindcă aceste firme – Wagramer Termo 2000 SRL, ”General Trust”, Panadria – sunt adevărate ”găuri negre” în care dispar, fără urmă, milioane de euro.

Caruselul firmelor de casă și al intereselor financiare

Înaintea lui Florin Ionuț Barbu, zis ”Busi”, la ANIF a fost șef Adi Barbu, care, prin firma ”Panadria”, a obținut contracte uriașe din bani publici. Nu direct de la ANIF, ci, printr-o schemă ingenioasă, de la Consiliul Județean Vâlcea. Dar să revenim la actualul boss de la ANIF, “mafiotul” Florin Ionuț Barbu, zis și “Busi”. Acesta ar fi fost catapultat în vârf de Marius Oprescu, astfel că i-ar fi dator vândut. Cum scapă de datorie? Foarte simplu: o stinge atribuindu-i contracte de peste 50 milioane de euro firmei controlate de… Vali Țițirigă – Wagramer Termo 2000 SRL. (VEZI ȘI AICI: MULTIMILIONARUL IRAKIAN MERGE PRIN BUCUREȘTI ”SUB ACOPERIRE”)

La rândul lui, Florin Ionuț Barbu are și el o firmă de casă, Carmin PopStar Prod S.R.L., din județul Olt. Deși, în urmă cu câțiva ani, era un simplu service, societatea a obținut contracte de la instituțiile publice. Firma ar fi fost înființată peste noapte în Slatina, special în acest sens, de către “Busi”. Potrivit unor surse demne de încredere, această societate urmează să câștige lucrări în valoare de zeci de milioane de euro. Desigur, potrivit acelorași surse, baronul Paul Stănescu, președintele PSD Olt, ar guverna, de fapt, întreaga gașcă, Marius Oprescu fiind omul lui de încredere.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi această femeie superbă. Nimeni n-o crede
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE impresionante
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul prezentatoarei de la Kanal D2
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...