Acasă » Exclusiv » Audieri pe bandă rulantă în dosarul „Sexgate la Interne”. Ce au declarat subalternii înaltului ofițer acuzat de hărțuire sexuală și șantaj

Audieri pe bandă rulantă în dosarul „Sexgate la Interne”. Ce au declarat subalternii înaltului ofițer acuzat de hărțuire sexuală și șantaj

De: Sorin Avram 18/06/2020 | 16:02

CANCAN.RO a obținut, în exclusivitate, noi detalii din culisele anchetei „Sexgate la Interne”. În dosarul instrumentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 sunt investigate pretinse fapte de hărțuire sexuală, dar și de șantaj, care ar fi fost comise de un înalt ofițer din cadrul Direcției de Asigurare Logistică Integrată (DALI) a Ministerului de Interne. 

Surse judiciare bine informate afirmă pentru CANCAN.RO că, înainte de declararea stării de urgență în România, procurorul care instrumentează dosarul ce are la bază plângerea unei angajate MAI ar fi făcut numeroase audieri. Angajați ai DALI, șefi din instituție, dar și presupusa victimă, precum și soția celui acuzat ar fi dat deja declarații. (VEZI ȘI: COVID-19 LOVEȘTE ȘI ÎN „SEX-GATE-UL DE LA INTERNE”. ÎNALTUL OFIȚER ACUZAT DE HĂRȚUIRE SEXUALĂ ȘI ȘANTAJ A FOST IZOLAT DUPĂ CE…)

Ce s-ar fi văzut pe camerele de supraveghere

Mai precis, ar fi fost audiați, potrivit surselor citate, chiar subalternii înaltului ofițer și foști colegi ai presupusei victime, soția celui acuzat, care lucrează ca subofițer la Detașamentul de Pompieri arondat la Palatul Parlamentului, precum și acuzatoarea lui.

Marcel Vela a promis că va lua la puricat cumetriile din MAI (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)
Marcel Vela a promis că va lua la puricat cumetriile din MAI (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Mărturiile subalternilor nu ar fi confirmat cele susținute de către femeie în plângerea adresată parchetului, aceștia fie spunând fie că nu ar fi perceput în mod direct cele relatate de fosta lor colegă, fie că nu cunosc deloc detalii despre presupusa relație nefirească ce s-ar fi derulat în cadrul DALI. (NU RATA: SUPERIORUL ȘI-AR FI PĂCĂLIT SUBALTERNA CĂ O PROMOVEAZĂ, APOI AR FI AMENINȚAT-O CU…)

Sursele citate nu au putut detalia cele declarate de subalternii ofițerului, dar au prezentat un exemplu sumar al felului în care au decurs audierile, în ceea ce privește martorii care sunt subalterni ai înaltului ofițer.

De pildă, unul dintre martori, care era însărcinat cu supravegherea camerelor de filmat de la casierie, dar și de la celelalte birouri din DALI, ar fi declarat în fața anchetatorilor că „nu a văzut nimic” pe camere, deși femeia a acuzat în plângerea sa că șeful Biroului Hrănire din cadrul Direcției i-a făcut nenumărate vizite.

Înaltul ofițer nu ar avea încă nicio calitate în dosar

Referitor la audierea soției înaltului ofițer, sursele citate fac referire la articolul 117 din Codul de procedură penală (Cpp), care prevede că persoanele foarte apropiate celor suspecți sau chiar inculpați pot refuza legal audierea.

Acuzații grave între angajați ai Ministerului de Interne
Acuzații grave între angajați ai Ministerului de Interne

„Au dreptul de a refuza să fie audiate în calitate de martor următoarele persoane:
a) soțul, ascendenții și descendenții în linie directă, precum și frații și surorile suspectului sau inculpatului;
b) persoanele care au avut calitatea de soț al suspectului sau al inculpatului. (CITEȘTE ȘI: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN ”SEXGATE-UL DE LA INTERNE”. MINISTRUL VELA A DECIS SĂ…)(2) După comunicarea drepturilor și obligațiilor potrivit art. 120, organele judiciare comunică persoanelor prevăzute la alin. (1) dreptul de a nu da declarații în calitate de martor.
(3) Dacă persoanele prevăzute la alin. (1) sunt de acord să dea declarații, în privința acestora sunt aplicabile dispozițiile privitoare la drepturile și obligațiile martorilor.
(4) În cauzele reunite, persoana care îndeplinește una dintre calitățile prevăzute la alin. (1) în raport cu unul dintre suspecți sau inculpați este scutită de obligația de a depune mărturie și împotriva celorlalți suspecți sau inculpați, în cazul în care declarația sa nu poate fi limitată doar la aceștia din urmă”, se arată în articolul 117 Cpp.

Este de menționat că, deși plângerea penală a fost depusă la finele anului 2019, până în prezent, înaltul ofițer nu ar avea nicio calitate în dosarul penal instrumentat la parchet.

Separat de aceste audieri de martori, procurorii urmăresc și alte piste ce ar putea aduce și alte probe concludente pentru dezlegarea misterului cu iz sentimental din sânul DALI. Mai precis, anchetatorii verifică dacă presupusele fapte s-au petrecut chiar și în timpul orelor de program, sau în perioada concediului de odihnă al celor doi protagoniști.

Cum ar fi ajuns acuzatul în același hotel cu acuzatoarea lui

Potrivit surselor CANCAN.RO, dacă afirmațiile femeii ar fi adevărate, atunci anchetatorii ar trebui să găsească probe materiale lăsate în urmă de cei doi ca urmare a pretinselor interacțiuni de la hotelul Diana din stațiunea Saturn. Amintim că înaltul ofițer s-ar fi deplasat la mare la hotelul MAI Diana pentru a o întâlni pe femeie în timpul unei misiuni a acesteia. (VEZI AICI: ÎNALTUL OFIȚER ACUZAT DE HĂRȚUIRE SEXUALĂ ȘI ȘANTAJ, “PUS LA ADĂPOST” ÎN RESTAURANTUL MINISTERULUI, ÎNCHIS DE COVID-19)

Surse din MAI întăresc afirmațiile surselor judiciare și spun pentru CANCAN.RO că bărbatul ar fi abordat o colegă de la un alt departament și ar fi rugat-o să îl ia și pe el în misiunea pe care aceasta o avea întâmplător tot la hotelul MAI Diana.

De la ce ar fi pornit Sex-gate-ul

În 7 noiembrie 2019, o angajată a Direcţiei Asigurare Logistică Integrată (DALI) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a depus o plângere penală la unitatea de parchet după ce situaţia care se petrecea la locul de muncă ar fi escaladat până la limita suportabilităţii, spun surse judiciare. Documentul a intrat, în exclusivitate, în posesia CANCAN.RO, iar, în el, angajata a descris în detaliu gesturile superiorului său, pe care ea le-a calificat drept hărțuire sexuală și șantaj.

Femeia a arătat în documentul citat că, în luna mai 2018, prin concurs, a obţinut un post în cadrul MAI, în prezent ocupând funcţia de agent principal de poliţie. În luna iulie 2018, a povestit aceasta, superiorul său în ierarhia instituţiei a început să îi facă avansuri de natură sexuală, promiţându-i că, dacă va ceda acestor avansuri, va fi promovată în corpul ofiţerilor.

Angajata de la Interne a mai relatat, în plângere, că superiorul său, încercând să o facă să îi cedeze avansurilor, îi promitea în repetate rânduri că va divorţa şi va începe o nouă viaţă alături de ea. Văzând ca nici prin această metodă nu i-a cedat, a mai notat angajata MAI în document, înaltul ofițer ar fi început să-i facă vizite inopinate în locul în care lucra. Ar fi ajuns să o viziteze şi de șapte-opt ori pe zi, iar, în acest fel, spune femeia, s-a simţit hărţuită. Totodată, arată aceasta, hărţuirile superiorului s-ar fi materializat prin diverse comentarii cu tentă sexuală.

În plângerea sa, femeia a mai scris că ar fi fost ameninţată voalat de către înaltul ofițer de la Direcţia Asigurare Logistică Integrată (DALI). Polițista a susținut că bărbatul ar fi ameninţat-o – invocând relaţii sus-puse în cadrul ministerului – că, dacă nu întreţine relaţii sexuale cu el, îşi va pierde locul de muncă. Femeia a mai arătat că ar fi dat, până la urmă, curs acestor presiuni, iar relaţiile extraconjugale dintre cei doi ar fi durat aproximativ două-trei luni de zile.

Păcălită că va fi promovată?!

După această perioadă, a continuat angajata MAI în plângere, a înţeles că ofiţerul nu va înceta să o hărţuiască, dar şi că el nu ar fi avut niciodată intenţia de a o promova. Astfel că angajata MAI a ales să încheie orice relaţie cu superiorul şi să îl ignore cu orice ocazie, pentru că şi-ar fi dat seama că a fost păcălită. (VEZI ȘI: CUM A ÎNCERCAT CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI VELA SĂ MUȘAMALIZEZE ”SEX GATE-UL DE LA INTERNE”?)

Polițista a mai notat că, după momentul în care a încheiat orice relaţie cu superiorul său, ar fi început acţiunile de şantaj. Înaltul ofițer i-ar fi spus în repetate rânduri că relaţia dintre ei va continua chiar și fără acordul său şi ar fi ameninţat că va divulga anumite înregistrări intime dintre cei doi, atât la locul de muncă, respectiv, colegilor şi personalului, dar şi soţului femeii.

Ameninţată cu darea în vileag a înregistrărilor intime, compromițăoare – a scris femeia în document – cu scopul ca ofiţerul să obţină un folos injust, mai exact, relaţii sexuale, aceasta ar mai fi cedat de câteva ori presiunilor șefului.

Polițista a spus că ofiţerul pretindea favoruri de natură sexuală tot mai insistent şi că se ajunsese ca aproape zilnic acesta să îi creeze situaţii jenante atât ei personal, cât şi faţă de colegii săi. Mai mult decât atât, a mai notat angajata MAI, situaţia creată de ofiţerul superior ar fi dus la intentarea unei acţiuni de divorţ din partea soţului său.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Ce face astăzi actrița considerată „cea mai frumoasă femeie din București”. Mulți actori CELEBRI au râvnit la ea
Ce face astăzi actrița considerată „cea mai frumoasă femeie din București”. Mulți actori CELEBRI au...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită a milionarului, care e cu 24 de ani mai tânără
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Georgina, apariție de 5 milioane de like-uri! Cum s-a pozat la plajă iubita lui Ronaldo
Georgina, apariție de 5 milioane de like-uri! Cum s-a pozat la plajă iubita lui Ronaldo
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Anamaria Ferentz a revenit în România după 10 ani: „E mai frumos decât mă așteptăm”. Cu ce bunătăți a așteptat-o Cristina Spătar
Anamaria Ferentz a revenit în România după 10 ani: „E mai frumos decât mă așteptăm”....
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
Mesajul secret pe care Iranul l-a transmis Statelor Unite în timp ce rachetele sale zburau spre Israel
Mesajul secret pe care Iranul l-a transmis Statelor Unite în timp ce rachetele sale zburau...
TOP cele mai ieftine SUV-uri (RABLA 2024). Modelul SURPRIZĂ pe care toți românii îl caută
TOP cele mai ieftine SUV-uri (RABLA 2024). Modelul SURPRIZĂ pe care toți românii îl caută
Serghei Mizil, mesaj sfâșietor după moartea lui Costel Corduneanu: „O zi tristă pentru mine...”. Ce relație au avut cei doi
Serghei Mizil, mesaj sfâșietor după moartea lui Costel Corduneanu: „O zi tristă pentru mine...”. Ce...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una alteia: „A încercat să ne imite și să ne ironizeze mai mult decât a ne imita.”
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Legătura dintre femeia găsită ucisă la marginea autostrăzii și criminalul ei. Ce i-a scăpat autorului când a vrut să-și șteargă urmele
Legătura dintre femeia găsită ucisă la marginea autostrăzii și criminalul ei. Ce i-a scăpat autorului...
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500 de lei pe an
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Sony lansează o nouă gamă de boxe și căști
Sony lansează o nouă gamă de boxe și căști
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
S-a aflat deja! Echipele care au părăsit Asia Express. Adi Nartea și Victor Slav ar fi printre eliminați
S-a aflat deja! Echipele care au părăsit Asia Express. Adi Nartea și Victor Slav ar...
Orașul viitorului, un eșec de proporții. Proiectul de miliarde de dolari din deșert, fără drumuri și mașini, nu se mai construiește
Orașul viitorului, un eșec de proporții. Proiectul de miliarde de dolari din deșert, fără drumuri...
Cel mai puternic laser din lume se află în România, foarte aproape de București. Investiția gigant s-a ridicat la 320 de milioane de euro
Cel mai puternic laser din lume se află în România, foarte aproape de București. Investiția...
Regula obligatorie în orice BLOC din România. Asociația nu are dreptul să refuze asta unui proprietar
Regula obligatorie în orice BLOC din România. Asociația nu are dreptul să refuze asta unui...
Gata, e divorţ oficial, cu parafă de la notar! Îşi lasă şi soţul, şi copilaşii!
Gata, e divorţ oficial, cu parafă de la notar! Îşi lasă şi soţul, şi copilaşii!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Devine interzis total pentru posesorii de mașini. Decizia drastică anunțată chiar acum
Devine interzis total pentru posesorii de mașini. Decizia drastică anunțată chiar acum
Călin Donca, milionarul excentric ce și-a pierdut mașinile de lux. Cât valorau „bijuteriile”
Călin Donca, milionarul excentric ce și-a pierdut mașinile de lux. Cât valorau „bijuteriile”
Trista poveste de viață a lui Jean Florea, „șoferul cățeilor”, bărbatul găsit mort în parcul IOR: „A îndurat ce noi nici nu ne putem închipui măcar”
Trista poveste de viață a lui Jean Florea, „șoferul cățeilor”, bărbatul găsit mort în parcul...
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are...
O femeie a văzut că „porțile iadului” s-au deschis chiar în curtea casei sale, în toiul nopții. Câinele a „simțit” și i-a indicat locul. Ce a urmat
O femeie a văzut că „porțile iadului” s-au deschis chiar în curtea casei sale, în...
"Nu am să mă mai întorc". Postările tânărului care și-a pierdut viața în accidentul rutier...
Vulpița nu mai vrea să audă de Viorel Stegaru. Comentariul care a provocat vâlvă pe internet: „Am divorțat!”
Vulpița nu mai vrea să audă de Viorel Stegaru. Comentariul care a provocat vâlvă pe...
Zodiile care vor avea o săptămână norocoasă. Vești bune pentru Berbeci, Tauri și Fecioare
Zodiile care vor avea o săptămână norocoasă. Vești bune pentru Berbeci, Tauri și Fecioare
Satul din România unde locuitorii construiesc case gratis pentru cei care rămân fără din cauza incendiilor. “Încă există umanitate”
Satul din România unde locuitorii construiesc case gratis pentru cei care rămân fără din cauza...