Bunicuța care își vinde legumele pe Facebook a ”intrat” în Capsula Timpului alături de Smiley & Patzaichin

Autor: Maya Radu
Publicat: 04/12/2018 | 23:40

Vă mai amintiți de tanti Lenuța din Băleni, bunicuța care își vinde legumele pe Facebook? CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, v-a prezentat AICI povestei ei impresionantă, dar și cum s-a gândit să promoveze munca țăranului. (Ia-ti masina visurilor tale in doar cateva luni!) Acum, bunica a mai bifat o reușită remarcabilă. Tanti Lenuța din Băleni a fost aleasă între cei 200 de români care au lăsat un mesaj pentru viitor, în proiectul Capsula Timpului România 2118.  (Angajează-te și câștiga 10.000$ lunar!) Sfera din bronz a fost amplasată, pe 1 decembrie, la Alba Iulia, și urmează să fie deschisă peste 100 de ani. (VEZI ȘI: A MOŞTENIT DE LA BUNICA TAINELE GĂTITULUI… EA ESTE ”DOAMNA CU CĂMARA”!)

Oaspete de seamă la Alba Iulia

Capsula Timpului va fi deschisă peste 100 de ani, pe 1 decembrie 2118

Elena Dima, sau tanti Lenuța din Băleni, așa cum a devenit cunoscută în toată țara după ce și-a rugat nepoata să o ajute să își facă un cont de Facebook pentru a promova tradițiile, portul popular și roadele muncii, a fost chemată la Alba Iulia pentru a-și prezenta colecția de peste 30 de costume populare. (NU RATA, AICI: POVESTEA TULBURĂTOARE A BĂIEȚELULUI DE 4 ANI PE CARE L-A ”ÎNFIAT” UN TAXIMETRIST)

„Tradițiile ne mai alină sufletele”

Povestea Lenuţei din Băleni a început în urmă cu câţiva ani, atunci când s-a hotărât să scoată din anonimat satul în care locuieşte şi să ajute la valorificarea roadelor muncii ţăranului român: „Pun poze și cu tradițiile, că noi avem multe și frumoase și nu vreau să se piardă.  (Studio de videochat București oferă salariu garantat!) Tradițiile și obiceiurile ne mai alină sufletele”, le mărturisea bunica reporterilor CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Mesajul bunicii, în Capsula Timpului

Tanti Lenuța din Băleni a cucerit Alba Iulia

Bunica a fost însoțită de nepoatele sale, care au purtat și ele, mândre, costumele tradiționale. Elena Dima a scris o scrisoare care a fost introdusă în capsulă.  (Cel mai bun studio de videochat din București face angajări)   „Lenuța din Băleni-Sârbi, împreună cu cei șase copii, vă dorește timpuri bune și vă păstrează un gând bun”, a scris bunica în scrisoare. Proiectul „Capsula Timpului Romania 2118 – Centenarul românilor de pretutindeni” a fost lansat de Liga Studenților Români din Străinătate și de Fundația C.A.E.S.A.R., cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia.  (VEZI ȘI: PLĂTEŞTE ŞI 30 DE MII DE EURO PENTRU A PERSONALIZA UN ”MONSTRU”. EL ESTE REGELE TIRURILOR!)

Și-a trecut numele lângă Smiley și Patzaichin

Lenuța din Băleni (în stânga), alături de prieteni, lângă Capsula Timpului

Printre cei care au contribuit la proiect se numără și Smiley, Ivan Patzaichin, Nicu Alifantis, Felicia Filip, Ion Caramitru, Nicu Covaci, Elisabeta Lipă, Marcel Iureș, Camelia Potec, Dorotheea Petre și Moise Guran.  Capsula Timpului „România 2118” ar urma să fie deschisă peste 100 de ani, în data de 1 decembrie 2118. (CITEȘTE AICI: POVESTEA PSIHOLOGULUI CARE CULTIVĂ… AFIN SIBERIAN!)

Citește și...