Cum a fost interceptată directoarea care a luat 21.000 de euro șpagă în poarta școlii. „Păsărică! Să ştii că n-am avut plic, că eu vin de la…”

Autor:
Publicat: 29/04/2020 | 15:55
CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a intrat în posesia unor detalii incendiare din dosarul în care DNA a cerut arestarea preventivă a directoarei de la Școala 150 din Capitală, Elena Zanfir, pentru luare de mită. Deși susținea că cei 21.000 de euro cu care a fost prinsă în flagrant, în poarta școlii, i-ar fi fost „băgați pe gât”, stenogramele interceptărilor și restul dovezilor de la dosar arată cu totul altceva. (VEZI AICI: „AVEA BANII LA SUBSUOARĂ ȘI…)
În plină criză economică generată de pandemie, directoarea de la Școala 150 și-ar fi „aranjat” viitorul, asigurându-se că va primi un comision gras din contractul de renovare a școlii. Înainte de ultima tranșă, s-a întâlnit cu denunțătoarea ei, noaptea, într-o benzinărie, potrivit unor surse judiciare.

Un „comision” cu bucluc

Directoarea ar fi fost dispusă să facă orice, se arată în dosar, pentru încasarea sumelor uriașe drept comision la lucrarea acordată de școală firmei private. Astfel, cu câteva zile înainte de organizarea flagrantului de către anchetatori, directoarea a avut întâlnire cu martora DNA, noaptea, în benzinărie. Ar fi discutat acolo despre cum să fie remise tranșele de bani și ce sume se aștepta să primească.
După mai multe discuții telefonice purtate în 15.02.2020, arată anchetatorii, în aceeași zi, Elena Zanfir s-a deplasat la locuința martorei denunțătoare, ocazie cu care au discutat pe marginea contractului de prestări servicii, în derulare, încheiat între Școala Gimnazială nr. 150 din București și firma în cauză, dar și referitor la comisionul de 4% – solicitat drept mită – din valoarea facturilor achitate deja de unitatea de învățământ, comision care, până la acel moment, se ridica la suma totală de 137.236 lei. (NU RATA: Circuitul spăgii la Bac! Vezi cine o ajuta pe directoarea liceului Bolintineanu să strângă banii de la elevi)
În cadrul întâlnirii, directoarea a confirmat că, până la acel moment, din totalul comisionului, a primit anterior suma de 30.000 lei (remisă în două tranșe, una de 20.000 lei și una de 10.000 lei), se mai arată în documentele consultate de CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Ce probe video mai sunt la dosar

La aceeași întâlnire, directoarea a primit de la martora denunțătoare suma de 5.000 lei, ca parte din procentul de 4% aferent facturilor deja achitate – urmând ca diferența până la valoarea totală de 107.236 lei, să-i fie remisă  în următoarele două-trei săptămâni.
Flagrantul a avut loc în 14 aprilie
„Ghinionul” pentru directoare a făcut ca întâlnirea din data de 15 februarie să fie înregistrată audio-video de către anchetatori.
”În planșa fotografică, având ca obiect principalele momente ale întâlnirii dintre martoră și ZANFIR CARMEN ELENA, din data de 15.02.2020, se regăsesc fotografii cu principalele momente în care sus-numitele calculează niște sume de bani pe o hârtie; momentele în care martora îi înmânează numitei ZANFIR CARMEN ELENA suma de 5.000 lei, momentul în care ZANFIR CARMEN ELENA fotografiază cu telefonul mobil hârtia care conține calculele făcute împreună cu martora și momentul când ZANFIR CARMEN ELENA se ridică și pleacă de la întâlnire, având asupra sa suma de 5.000 lei”, se arată în dosarul transmis instanței.

”Afacerea” din benzinărie

Două luni mai târziu, arată anchetatorii, directoarea a revenit cu un telefon, cu insistențe de a primi și mai mulți bani, în baza înțelegerii perfectate în februarie. Astfel, în 8 aprilie, în jurul orei 20,45, Elena Zanfir s-a întâlnit cu martora, în Capitală, lângă benzinăria aflată la intersecția Bd. Mihail Kogălniceanu cu Str. Vasile Pârvan, în apropierea Facultății de Drept.
Cu această ocazie, susțin procurorii, directoarea i-ar fi impus martorei ca, până cel târziu marți, 14 aprilie, să-i remită diferența de 102.000 lei, reprezentând parte din comisionul de 4% pretins din contravaloarea facturilor achitate de Școala Gimnazială nr. 150 către firmă, după cum rezultă din înregistrarea discuției purtată în mediul ambiental. (VEZI ȘI: Fabuloasa poveste a fiului judecătoarei arestate pentru mita de 1 MILION DE EURO)
Ca urmare, martora s-a deplasat la Școala Gimnazială nr. 150, intrând pe la poarta de acces din Strada Doctor Clunet, conform indicațiilor inculpatei, unde i-a înmânat suma de 21.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, mai arată anchetatorii.

Ultima discuție

Școala 150 din București, unde a fost prinsă directoarea în flagrant
„Martora: Bun. Păsărică!
ZANFIR CARMEN ELENA: …(neinteligibil)…
Martora: Să ştii că n-am avut plic, că eu vin de la balamuc! N-am avut plic! Uite-i cum sunt, mânca-ţi-aş gura ta!
ZANFIR CARMEN ELENA:(neinteligibil)
Martora: 21.000! Vezi cum sunt… două… 10… 10… una.
În timp ce rosteşte aceste ultime replici, martora scoate din geantă suma de 21.000 euro compusă din bancnote cu valoarea de 100 euro şi o înmânează numitei ZANFIR CARMEN ELENA, dialogul continuând astfel:
Martora: Da?! Aşa cum  i-am luat…!
După această replică, ZANFIR CARMEN ELENA face un semn către martoră prin ridicarea şi coborârea mâinii stângi, dialogul continuând astfel:  
ZANFIR CARMEN ELENA: No comment, da?!”, este stenograma interceptării realizate cu ocazia flagrantului. (CITEȘTE AICI: Un fost polițist din Dâmbovița, ridicat pentru proxenetism! În trecut, bărbatul a înghiţit banii luați ca mită pentru a ascunde dovada)

O „afacere” începută în septembrie

În 14 aprilie, procurorii DNA au reținut-o pe Elena Carmen Zanfir, director și ordonator de credite la o școală gimnazială din București, pentru infracțiunea de luare de mită.

„În perioada septembrie-octombrie 2019, în calitatea anterior menționată, inculpata Zanfir Carmen Elena ar fi pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a școlii, pentru ca, în schimb, să aprobe plățile către societate, precum și încheierea unui act adițional de prelungire a duratei contractului. (NU RATA: ”Mâna dreaptă” a premierului a sărbătorit cu şaorma clasarea dosarului de la DNA)

În perioada septembrie 2019-14 aprilie 2020, inculpata ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranșe, dintre care ultima tranșă, 21.000 euro la data de 14.04.2020, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, au transmis reprezentanții DNA.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)