Acasă » Exclusiv » Cum au fost prinși interlopii din Giurgiu cu valută falsă. „Directoru” l-a plătit pe un măcelar cu lire contrafăcute și…

Cum au fost prinși interlopii din Giurgiu cu valută falsă. „Directoru” l-a plătit pe un măcelar cu lire contrafăcute și…

De: Sorin Avram 27/05/2020 | 17:15
CANCAN.RO vă prezintă noi detalii exclusive din dosarul clanului Didilă, din Giurgiu. Mai multe persoane sunt acuzate de proxenetism, contrabandă, șantaj, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei, dare de mită, divulgarea informațiilor secret de serviciu, precum și de punere în circulație a valorilor străine falsificate. Mărturiile arată, între altele, cum tăierea unui porc a devenit probă împotrivă unor membri ai clanului, după ce interlopii l-au plătit pe măcelar cu valută falsă. În plus, suspecții s-au lăudat pe Facebook cu bancnotele contrafăcute pe care voiau să le pună în circulaţie.
Anchetatorii s-au sesizat încă din 19 decembrie, anul trecut, când, la o casă de schimb valutar din Giurgiu, au fost identificate trei bancnote false de câte 20 de lire sterline. Potrivit unor surse judiciare, banii au fost examinați minuțios, iar specialiștii au constatat că imprimarea în relief nu era prezentă, filigranul era imitat, iar firul de siguranță era, de asemenea, imitat numai la suprafața hârtiei.
În plus, elementul de suprapunere era în neregulă, holograma era și ea prost imitată, iar linia anticopiere nu era reprodusă. De asemenea, microtextul nu era prezent, după cum lipseau și fibrele fluorescente din masa hârtiei, vizibile, în mod normal, în lumina ultravioletă.

Daţi în fapt de măcelar

„Arsenalul” grupării din Giurgiu
Astfel, experții au conchis că bancnotele examinate sunt false. Clientul casei de schimb, de profesie măcelar, a fost adus la audieri în decembrie 2019 şi ar fi spus, potrivit surselor citate, că a fost contactat telefonic de către Cătălin Didilă, zis „Directoru”, care l-a rugat să îi sacrifice un porc. După tăierea porcului, măcelarul a cerut 250 de lei, dar a primit, teoretic cel puțin, chiar mai mult…
“Drept mulțumire, acesta m-a plătit cu suma de 60 de lire sterline (trei bancnote în cupiură a 20 de lire sterline), spunându-mi că nu are să îmi dea lei și mi-a mai zis că valoarea de piață a lirelor este de aproximativ 300 lei”, ar fi spus martorul, potrivit surselor noastre.
Supriza mare însă a venit pentru măcelar când a vrut să schimbe banii primiți pentru sacrificarea porcului.
„Întrucât martorul nu avea asupra sa cartea de identitate, i-a solicitat taximetristului să îl ajute în efectuarea operațiunii de schimb valutar. Tranzacția nu a fost efectuată deoarece operatoarea casei de schimb valutar a constatat că bancnotele sunt false”, se mai arată în dosar.
Măcelarul păcălit a povestit la DIICOT că i-a transmis lui „Directorului” că bancnotele cu care a fost plătit sunt false, motiv pentru care acesta din urmă i-a dat o altă sumă de bani pentru munca prestată.

„Directoru”, contrazis de „angajată”

Cu două zile înainte de Crăciun, a fost audiat și „Directoru”, care ar fi declarat că bancnotele înmânate măcelarului au fost obținute de la o persoană din Filiași pe nume „Cosmin”, căreia îi făcuse un comision. Numai că mărturia ssa a fost contrazisă de una dintre fetele obligate de grupare să se prostitueze în Anglia.
„Cu ocazia audierii persoanei vătămate, aceasta a susținut că, în momentul în care practica prostituția în Huddersfield, în timp ce se afla în imobilul lui Didilă Cătălin, a observat că acesta deținea suma aproximativă de 5.000 de lire sterline, în cupiură de 20.
Persoana vătămată are cunoștință că acele bancote erau falsificate, asistând la o discuție între Didilă Cătălin și o persoană pe care o cunoaște cu numele de L.A., apropiat al numitului M.I., discuție în care Didilă Cătălin a afirmat că vor pune în circulație bancnotele falsificate în Scoția”, se mai arată în dosar, potrivit surselor noastre.

S-au filmat numărând lirele false

O mică parte din banii găsiți la membrii grupării
„Martorul a pus la dispoziția organelor de cercetare penală un clip video, despre care a susținut că reprezintă un telefon mobil, pe care a fost accesat profilul de socializare Facebook al utilizatorului M.K., pe care rulează o filmare în direct. Despre filmarea în direct, martorul a afirmat că a fost făcută în locuința lui Didilă Cătălin, din Huddersfield, Anglia, în aceasta fiind surprins (… ) zis M.K., care numără bancnote de 20 de lire sterline, aparținându-i lui Didilă Cătălin, acestea fiind false.
Cu ocazia vizionării clipului video s-a stabilit faptul că acesta reprezintă o filmare a unui telefon mobil pe care a fost accesat profilul de socializare Facebook al utilizatorului M.K., pe care rulează o filmare în direct (clipul video are o durată de 20 de secunde).
Totodată, s-a constatat că M.K. se află în prezența numitului Didilă Cătălin, aceasta numărând lire sterline în cupiură de 20”, au mai stabilit anchetatorii.

Opt ani de „activitate”

Procurori D.I.I.C.O.T. și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat, în 13 mai, un număr de 16 percheziții domiciliare. Cauza a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de migranți, proxenetism, contrabandă, instigare la contrabandă, șantaj, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, dare de mită și divulgarea informațiilor secret de serviciu.

„Concomitent cu perchezițiile din România au fost efectuate alte două percheziții domiciliare în Viena (Austria) și o percheziție în Huddersfield (Marea Britanie), în baza unor ordine europene de anchetă transmise de către procurorii D.I.I.C.O.T. autorităților judiciare competente din cele două state.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2012, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracțional organizat al cărui lider a dezvoltat la nivelul unor state ca Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia legături infracționale cu diverse persoane pe care le folosește în vederea realizării scopului infracțional pe linie de proxenetism, trafic de persoane, contrabandă și spălarea banilor.

Astfel, liderul grupării a recrutat persoane de sex feminin, din medii defavorizate, prin metoda loverboy, pentru a le plasa în vederea practicării prostituției pe teritoriul mai multor state europene, lăsându-le în grija legăturilor infracționale pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, în vederea obținerii de sume mari de bani. Liderul grupării le induce persoanelor vătămate ideea că acestea produc bani din prostituție ca urmare a ajutorului acordat de el, neputând altfel practica această activitate, în același timp fiind sigura modalitate prin care pot obține sume de mari de bani într-un timp scurt”, au transmis reprezentanții DIICOT.

„Arsenalul” grupării

Procurorii au precizat că liderul grupării devenea violent când victimele nu îi furnizau sumele dorite și le dădea acestora de înțeles că este intangibil.

„Din materialul probator administrat a rezultat faptul că membrii grupării desfășoară și activități de introducere în mod clandestin de bijuterii din aur pe teritoriul României, prin vama Giurgiu, având ca țară de proveniență Turcia, o parte dintre bijuteriile introduse în mod ilegal în România fiind comercializate la un magazin pe care unul dintre membrii îl deține în municipiul Giurgiu, iar cealaltă parte fiind oferite sub formă de cadou persoanelor obligate să practice prostituția, pentru a le crea impresia de îndatorare față de membrii grupării.

În urma perchezițiilor efectuate în România au fost ridicate și indisponibilizate sumele de 18.700 de lei, 4.300 de euro, 100 de dolari, precum și 8 autoturisme de lux, o autoutilitară și 6 ceasuri. 

De asemenea, au fost depistate 4 pistoale cu muniție cu bilă și gaz, o pușcă cu aer comprimat – calibru 5,5, 23 de cartușe, 2 cutii de  muniție cu bile metalice, 2 macete, o sabie tip samurai, mai multe cuțite, 12 bancnote din cupiura 20 de lire sterline susceptibile a fi contrafăcute, aproximativ 2 grame de fragmente vegetale uscate de culoare verde oliv, bijuterii din aur, 57 de parfumuri și articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, 19 telefoane mobile, 20 de cartele SIM, 5 laptopuri, 3 tablete, chitanțe pentru transferuri bancare, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. (CITEȘTE AICI: Proxenetul care ar fi traficat-o pe Monica Gabor își terorizează fosta familie. Și-a amenințat fiica minoră că îi va omorî mama: ”O mutilez cu acid sulfuric!” + Fostei soții i-a fracturat două coaste)

La percheziția efectuată în Marea Britanie au fost identificate două persoane de sex feminin, exploatate de către membrii grupării, mai multe telefoane mobile și medii de stocare. În urma activității derulate de către autoritățile judiciare din Marea Britanie, au fost identificați și arestați doi membri ai grupării, care au fost depistați la adresa percheziționată”, au mai arătat anchetatorii.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All Stars. A făcut-o intenționat!
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e bine deloc
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e bine deloc"
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
O tânără de doar 19 ani s-a întâlnit cu un bărbat pe care l-a cunoscut online și a sfârșit dezmembrată, într-un râu
O tânără de doar 19 ani s-a întâlnit cu un bărbat pe care l-a cunoscut...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe an. E la două ore de România și poți avea o vacanță de vis aici
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe...
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul e unul uriaș
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul...
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași: E anormal
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest caz:
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, afectați de ploile și inundațiile din Dubai. Cum le-a dat vremea rea planurile peste cap
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, afectați de ploile și inundațiile din Dubai. Cum le-a dat...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...