Atrocitățile clanului Didilă. Cum erau tratate tinerele obligate să se prostitueze. „Se ținea de o bară ca să-i dea mai tare cu picioarele în cap”

Autor: C.S.A.
Publicat: 25/05/2020 | 19:07
Noi detalii despre atrocitățile comise de clanul Didilă din Giurgiu ies la iveală. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, amănunte halucinante din ancheta care vizează gruparea specializată în trafic de persoane, proxenetism, contrabandă, șantaj, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, dare de mită și divulgarea informațiilor secret de serviciu. (VEZI AICI: Cum a fost ajutat Clanul Didilă de un ofițer de la Poliția de Frontieră Giurgiu. Interlopii aveau acces la secrete de serviciu și…)
Una dintre victimele clanului, obligată să se prostitueze pe stradă, le-a povestit anchetatorilor cum Ciprian Didilă, arestat în acest dosar complex, a agresat-o, la Viena, după ce a început o relație cu unul dintre denunțători.
“Să vezi cât te țin mâine la muncă”, i-ar fi spus Didilă fetei, pe care ar fi bătut-o cu o curea și ar fi lăsat-o să doarmă în baie, potrivit unor surse judiciare. Victima ar fi stat în baie aproximativ jumătate de oră, reușind la un moment dat să scape și a fugit într-un parc din zonă, în pijamale. După trei ore s-ar fi întors la hotel și nu a mers la poliție, pentru că îi era frică de Ciprian Didilă, iar în Viena nu cunoștea pe nimeni, spre deosebire de proxenet, care avea multe relații de „afaceri”.

“Îmi spunea să dorm în baie, pe jos, pe gresie”

Un alt motiv pentru care a fost agresată fizic ar fi  fost acela că i-a transmis lui Didilă că este obosită și o dor picioarele, motiv pentru care nu se mai poate prostitua pe stradă. “Stai că îți arăt, eu, pescărisme”, i-ar fi spus Didilă, lovind-o cu cureaua. “Îmi spunea să dorm în baie, pe jos, pe gresie”, le-ar mai fi relatat tânăra anchetatorilor. De altfel, ea ar fi fost agresată de mai multe ori, nu numai în Austria, ci și în alte țări în care a practicat prostituția în beneficiul clanului.
Clanul Didilă a fost vizitat de mascați
Clanul Didilă a fost vizitat de mascați
Un alt episod violent este descris de victimă cu lux de amănunte, potrivit surselor citate.  În septembrie 2018, în timp ce fata se afla pe Strada Tineretului din Giurgiu, împreună cu mătușa ei și cu fiul acesteia, în vârstă de opt ani, în zonă se afla și Ciprian Didilă, care conducea un Mercedes gri, cu volanul pe partea dreaptă, înmatriculat în Bulgaria. Acesta era însoțit de iubita lui. Didilă i s-ar fi adresat textual: “Ce faci doamna …? Banii ăia când mi-i dai?”, iar victima i-ar fi răspuns: “Ce bani? M-ai văzut că am mai plecat undeva? Câți bani vrei să-ți mai dau?”
În acel moment, tânăra ar fi fost lovită de Didilă și iubita lui cu pumnii și picioarele. Potrivit martorilor citați de surse din apropierea anchetei, agresorii se țineau cu mâinile de gardul lângă care tânăra era căzută și o loveau cu picioarele. Victima a menționat că a depus o plângere la Poliția Municipiului Giurgiu, însă nu s-ar fi întâmplat nimic. (NU RATA: Cum a căzut Clanul Didilă din Giurgiu. Staborul i-a luat denunțătorului „fata de 1.000 de euro pe zi” și i-a dat-o șefului…)

“I-am dat timp de șapte ani bani produși din prostituție”

Surse judiciare susțin că spusele tinerei au fost confirmate de mai mulți martori, care au dat și detalii suplimentare. Tânăra ar fi fost prinsă de păr și lovită cu pumnul în față, până i s-a desprins o fațetă dentară. De menționat că în momentul în care era agresată, victima o ținea în brațe pe fiica sa. Chiar și agresată în acest mod, tânăra ar fi încercat să intre în autoturismul cu care sosise în zonă, dar Didilă ar fi tras-o afară, lovind-o cu pumnii și picioarele și solicitându-i suma de 4.000 de euro.
„Susținea că sunt banii lui, bani cu care mi-a plătit fațetele dentare, fapt neadevărat. Lui i-am dat timp de șapte ani bani produși din prostituție. Mi-a spus că este dispus să meargă la închisoare pe viață, dar vrea să știe că mă omoară (…) Atunci când am fost lovită, copilul mi-a căzut din brațe și începuse să plângă (…) are patru ani”, ar fi spus victima potrivit surselor citate.
O altă agresiune „marca Didilă” a fost relatată de un alt martor din dosar. În cursul anului 2014, liderul clanului și concubina lui ar fi bătut-o cu bestialitate pe aceeași tânără. „Didilă Ciprian a lovit-o cu pumnii și cu palmele în cap și pe tot corpul. Se dăduse jos din mașina și (…) să o agreseze fizic pe (…), dar nu a apucat să o lovească, deoarece … a fugit în interiorul unui magazin. La magazin erau vânzătoare niște femei mai în vârstă”, ar fi una dintre mărturii.

„Când vânzătoarea a văzut-o cât de rău era bătută și că îi curgea sânge din zona ochiului, a leșinat”

„Arsenalul” grupării din Giurgiu
Cât despre episodul din 2018, acesta este descris cu și mai multe amănunte. Didilă i-ar fi smuls victimei telefonul din mână, apoi l-ar fi distrus, dând cu el de asfalt. Ulterior ar fi lovit-o pe femeie cu pumnii în față, până a căzut pe stradă. Au urmat lovituri cu pumnii și genunchiul în zona capului, în timp ce se ținea cu mână de o bară pe care erau expuse hainele la vânzare, pentru a o putea lovi cu forță. „Se ținea de bară ca să-i dea mai tare cu picioarele în cap”, ar continua depoziția.
În acest timp, din autoturismul cu care Didilă sosise a coborât și iubita lui care, la rândul ei, ar fi lovit-o pe tânără cu pumnii și cu palmele în zona capului. “Eu am încercat să sar în ajutorul ei, dar nu am avut succes. Am reușit să o ridic de jos de două ori, dar Ciprian a lovit-o în continuare, trântind-o la pământ. Și eu am fost lovită în zona spatelui și în zona capului”, ar mai fi spus una dintre martore.
”Patroana magazinului și vânzătoarea au văzut evenimentul. În momentul în care vânzătoarea a văzut-o pe (…) cât de rău era bătută și că îi curgea sânge în abundență din zona ochiului, a leșinat”, a mai spus martora, conform surselor noastre.
Într-o altă situație, în timpul unui apel video, același Didilă ar fi afirmat că „va spăla cuțitul în (…)” și că o omoară, adresându-i-se: “Să-mi dai banii, c@#$o, zdreanțo, m*&^%o, că pe unde te prind nu-ți mai dau viață”.

Percheziții în România, Austria și Marea Britanie

Procurori D.I.I.C.O.T. și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat, în 13 mai, un număr de 16 percheziții domiciliare. Cauza vizează destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de migranți, proxenetism, contrabandă, instigare la contrabandă, șantaj, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, dare de mită și divulgarea informațiilor secret de serviciu.

„Concomitent cu perchezițiile din România au fost efectuate alte două percheziții domiciliare în Viena (Austria) și o percheziție în Huddersfield (Marea Britanie), în baza unor ordine europene de anchetă transmise de către procurorii D.I.I.C.O.T. autorităților judiciare competente din cele două state. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2012, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracțional organizat al cărui lider a dezvoltat la nivelul unor state ca Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia legături infracționale cu diverse persoane pe care le folosește în vederea realizării scopului infracțional pe linie de proxenetism, trafic de persoane, contrabandă și spălarea banilor.

Astfel, liderul grupării a recrutat persoane de sex feminin, din medii defavorizate, prin metoda loverboy, pentru a le plasa în vederea practicării prostituției pe teritoriul mai multor state europene, lăsându-le în grija legăturilor infracționale pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, în vederea obținerii de sume mari de bani. Liderul grupării le induce persoanelor vătămate ideea că acestea produc bani din prostituție ca urmare a ajutorului acordat de el, neputând altfel practica această activitate, în același timp fiind sigura modalitate prin care pot obține sume de mari de bani într-un timp scurt”,au transmis reprezentanții DIICOT.

„Arsenalul” grupării

Procurorii au precizat că liderul grupării devenea violent când victimele nu îi furnizau sumele dorite și le dădea acestora de înțeles că este intangibil.

„Din materialul probator administrat a rezultat faptul că membrii grupării desfășoară și activități de introducere în mod clandestin de bijuterii din aur pe teritoriul României, prin vama Giurgiu, având ca țară de proveniență Turcia, o parte dintre bijuteriile introduse în mod ilegal în România fiind comercializate la un magazin pe care unul dintre membrii îl deține în municipiul Giurgiu, iar cealaltă parte fiind oferite sub formă de cadou persoanelor obligate să practice prostituția, pentru a le crea impresia de îndatorare față de membrii grupării.

În urma perchezițiilor efectuate în România au fost ridicate și indisponibilizate sumele de 18.700 de lei, 4.300 de euro, 100 de dolari, precum și 8 autoturisme de lux, o autoutilitară și 6 ceasuri.  De asemenea, au fost depistate 4 pistoale cu muniție cu bilă și gaz, o pușcă cu aer comprimat – calibru 5,5, 23 de cartușe, 2 cutii de  muniție cu bile metalice, 2 macete, o sabie tip samurai, mai multe cuțite, 12 bancnote din cupiura 20 de lire sterline susceptibile a fi contrafăcute, aproximativ 2 grame de fragmente vegetale uscate de culoare verde oliv, bijuterii din aur, 57 de parfumuri și articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, 19 telefoane mobile, 20 de cartele SIM, 5 laptopuri, 3 tablete, chitanțe pentru transferuri bancare, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. (CITEȘTE AICI: Proxenetul care ar fi traficat-o pe Monica Gabor își terorizează fosta familie. Și-a amenințat fiica minoră că îi va omorî mama: ”O mutilez cu acid sulfuric!” + Fostei soții i-a fracturat două coaste)

La percheziția efectuată în Marea Britanie au fost identificate două persoane de sex feminin, exploatate de către membrii grupării, mai multe telefoane mobile și medii de stocare. În urma activității derulate de către autoritățile judiciare din Marea Britanie, au fost identificați și arestați doi membri ai grupării, care au fost depistați la adresa percheziționată”, au mai arătat anchetatorii.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...