Cum încearcă finul lui Cristi Chivu & acoliții lui să spele urmele unui ”tun” de 85 milioane €

Publicat: 13/02/2019 | 22:52

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, detalii senzaționale dintr-un mega-dosar în care este implicat finul fostului mare jucător de fotbal Cristi Chivu, Gheorghe Manole. În urmă cu aproximativ patru ani, afaceristul originar din Pitești s-a căsătorit cu Maria Apostol, fostă angajată a PRO TV, prietenă la cataramă cu Ana Maria Topoliceanu, denunțătoarea Elenei Udrea. (CITEȘTE ȘI: LA NUMAI 22 DE ANI, ÎNVÂRTE O MEGA-AFACERE & CONDUCE O MAȘINĂ DE 200.000 €!)

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor amănunte uluitoare din procesul în care este implicat Gheorghe Manole. (NU RATA, AICI: FOSTUL MINISTRU AL SĂNĂTĂŢII DOARME PE UN SAC DE BANI, DAR TRĂIEŞTE CA UN PUSTNIC!)

Finul fostului internațional Cristi Chivu este implicat, alături de mai multe persoane cu nume sonore, într-un mega-dosar care are ca obiect infracțiuni de corupție. Gheorghe Manole este acuzat că a obținut, în mod fraudulos, alături de persoanele din dosar, mai multe drepturi de proprietate pentru care s-au primit despăgubiri de aproximativ 85.000.000 de euro.

În procesul în care este implicat finul lui Chivu și care vizează mai multe despăgubiri făcute de ANRP, s-au dat deja primele condamnări. Cu toate acestea, ”războiul”  este mai acerb ca niciodată.

Un proces încâlcit

Potrivit unor surse judiciare, avocații apărării încearcă prin toate mijloacele legale să prelungească durata procesului și să obțină mutarea speței la Curtea Constituțională cu speranța ca, între timp, să intervină prescrierea faptelor, iar cei implicați să scape de toate acuzațiile. (NU RATA, AICI: FRATELE LUI MIREL RĂDOI A PIERDUT APARTAMENTUL FAMILIEI LA POKER: ”S-AU RUINAT ÎNTR-O SINGURĂ NOAPTE!”)

”Soluția pe scurt: I. Admite cererea inculpatului Canangiu Cătălin Constantin de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.16 alin.6/4 din Titlul VII al Legii nr.247/2005 . Definitivă

II. Respinge cererea inculpatei Mocanu Ingrid Luciana de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 88/1 alin.1 si art. 88/8 alin.2 din Legea nr.304/2004. Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunțare.

III. Prorogă pronunțarea asupra cererii de sesizare a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în vederea pronunțării unei hotărâri prealabile cu privire la chestiunea de drept: «Dacă actele de procedură îndeplinite anterior publicării în Monitorul Oficial al Romaniei a Deciziei nr.297 din 26.04.2018 a Curții Constituționale a României, cu respectarea art.155 alin. 1 Cod penal, au condus sau nu la întreruperea cursului prescripțiri răspunderii penale în cauzele aflate pe rolul instanțelor de judecată», formulată de inculpatul Georgescu Horia, la un termen ulterior. Cu privire la cererile de încetare a procesului penal formulate de inculpații Georgescu Horia și Mocanu Ingrid Luciana, instanța urmează să se pronunțe asupra lor odată cu fondul cauzei”, se arată în decizia magistraților.

Finul lui Chivu, Gheorghe Manole, alături de soția lui

Finul lui Chivu a contestat decizia prin care urma să restituie 12% din prejudiciu

În primă instanță, magistrații l-au obligat pe Gheorghe Manole să restituie 12% din prejudiciul de aproximativ 85 de milioane de euro. După această decizie, apărătorii lui Gheorghe Manole au făcut o contestație la ICCJ, care urmează să fie dezbătută în 26 februarie.(NU RATA, AICI: IMAGINI IREALE DIN DUBAI CU GHEORGHE TURDA ȘI…)

”În baza art. 25 al. 3 C.p.p. anulează Decizia nr. 4764/FF/25.09.2008 a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP de emitere a titlului de despăgubire în favoarea intimaţilor Vişoiu Valentin (pentru cota de 71%), Manole Gheorghe Adrian (pentru cota de 12%) şi Barbu Florin Şerban (pentru cota de 17%), în cuantum total de 375.050.942 lei, titlurile de conversie nr. 942/29.09.2008 emis în favoarea intimatului Barbu Florin Şerban, nr. 943/29.09.2008 emis în favoarea intimatului Manole Gheorghe Adrian şi nr. 944/29.09.2008 emis în favoarea intimatului Vişoiu Valentin. Repune părţile în situaţia anterioară, şi dispune restituirea, în cotele procentuale mai sus menţionate, de către intimaţii Vişoiu Valentin (71%), Manole Gheorghe Adrian (12%) şi Barbu Florin Şerban (17%) a sumei de 375.050.942 lei către partea civilă Statul Român prin Ministerul Finanţelor.

În baza art. 397 şi 25 C.p.p. admite acţiunea civilă formulată de Statul Român prin Ministerul Finanţelor şi obligă în solidar pe inculpaţii Zaarour Ingrid, Iuoraş Mihnea – Remus, Nicolescu Theodor-Cătălin, Mocanu Ingrid – Luciana, Baciu Remus Virgil, Georgescu Horia, Marko Attila Gabor, Vişoiu Gheorghe, Canangiu Cătălin (acesta în limita sumei de 82.857.750 euro echivalent lei la data plăţii), Hanu Alexandru Florin (acesta în limita sumei de 69.730.320 euro echivalent lei la data plăţii), Drulă Dorin Cornel, acesta în solidar cu partea responsabilă civilmente Preciss Consulting CO (aceştia în limita sumei de 1.730.554 euro echivalent lei la data plăţii), şi Nistor Neculai, acesta în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Rom Consulting CO SRL (aceştia în limita sumei de 13.127.430 euro echivalent lei la data plăţii), la plata către partea civilă Statul Român prin Ministerul Finanţelor a sumei de 84.588.304 euro echivalent lei la data plăţii, în măsura în care pretenţiile părţii civile nu sunt acoperite prin repunerea părţilor în situaţia anterioară şi restituirea sumei aferente deciziei desfiinţate, conform art. 25 al. 3 C.p.p”, se arată în decizia magistraților de la Curtea de Apel București.

Maria Apostol și Gheorghe Manole au fost cununați de Cristi și Adelina Chivu

Maria Apostol și Gheorghe Manole, cununați de Cristi Chivu

În anul 2015, Gheorghe Manole s-a căsătorit cu Maria Apostol, fostă angajată a PRO TV. Nunta a venit la doar câteva săptămâni după ce Maria i-a dăruit lui Gheorghe Manole un băieţel, astfel că, odată cu cununia religioasă, a fost oficiat și botezul micuțului venit pe lume la jumătatea lunii august lui 2015.

Naşi au fost bunii prieteni ai cuplului, Adelina şi Cristi Chivu, cu care şi-au petrecut numeroase vacanţe departe de meleagurile româneşti. Petrecerea s-a ţinut la un local de lux din Capitală, iar printre artiștii care au întreținut atmosfera a fost Loredana, care a cântat din suflet, fiind o bună prietenă a mirilor.

Printre invitaţi s-au numărat şi actorii Adela Popescu şi Radu Vâlcan, de asemenea foarte buni prieteni cu Maria Apostol şi Gheorhge Manole. (NU RATA, AICI: BAT CLOPOTE DE NUNTĂ ÎN PLATOUL EMISIUNII LUI CAPATOS! VIKA JIGULINA & IUBITUL AU DECIS SĂ…)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...