Cum se vor desfășura slujbele în biserici în timpul stării de alertă. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Publicat: 23/05/2020 | 11:28
Cum se vor desfășura slujbele în biserici în timpul stării de alertă. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Ordinul pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcaşele de cult, distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase a fost publicat, vineri seara, în Monitorul Oficial, iar toți credincioșii care intenționează să participe la slujbe trebuie să le cunoască.

România se află în stare de alertă, iar distanțarea socială impusă de criza coronavirusului este esențială, chiar dacă există măsuri de relaxare implementate de autorități. În ceea ce privește slujbele religioase, în interiorul bisericilor nu pot participa mai mult de 16 persoane.

În anexa respectivului document este precizat că ”accesul credincioşilor în lăcaşele de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe cu caracter privat se va face limitat, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minim 4mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minim 2 m între persoane. Slujbele care se vor oficia în aer liber, se vor desfăşura cu menţinerea distanţei de 1,5 m între persoane”, informează stirileprotv.ro. (CITEȘTE ȘI: A FOST CONFIRMAT UN CAZ DE CORONAVIRUS LA CURTEA DE APEL BUCUREŞTI! O ANGAJATĂ A FOST INFECTATĂ ȘI ALȚI PATRU AU INTRAT ÎN IZOLARE)

Slujbele în biserici. Masca de protecție este obligatorie

Bineînțeles, enoriașii care intră în lăcașurile de cult trebuie să poarte masca de protecție, iar înainte de a intra își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant care va fi pus la dispoziția credincioșilor re organizatorii respectivului eveniment religios.

În ordinul publicat în Monitorul Oficial se mai precizează că la ritualurile religioase unde se folosesc obiecte de cult care intră în contact cu credincioşii, acestea vor fi dezinfectate după fiecare utilizare. Tototdată, se vor dezinfecta periodic  -o dată la patru ore – obiectele sau suprafeţele frecvent atinse, cum ar fi mânerele uşilor, balustrade, scaune etc.

Ordinul pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcaşele de cult, distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase este semnat de către ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi de Romică Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. (VEZI ȘI AICI: ZECE CADRE MEDICALE ALE SPITALULUI DE NEUROCHIRURGIE DIN IAŞI, INFECTATE CU CORONAVIRUS)

Citește și...