Decizie de ultimă oră în legătură cu difuzarea serialului ”Fructul oprit”. Judecătorii au stabilit că…

Autor: I.D.
Publicat: 01/07/2019 | 22:58

Serialul „Fructul oprit”, difuzat de Antena 1, a iscat o dispută de proporții, care a ajuns în instanță. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă în exclusivitate informații legate de proces, dar și amănunte cu privire la soluționarea problemei.

Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu au lucrat împreună, în 2008, la scenariul telenovelei ”Aşk-ı Memnu’”, inspirată din aceeași carte după care s-a făcut și serialul ”Fructul oprit”. În momentul în care serialul a apărut la televizor, a avut un impact foarte mare asupra publicului.

La acel moment, cele două scenariste au dat în judecată postul Antena 1, acțiunea având ca obiect ”ordonanță președențială”, ceea ce presupune că reclamantele solicitau o soluție urgentă asupra unei situații care le putea aduce prejudicii și care, în general, precede acțiunea care are ca scop punerea în acord cu legea în vigoare. (CITEȘTE ȘI: LOGODNICUL A DAT-O AFARĂ DIN CASĂ PE CUNOSCUTA CÂNTĂREAȚĂ! I-A LUAT MAȘINA ȘI…)

Una dintre cererile celor două scenariste

În momentul în care diferendul a fost mediatizat, Radu Grigore, scenaristul serialului ”Fructul oprit”, a explicat că povestea reprezintă o adaptare liberă a unui roman turcesc celebru. (VEZI ȘI: ĂSTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE PETRU PĂUN, DIN ”FRUCTUL OPRIT”, NU ARE IUBITĂ: ”PREFER CA RELAȚIA…”)

”Scenariul este o adaptare după un roman turcesc, scris la 1900, un roman atât de celebru încât nu cred că în Turcia există familie care să nu-l aibă. S-au făcut două ecranizări după acest roman, una pe la 1970 și cealaltă în 2007-2008. Ambele ecranizări au avut succes. Ultima deține în continuare recordul de audiență”, a declarat Radu Grigore.

Cum s-a încheiat procesul

Judecătorii au respins cererile pe care scenaristele Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu le-au depus în instanță, iar Antena 1 a câștigat procesul pentru că serialul „Fructul Oprit” a ajuns la final. Formalitățile pentru proces au durat atât de mult încât cele două sezoane ale serialului au fost difuzate fără probleme și fără a le scoate din grila de programe, așa cum cereau cele două scenariste. (NU RATA: BRIGITTE ȘI PASTRAMĂ, TENSIUNI MAXIME ÎNAINTEA NUNȚII! CINE S-A OPUS MARIAJULUI DINTRE EI)

Sentința de ultim moment

„Fructul oprit” a avut un real succes

Miercuri, 19 iunie, a fost difuzat episodul cu numărul 40 al celui de-al doilea sezon „Fructul oprit“, care a marcat, de altfel, şi sfârşitul serialului produs de Ruxandra Ion.    Deznodământul a avut atât secvenţe emoţionante, dar şi întâmplări neaşteptate, ceea ce a determinat fanii să reacţioneze în mediul online. Părerile publicului sunt diverse, unele persoane apreciind evenimentele petrecute, dorind chiar să afle de unde pot achiziţiona cartea „Fructul oprit“, apărută la sfârşitul ultimului episod.

„Felicitări întregii echipe, dar mai ales actriţei inegalabile Carmen Tănase“/ „Îmi va lipsi acest serial şi îi felicit pe toţi cei implicaţi în acest proiect. Gusturile nu se discută“/ „S-a mai terminat încă o poveste dramatică, dar frumoasă! Felicitări pentru aceşti doi ani de «Fructul oprit», în care am învăţat cu toţii multe lucruri“/ „Superb final. Până la urmă, aşa e şi în viaţă. Până ajungi la fericire curg nişte lacrimi“, au fost doar câteva dintre comentariile fanilor. (CITEȘTE ȘI: PRIMA REACȚIE A RAMONEI OLARU DUPĂ CE A DIVORȚAT OFICIAL DE BOGDAN: “VIAȚA MERGE MAI DEPARTE”)

Au fost și voci care nu au avut tocmai cuvinte de laudă la adresa serialului. Unii oameni au fost de părere că, deşi distribuţia a avut actori buni, scenariul a lăsat de dorit, şi au adus critici referitoare la replicile anumitor personaje.

„E doar o altă telenovelă de prost gust, ca să zic aşa. Păcat, avem actori buni, dar dacă mă ia cu replici gen «Şi ce-o să-mi faci, bă?» – Alex în general (nu pot suporta repertoriul lui Alex)”/ „Gândiţi fraţilor până la sfârşit un scenariu” , au comentat nemulțumiții.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...