Echipele anti-pestă n-au mai găsit nici urmă de porc în Dolj: ”Au zburat, maică!”

Publicat: 02/11/2018 | 23:27

Au fost zile de coşmar pentru localnicii din satul Comănicea, care aparţine de comuna Secu din judeţul Dolj, după ce aici a fost confirmat un caz de pestă porcină. (Cel mai bun studio de videochat din București face angajări)  S-a dus o adevărată luptă între săteni şi autorităţi. Comănicenii au făcut zid uman împotriva celor care voiau să intre în gospodăriile lor să le omoare porcii. (Intr-un an ai propriul apartament!) Iar, când, într-un final, echipele desemnate să ucidă animalele au reuşit să pătrundă în gospodării s-au trezit că, noaptea, oamenii îşi tăiaseră porcii şi îi aveau deja în frigider. CANCAN.RO, SITE-UL NR 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile poveștii tragi-comice. (CITEȘTE ȘI: A DESCOPERIT O PLANTĂ CARNIVORĂ PE UN CANAL DIN SATU MARE)

Apariţia primului focar de pestă porcină africană în Dolj a creat revoltă în rândul proprietarilor de animale şi haos în rândul autorităţilor. Totul a început marţi seară, odată cu confirmarea existenţei virusului în gospodăria unui localnic din satul Comănicea, comuna Secu. (Cum câștigi bani rapid)

Uite pesta, nu e pesta

Echipele de combatere a pestei porcine au descins în sat

În timp ce autorităţile se grăbeau să crotalieze animalele din comună, oamenii aflau din mass-media sau de pe reţele de socializare ce se întâmplă în localitatea lor. Nici măcar proprietarul animalelor moarte din cauza acestui virus nu ştia că în curtea lui a fost focarul acestei boli şi că porcii lui, îngropaţi în grădina din spatele gospodăriei, au fost ucişi de pestă. (VEZI ȘI: I-A ”CREAT” PE SMILEY, HALEP ŞI GIGI BECALI. A CÂŞTIGAT 10.000 € LA ”ROMÂNII AU TALENT”, DAR AZI…)

Spre dimineaţă, când s-au dezmeticit, oamenii au făcut zid la intrarea în sat şi au interzis accesul autorităţilor în curţile lor. (Ia-ti masina visurilor tale in doar cateva luni!)

“Decât să îl ia ei gratis, mai bine îl mănânc eu”

A doua zi, echipele anti-pestă au descins în forţă. Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Dolj, polițiștii, jandarmii și autoritățiile locale au apărut încă de la primele ore în gospodăriile localnicilor din satul Comănicea din comuna Secu. Numai că, surpriză, multe animale au dispărut peste noapte. Oamenii au recunoscut că o parte din ele au fost sacrificate înainte de a fi ucise de cei de la DSV. “Decât să îl ia ei gratis, mai bine îl mănânc eu. Azi râd, pentru că am lada plină de carne”, spune un localnic.  (CITEȘTE ȘI: INCREDIBILA POVESTE A TAXIMETRISTULUI-POET)

“Au zburat porcii, maică. Nu ştim unde sunt”

O săteancă a pus un purcel de porțelan în coteț, după ce l-a tăiat pe cel viu

Cum intrau în gospodării, aşa şi ieşeau inspectorii de la DSV Dolj, pentru că în coteţe bătea vântul. Nu mai erau porcii. Aceştia au dispărut peste noapte. Mulţi au recunoscut că i-au sacrificat cu o seară în urmă. (CITEŞTE ŞI: Povestea cutremurătoare a unui bogătaş din Lugoj. L-a visat pe Arsenie Boca, şi-a donat întreaga avere şi…)

“Au zburat, maică. Nu ştim unde sunt”, îi luau femeile în vârstă peste picior pe medicii veterinari care le intrau în curte. (Angajează-te și câștiga 10.000$ lunar!)

Unii dintre localnicii din comunele limitrofe, care au apucat să taie porcii, fac și ei haz de necaz. O săteancă a tăiat animalele şi, în locul lor, în coteţ, a pus un porc de porţelan.  (NU RATA, AICI: POVESTEA OLTEANULUI CARE CULTIVĂ MANGO, KIWI ȘI FRUCTUL PASIUNII)

„Am tăiat porcii şi le-am pus în coteţ un porc de porţelan. Să vină să îl ia”, spune femeia.

“Nu plecăm până nu periem din nou satul”

Potrivit surselor CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, inspectorii DSV Dolj au primit informaţii că mulţi dintre porci au fost ascunşi şi vor verifica din nou gospodăriile. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă dosar penal.

„Nu plecăm până nu periem din nou satul. De fapt, ei au intrat în toate curţile. Am discutat cu toţi şi am spus că nu putem pleca de aici atâta timp cât rămân animale vii. Interesul nostru este să îndepărtăm toate animelele suspecte de boală. Celor care le-au sacrificat nu avem ce să le facem”, spune Andrei Butaru, directorul DSV Dolj.

“L-am tranşat, dar nu am avut timp să îl mănânc”

Oamenii din sat, nemulțumiți că le sunt tăiați porcii

Unii dintre cei care și-au sacrificat peste noapte animalele spun că au făcut-o chiar la recomandarea autorităților.

“Am tăiat azi-noapte porcul, l-am tranşat, tot, dar nu am avut timp să îl mănânc”, a spus un localnic din Comănicea.

Acțiunea de eutanasiere a început, până la urmă, în forță, fiind sacrificate aproximativ 15 animale. A doua zi au mai fost sacrificaţi alți șapte porci.  (NU RATA, AICI: COLECȚIONARA DE ȘERVEȚELE)

Atmosferă incendiară

Din ce în ce mai mulți oameni din comuna Secu recunosc că şi-au sacrificat animalele. Atmosfera este foarte încordată, iar proprietarii de animale nu stau de vorbă cu jurnaliștii decât cu acordul autorităţilor.

Unul dintre puţinii oameni care au fost de acord să vorbească a spus doar atât: “Au zburat porcii din Comănicea”.  (VEZI ȘI: POVESTEA JANDARMULUI CARE A DEVENIT UN FERMIER DE SUCCES)

Pesta porcină a fost confirmată în localitatea Comănicea în urmă cu câteva zile. Un localnic sesizase autoritățile că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, i-au murit opt porci din gospodărie.