EXCLUSIV. Reporterii DAS CANCAN.ro vă dezvăluie dedesubturile unei afaceri diabolice. Soţul unei cunoscute prezentatoare TV s-a băgat într-o mega-combinaţie de zeci de milioane €, şantaje şi… În dosar apar numele unui patron de club din Liga I, dar şi al unor afacerişti veroşi

Publicat: 19/01/2018 | 00:00

Ştirea că fostul internaţional român Gabi Popescu, soţul Crinei Abrudan, a fost audiat la DIICOT a făcut înconjurul site-urilor şi televiziunilor din România în urmă cu două zile. CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, vă oferă, în exclusivitate, detalii incendiare despre acest caz. Ceea ce s-a publicat deja în presa din România este că audierile lui Gabi Popescu la DIICOT au legătură cu intrarea în  insolvenţă a firmei CONBAN S.A. Ceea ce nu a spus nimeni şi publicăm noi în exclusivitate este că în spatele acestei insolvenţe se află o mega-combinaţie imobiliară, care, potrivit surselor DAS (Departamentul de Anchete Speciale al CANCAN.RO) a fost pusă la cale de milionarul Constantin Iacov, fostul patron al lui FC Naţional. (VEZI ŞI: VIDEO EXCLUSIV. A produs milioane € din retrocedări şi stăpâneşte, din umbră, terenuri vaste în Capitală. El este cel mai bogat funcţionar public din România! În declaraţia de avere are doar o Skoda, dar trăieşte într-un lux de nedescris…)

Sursele DAS susţin că firma CONBAN S.A. a fost băgată voit în insolvenţă, iar mai apoi în faliment pentru ca milionarul Iacov şi ceilalţi parteneri ai săi, fostul internaţional român Gabi Popescu şi Marius Gavril Zaharia, acţionar al companiei ce deţine brand-ul Frufru, să pună mâna pe un teren din Pipera, de pe Bulevardul Aurogării, în valoare de zeci de milioane de euro! Terenul se află într-o zonă extrem de dorită, vizavi de clădirea de birouri Nusco Tower. Lângă Nusco Tower se află o altă clădire de birouri, unde îşi desfăşoară activitatea companii celebre ca Vodafone sau Huawei. (CITEŞTE AICI: Este unul dintre noii ”jucători” pe piaţa imobiliară. Logodnicul Elenei Udrea, ”întâlnire de afaceri” la… o halbă de bere!)

Potrivit surselor noastre, Constantin Iacov a fost cooptat în firma CONBAN S.A. de Gabi Zaharia, care era broker pe piaţa de capital. Ulterior, Iacov l-a atras în afacere şi pe Gabi Popescu, soţul Crinei Abrudan, care i-ar fi dat 1,5 milioane de euro lui Iacov pentru a lua parte la mega-combinaţia imobiliară. Vânzarea terenului, pe care Iacov & comp. au pus mâna după ce au intrat în acţionariatul CONBAN, ar fi fost pusă la cale de fostul patron al lui FC Naţional. Miza nu ar fi fost niciodată societatea CONBAN, ci tocmai terenul de zeci de milioane de euro din Pipera, singurul pe care încă nu s-a construit în zonă. (VEZI ŞI: Lovitură năucitoare pentru ”Regele asfaltului”. Banca i-a confiscat multimilionarului 43 de terenuri dintr-un ”foc”!)

Denunţătorul lui Iacov şi Gabi Popescu este chiar fostul director al societăţii CONBAN, Constantin Colţatu. Acesta l-a denunţat pe Iacov în 2005, acuzându-l pe fostul patron al lui FC Naţional că l-a şantajat şi ameninţat pentru a prelua forţat conducerea Consiliului de Administraţie al SC CONBAN SA. Iacov a scăpat în respectivul dosar, primind NUP (neînceperea urmăririi penale).

Încercuit cu roşu este terenul deţinut de Iacov şi partenerii lui. Se află chiar vizavi de Nusco Tower
Încercuit cu roşu este terenul deţinut de Iacov şi partenerii lui. Se află chiar vizavi de Nusco Tower

Şi modul în care Iacov şi asociaţii lui au ajuns să deţină un pachet de acţiuni la CONBAN nu ar fi fost tocmai în regulă, susţin anumite surse. În martie 2004 fuseseră scoase la licitaţie, pe bursa electronică Rasdaq, 23% dintre acţiunile la CONBAN deţinute de AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare). Colţatu acuza că brokerul pe care îl însărcinase să liciteze până la 25.000 de lei/acţiune nu i-a ascultat dispoziţiile şi s-a oprit la 15.000 de lei/acţiune. Astfel, acţiunile au fost achiziţionate de SC Investco SA, cu preţul de 15.100 de lei /acţiune. Colţatu suspecta la acea vreme o înţelegere între Investco şi Iacov şi datele arată că avea dreptate să facă acest lucru, întrucât Investco era deţinută la acea vreme de nimeni altul decât Gavril Marius Zaharia. Zaharia şi Iacov au devenit, de altfel, acţionari într-o altă societate, Terra Activ Invest. (NU RATA, AICI: VIDEO EXCLUSIV. Legături periculoase între diplomata care ceartă România şi ”nucleul” mega-afaceriştilor din anchetele DNA. ”Stenogramele discuţiilor” dintre ambasadoarea Olandei & condamnatul pentru corupţie la ”Revelionul bogaţilor”)

Cum a ajuns Iacov să pună mâna pe societatea CONBAN

Constantin Iacov, Gabi Popescu şi Gabi Zaharia au deţinut, rând pe rând, funcţia de preşedinte al C.A. al SC CONBAN SA sau funcţia de administrator special al societăţii. De ce îi era frică lui Colţatu, că va pierde controlul societăţii, nu a scăpat. Prima dată administrator special a fost Zaharia, apoi Iacov, iar ulterior Gabi Popescu, care deţine în continuare funcţia, dar s-a propus şi revocarea lui.

Din 2013 în SC CONBAN SA deţineau acţiuni următorii: denunţătorul Constantin Colţatu (43%), AVAS (19%), Constantin Iacov (circa 10%), Gabi Popescu (15%) şi alţi şase acţionari, printre care şi Zaharia, cu procente foarte mici.

Aşa arăta acţionariatul firmei Conban, intrată în faliment
Aşa arăta acţionariatul firmei Conban, intrată în faliment

Papalekas a pus ochii pe teren şi ar fi fost şi el ameninţat de Iacov!

Terenul de zeci de milioane de euro din Pipera, aflat vizavi de Nusco Tower, a fost scos la licitaţie după ce societatea Conban a intrat în faliment. Celebrul investitor imobiliar Ioannis Papalekas, care simte imediat o afacere imobiliară de succes, a aflat că respectivul teren a fost scos la licitaţie, povestesc sursele DAS şi a mers el însuşi la licitaţia respectivă pentru a obţine terenul. Papalekas a fost, de-a lungul timpului, implicat în tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro în România! (CITEŞTE ŞI: Cel mai bine plătit angajat din România a strâns la un loc miliardarii lumii. A dat cel mai tare party de pe planetă pe plaja lui privată…S-a comandat şi Armand de Brignac Methuselah Midas de 120.000 €/sticla!)

Sursele noastre povestesc că prezenţa lui Papalekas la licitaţie l-a lăsat mască pe Iacov şi că fostul patron al lui FC Naţional ar fi procedat ca şi în cazul lui Colţatu, adică l-ar fi şantajat şi ameninţat pe investitorul de origine greacă.

Ce avere are Constantin Iacov

Constantin Dumitru Iacov deţine o avere uriaşă. Potrivit unei declaraţii de avere din 2014, fostul patron al lui FC Naţional este proprietarul a circa 50 de terenuri agricole şi şase terenuri intravilane, dintre care trei în Bucureşti, două în Buftea (Ilfov) şi unul în Săcele (Braşov). Iacov mai deţine două case de vacanţă în Ilfov şi Brasov, un apartament în Bucureşti şi două spaţii comerciale în Bucureşti. Este posesorul unei motociclete Harley Davidson, a unui cvadriciclu Bombardier, a unui motoryacht Sealin T60 şi a unui autoturism Aston Martin. Totodată, are o colecţie de ceasuri de 800.000 euro.

În acelaşi an, 2014, Iacov declara conturi bancare de 3,8 milioane de euro şi 2,9 milioane de lei. De asemenea, era acţionar la mai multe societăţi: Antrepriza Construcţii Montaj Industrial, FC Progresul Bucureşti, Polvital Invest şi, desigur, CONBAN. Iacov figura, totodată, cu mai multe împrumuturi către societăţi sau persoane fizice, de câteva milioane de euro! Printre cei cărora îi datorau bani lui Iacov se afla şi amicul său Marius Gavril Zaharia, pe care Iacov l-a împrumutat cu 845.000 euro. Pe un alt afacerist, Florin Trifan, Iacov l-a împrumutat cu cinci milioane de euro. (VEZI AICI: ”Regele” din umbră al imobiliarelor susţinea, nu demult, că oameni importanţi din România au plănuit asasinarea lui. Vecinul multimilionar al lui Iohannis şi-a lichidat tot şi a ”dispărut” în America!)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

(N.D.)

Investco SA
Citește și...