Acasă » Exclusiv » Povestea blocului blestemat construit peste un vechi cimitir din Baia Mare

Povestea blocului blestemat construit peste un vechi cimitir din Baia Mare

De: Romana Anghel 13/12/2018 | 23:14

Există locuri despre care se spune că ar fi „bântuite”, sau că ar fi „locuite de spirite”. Oamenii care stau în astfel de zone spun că încearcă senzații ciudate, că au sentimente neplăcute, în mod inexplicabil.  Dacă în multe cazuri este doar închipuirea noastră, în altele, o serie de evenimente ne pot demonstra că, uneori, chiar ar fi mai bine să plecăm de acolo. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă spune, în exclusivitate, povestea terifiantă a blocului bântuit din Baia Mare, un adevărat Poltergeist de România. (VEZI ȘI: CE ASCUND TUNELURILE SECRETE DE SUB FOCŞANI)

Un astfel de loc, de unde toată lumea ar vrea să plece, este în Baia Mare. O fostă locatară din imobilul cu patru etaje povestește că, prin anii ʼ80, când s-a săpat fundația pentru blocul respectiv, acolo s-ar fi găsit oseminte, ceea ce indica faptul că pe locul respectiv ar fi fost, cândva, un cimitir. Exact ca în filmul Poltergeist, al lui Steven Spielberg. Numai că aici e vorba de realitate.   

 „Nu s-a făcut public nimic atunci, nu se știe ce s-a întâmplat cu osemintele, dar foarte multe persoane care au asistat la lucrări recunosc că au fost găsite oseminte”, spune băimăreanca.

Blocul „bântuit” din Baia Mare ar fi fost construit pe un cimitir, exact ca în filmul Poltergeist

Femeia relatează trăirile prin care a trecut în cei 15 ani cât a locuit acolo, dar și despre ce încercări au avut alte familii din același imobil. Nu au auzit voci și nici nu au văzut fenomene paranormale, însă, privind în urmă, constatarea este că ar fi putut fi un loc blestemat, judecând după ce traiectorii ciudate au avut viețile locatarilor din blocul respectiv.   

„Parcă prea sunt concentrate toate acolo”

Dincolo de evenimente tragice incredibile, un număr impresionant de familii s-au destrămat în urma divorțurilor sau a unor decese neașteptate. Alte persoane, care au copilărit și au rămas în același imobil, au rămas singure, nu au reușit niciodată să-și găsească jumătatea. (NU RATA, AICI: POVESTEA CUTREMURĂTOARE A UNUI BOGĂTAŞ DIN LUGOJ. L-A VISAT PE ARSENIE BOCA, ŞI-A DONAT ÎNTREAGA AVERE ŞI…)

„Ai zice că sunt povești de viață, normale, dar parcă prea sunt concentrate toate acolo”, spune băimăreanca, în vârstă de 50 de ani, acum.

Femeia a vrut să-și păstreze anonimatul, din motive lesne de înțeles. Ea, însă, a descris tot ce a trăit ea, dar și evenimentele incredibile ale altor familii.  

Îmbolnăviri inexplicabile ale copiilor

Scenă din filmul Poltergeist. Potrivit scenariului, cartierul în care locuiau protagoniștii fusese construit pe locul unui cimitir

„Eu m-am simțit foarte rău în acel apartament, de când am pus pentru prima oară piciorul acolo. Deși eram cu familia, mereu avam un sentiment apăsător de singurătate. Nu m-am acomodat niciodată acolo. Îmi venea mereu să plâng”, spune ea. Pe de altă parte, copiii ei erau mereu bolnavi. (VEZI ȘI: POVESTEA MIRACOLULUI IROSIT DE LA BABA NOVA)

„Chiar și de câte trei-patru ori pe an se îmbolnăveau. Am umbat pe la toți medicii cu ei, analizele erau relativ bune, dar ei nu erau bine”, completează ea. Familiar femeii s-a destrămat în urma divorțului, dar s-a reunit ani mai târziu, după ce s-au mutat de acolo atât ea, cât și copiii.

„A mai fost o familie în bloc care era la un pas de divorț, apoi s-au mutat și acum, după atâția ani, sunt tot împreună. Nu e ca și cum s-ar fi întâmplat o magie, dar au reușit să-și depășească problemele până la urmă”, mai spune băimăreanca.

Decese neașteptate, întâmplări bizare

Poveștile din blocul „bântuit” amintesc frapant de filmele de groază

După 15 ani petrecuți în imobil, își amintește și acum poveștile de viață incredibile ale alor locatari. „Au fost familii care au avut niște întâmplări inexplicabile de-a lungul vieții. În imobil a locuit o familie cu trei copii. Aveau locuri de muncă bune, erau o familie normală, obișnuită, care încerca să trăiască pe cât de bine posibil.

Toți cei cinci membri ai familiei au murit de tuberculoză. Fata lor a plecat în Italia și a dispărut fără urmă. Și ea era bolnavă de tuberculoză și s-a presupus că și ea a murit pe undeva prin Italia. Dar nu au mai aflat nimic despre ea. Era bolnavă când a plecat de acasă. Totul s-a petrecut în decurs de 10 ani, din ʼ90 și până prin 2000. Ultimul a fost bătrânul, tot de tuberculoză a murit și el”, povestește băimăreanca. (VEZI AICI: POVESTEA MINUNII DINTRE BLOCURI)

În același imobil, o altă poveste de viață, la fel de șocantă. „Era o familie cu doi copii. O fată și un băiat. Soția era o femeie serioasă, gospodină, dar el mai consuma alcool. O dată, a venit acasă și a vrut să o bată, ea l-a împins ca să se apere, iar el a căzut, s-a lovit și a murit pe loc. Soția a intrat la închisoare. Asta era până în 2000. Câțiva ani mai târziu, fiul lor a murit într-un incendiu”, mai spune femeia.

Apartamente care nu au fost locuite niciodată, destine frânte

O altă locuință, o garsonieră de data asta, nu a fost locuită niciodată, deși a avut, de-a lungul timpului, mai mulți proprietari. „A avut, până la momentul când am plecat eu de acolo, trei proprietari, dar nu a fost locuită niciodată. A venit un proprietar, a cumpărat-o și apoi a vândut-o. A venit al doilea, tot așa. Al treilea, la fel. Nu a stat niciunul acolo. Ultimul proprietar era plecat în străinătate și garsoniera era tot goală, când m-am mutat eu din bloc”, mai spune ea.

O altă familie din același imobil era recunoscută pentru scandalurile pe care le făcea mereu. „Am presupus că doamna avea vreo problemă psihică, pentru că veșnic țipa, avea crize de nervi”, mai arată ea. (CITEȘTE AICI: MĂRTURII CUTREMURĂTOARE DIN ”IAD”)

Un alt apartament a fost vândut, fără ca familia care l-a locuit să fi avut probleme deosebite. Însă familia care s-a mutat nu a scăpat la fel de ușor. „Am înțeles că o rudă forte apropiată lor a ajuns la închisoare, dar nu am știut niciodată detalii”, mai spune femeia. Apoi, însă, a plecat și familia respectivă de acolo, după doar câțiva ani.

Scenă din filmul Poltergeist

Dacă o parte din locuințe nu au avut proprietari constanți, alte locuințe au fost în posesia acelorași persoane, încă de la construcția blocului. Chiar dacă nu au avut loc drame, lucrurile nu au mers foarte bine, pentru mulți dintre ei.

Povești ca în „Destinație finală”

„Au fost foarte multe divorțuri în bloc, foarte multe familii care s-au destrămat, s-au împrăștiat într-un fel sau altul. O doamnă a murit pe scaunul dentistului, iar un domn într-un accident stupid de mașină. În alt apartament, cei doi soți au divorțat, iar soția a părăsit locuința. În locul ei a venit noua iubită, care a rămas singură, după ce soțul ei a murit”, mai spune ea.

Poveștile continuă, cu tineri care nu și-au găsit niciodată jumătatea, cu familii care s-au destrămat, sau care s-au salvat de la despărțire, mutându-se de acolo.

Toate aceste întâmplări par povești firești de viață, însă atunci când sunt toate concentrate într-un imobil, parcă te fac să ridici măcar dintr-o sprânceană. (VEZI ȘI: O FOTOGRAFIE POSTATĂ PE FB I-A STÂRNIT ŞOCUL VIEŢII)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Tags:
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Alina Ceuşan s-a afișat cu burtica de graviduță. Cum arată și ce anunț important a făcut creatoarea de conținut pentru urmăritorii săi: ,,Am fost întotdeauna transparentă și destul de deschisă”
Alina Ceuşan s-a afișat cu burtica de graviduță. Cum arată și ce anunț important a...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Animalul pentru care românii primesc 100 de euro de la stat dacă îl cresc. Banii se dau pentru fiecare exemplar în parte. Laptele său e considerat un adevărat elixir pentru sănătate și carnea e peste orice import. Prea puțini îl includ însă în meniu
Animalul pentru care românii primesc 100 de euro de la stat dacă îl cresc. Banii...
Zodiile peste care vine norocul de Paște. Va fi lux și opulență pentru acești nativi
Zodiile peste care vine norocul de Paște. Va fi lux și opulență pentru acești nativi
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Violeta Bănică dă din casă. Ce spune despre Adrian Brâncoveanu, iubitul mamei ei
Violeta Bănică dă din casă. Ce spune despre Adrian Brâncoveanu, iubitul mamei ei
„Armata OBLIGATORIE” în România! Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România! Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate. La noi e o minune”
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate....
Cât costă, de fapt o succesiune, în 2024. Suma pe care trebuie să o pregătești
Cât costă, de fapt o succesiune, în 2024. Suma pe care trebuie să o pregătești
Leguma pe care trebuie să o incluzi zilnic în meniu. Românii nu prea o consumă și pentru că este ieftină. E o bombă de vitamine și face minuni pentru sănătatea ta
Leguma pe care trebuie să o incluzi zilnic în meniu. Românii nu prea o consumă...