Și-a schimbat sexul la 19 ani, iar acum… Darius este și în acte studenta Daria: ”Am devenit ceea ce simt că trebuia să fiu dintotdeauna! Acum sunt împlinită…”

Publicat: 11/05/2019 | 00:18

Daria Bulzan este cea mai tânără transsexuală din România. Născută în Cluj, la 17 ani a fost diagnosticată cu “disforie de gen”. A decis atunci să își schimbe complet viața. (Avantajele oferite de un studio de videochat) Doar cu mama sa alături și cu o bocceluță plină de vise, Daria a pornit spre Thailanda pentru a-și descoperi adevăratul sine. Pe vremea când era băiat, a participat la “Românii au talent” și a impresionat o țară întreagă cu un număr de contorsionism. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, povestea fabuloasă a Dariei. (NU RATA: ”JOHNICĂ” S-A HOTĂRÂT: SE CĂSĂTOREȘTE CU ”PRINȚESICA” DIN PAȘCANI)

Toată lumea este nerăbdătoare să te cunoască! Cine este Daria Jane?

Sunt Daria Ioana Bulzan, o studentă de 20 de ani de la Facultatea de Administrație și Afaceri. M-am născut în Cluj, dar m-am mutat în Botoșani la șase luni, ca urmare a divorțului părinților mei. Acolo am copilărit alături de mama și bunica mea, am început sa fac gimnastică si balet, luând la toate festivalurile naționale locul 1. La 11 ani m-am mutat la București la Liceul de coregrafie “Floria Capsali”, iar din clasa a IX-a am intrat la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” din București, sectia Actorie, colegiu pe care l-am și terminat. (Cel mai bine platit job din București)

„Odată cu pubertatea, s-au trezit multe semne de întrebare”

Daria a trecut printr-o dureroasă operație pentru a-și împlini visul

Când ai simțit că ești menită să fii femeie?

Nu este un sentiment venit dintr-odată, ci mai mult un puzzle ale cărui piese le pui cap la cap de la primii ani din viață. Când eram copil, gesturile și viața nu aveau gen, puteam să fac în voie ce făceau majoritatea fetelor, însă, odată cu pubertatea, s-au trezit multe semne de întrebare. (VEZI ȘI: UN TRANSSEXUAL CELEBRU RUPE TĂCEREA)

“Mama m-a susținut necondiționat”

Ce ai făcut pentru a-ți aduce visul mai aproape de realitate?

Inițial am fost la psiholog, de acolo la psihiatru, unde s-a constatat că sunt în deplinătatea facultăților mintale și că sufăr de disforie de gen. A urmat apoi un lung drum de operații, ultima fiind chiar schimbarea de sex care a avut loc în Thailanda atunci când eu aveam 19 ani. Mama m-a susținut necondiționat și m-a ajutat să trec peste această perioadă dificilă din viața mea, pe care am depășit-o cu brio și am devenit ceea ce simt că trebuia să fiu dintotdeauna. Acum sunt împlinită și am o viață normală.

“Habar nu aveam ce mă aștepta”

Daria a suferit o intervenție care a durat cinci ore și jumătate

Cât de dureroasă este operația?

În Thailanda am trăit cele mai dureroase zile din viața mea. Îmi doream nespus de mult operația, dar habar nu aveam ce mă aștepta. Operația în sine a durat cinci ore și jumătate, dar adevărata provocare este recuperarea. Am avut noroc de profesionalismul medicilor thailandezi și de ajutorul mamei, altfel nu știu cum aș fi fost în prezent. Am avut apoi chiar și o complicație urâtă, care mi-a amânat zborul de întoarcere cu încă trei săptămâni. Am stat deci în total în Thailanda 37 de zile, dintre care 35 au fost doar în pat sau cu diverse dureri. (CITEȘTE ȘI: UN TRANSSEXUAL A CHELTUIT O ADEVARATA AVERE PENTRU A ARATA CA O PAPUSA BARBIE)

Când am revenit în țară nu am fost scutită de dureri nicidecum, totul s-a vindecat în cam două-trei luni, adică abia atunci am reușit să stau jos pe scaun în mod firesc. Operația în sine este reușită și în prezent totul decurge normal. Imediat după operație, am și deschis proces pentru schimbarea sexului în acte, a CNP-ului și a prenumelui. Am câștigat procesul și am primit certificat de naștere și buletin cu actuala mea identitate, ceea ce este un mare pas pentru țara noastră (sunt printre primele persoane care au făcut acest demers legal). Pe lânga asta, după operație, Universul mi l-a scos în cale și pe actualul meu iubit, care este și primul din punct de vedere fizic. Pot spune că viața mea a intrat în normalitate după operația de schimbare de sex.

“Sunt chestii mai interesante în viață decât cine e băiat și cine e fată”

Cum au acceptat părinții tăi toată situația?

Familia a înțeles situația treptat, evident că totuși fac parte dintr-o familie iubitoare și deschisă. S-a înțeles că pleacă de la o problemă medicală, care se rezolva prin tranziție. Între noi fie vorba, sunt chestii mai interesante în viață decât cine e băiat și cine e fată. Lumea pune mult accent pe aceasta schimbare, dar în realitate nu a fost decât un proces de transformare, ca a doua pubertate și un proces de maturizare. (NU RATA: ”ÎMPĂRATUL ÎNGHEȚATEI” DIN ROMÂNIA SE IUBEȘTE ÎN SECRET CU SEXY-PROFA DE SPORT)

„Sunt o persoană normală”

Video-ul tău despre schimbarea ta de sex a fost boom-ul care te-a lansat în cariera ta, iar acum ești persoană publică. Cum s-a întâmplat?

Plănuiam de mult timp să postez povestea mea, oricum aveam canalul de Youtube în engleză la momentul respectiv. În România auzisem în mass-media numai de exemple negative sau scandaluri pe subiect. Am vrut să le arăt oamenilor că situația în realitate este diferită. Se poate trăi normal, sunt o persoană normală. Sunt multe persoane transsexuale chiar și în România și nu sunt circurile pe care le-a portretizat mass-media până în prezent.

„România avea nevoie de povestea mea”

Daria, o tânără atrăgătoare

Care este prima ta apariție televizată oficială? Care este experiența pe care ai avut-o? Cum te-ai simțit?

Prima dată am fost la Teo Show cu Teo și Bursucu lângă care m-am simțit extraordinar și atmosfera a fost pe măsură. A fost o discuție civilizată în care nu am făcut decât să repet ce am spus pe Youtube. Feedback-ul pe care l-am primit mi-a confirmat că România avea nevoie de povestea mea.

“Facem shooting-uri geniale”

Te impresariază cineva?

Da, în prezent am contract cu o firmă de management pentru influenceri. (CITEȘTE AICI: LA NICI O LUNĂ DE LA CUNUNIE, ILIE NĂSTASE & SOȚIA SE PLICTISESC ÎN DOI)

Cu ce te ocupi în momentul de față?

Îmi place să mă uit la seriale, să mă documentez în legătură cu latura noastră spirituală. Mă pasionează ocultismul și istoria religiilor. Pe lângă asta, ador să pozez. Iubitul meu cu care sunt de aproape doi ani de zile este fotograf și facem shooting-uri geniale împreună. 

“Sentimentul de liniște și pace interioară este de nedescris”

Ce mesaj le transmiți cititorilor noștri și, implicit, fanilor tăi?

Le transmit gânduri pozitive, le urez sănătate și îi încurajez să fie mereu sinceri cu ceea ce simt despre ei înșiși, să nu le fie frică să arate ceea ce sunt, fiindcă sentimentul de liniște și pace interioară este de nedescris. (VEZI ȘI: MILIONARUL UCIGAȘ ȘI-A FĂCUT SELFIE CU BUNICA DE 93 DE ANI ÎNAINTE S-O OMOARE)

Citește și...