Soția l-a dat dispărut pe teroristul Mukhles: ”A părăsit teritoriul României de teamă să nu…”

Autor: I.D.
Publicat: 06/09/2019 | 22:58

Omar Mukhles s-a ascuns atât de bine de polițiști, încât nu-l mai găsește nici propria soție. Femeia a deschis o acțiune împotriva partenerului de viață, acesta aflându-se pe lista celor mai căutați infractori din Europa. Deocamdată, Omar Mukhles este de negăsit, ceea ce a determinat-o pe soția sa să treacă la acțiune. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă dezvăluie motivul care a determinat-o pe doamna Mukhles să întreprindă un astfel de demers juridic și, bineînțeles, hotărârea instanței de judecată. (CITEȘTE ȘI: AM AFLAT CE SCRIE ÎN DOSARUL CELUI MAI CUNOSCUT TERORIST AL ROMÂNIEI)

”Celebrul” Omar Mukhles este fratele nu mai puțin ”celebrului” Omar Hayssam. Acesta din urmă a fost condamnat pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak. Omar Mukhles, pe de altă parte, este plasat pe lista celor mai căutați infractori din Europa, întrucât și-a luat tălpășița din România și se sustrage de la ispășirea unei pedepse cu închisoarea pentru terorism. Potrivit unui comunicat IGPR, pe site-ul www.eumostwanted.eu, care cuprinde informații despre cei mai importanți infractori urmăriți internațional, se află și Omar Mukhles, condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru comiterea acestei grave infracțiuni. (VEZI ȘI AICI: ATAC ÎN STIL TERORIST LA BRĂILA! UN TÂNĂR A ÎNJUNGHIAT UN BĂRBAT, APOI A INTRAT CU MAȘINA ÎN PIETONI PE CENTURA ORAȘULUI)

„În perioada 23 — 30 iunie 2006, a planificat și înlesnit ieșirea frauduloasă din România a unui cetățean, cunoscând faptul că acesta a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor acte de terorism prin organizarea și finanțarea operațiunii de răpire a celor trei jurnaliști români, în Irak”, se arată în comunicatul IGPR.

Omar Mukhles, pe lista celor mai căutați infractori. Acum îl caută și soția.

Soțul este urmărit internațional, soția vrea să plece în excursie cu copiii familiei

Soția lui Omar Mukhles, firește, ar dori să-și contacteze soțul pentru a discuta despre unele probleme conjugale de importanță deosebită, numai că acesta pare ascuns într-o gaură de șarpe. Polițiștii nu reușesc să-i dea de urmă, de parcă ar fi intrat în pământ, iar acum se află și în… vizorul soției. Adresându-se instanței de judecată, femeia spune că motivul care a determinat-o să ia o astfel de decizie este acela că nu poate scoate copiii din țară. De ce? Nu există acordul tatălui. (NU RATA: JUDECĂTORII AU LUAT DECIZIA! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU TERORISTUL CARE A PLĂNUIT ATENTATUL DE LA IAȘI)

Normal, Omar Mukhles nu-și contactează soția și, firește, nu poate îndeplini formalitățile birocratice care să-i permită acesteia ieșirea din țară împreună cu copiii. Și atunci, după luni și săptămâni de meditație, consoarta și-a luat inima în dinți și a trecut la fapte. Este vorba despre doi copii minori, aceștia rămânând în grija mamei după ce tatăl lor a fost condamnat la 5 ani de închisoare și – ”de teama de a nu fi prins”, spune soția – a reușit să se facă nevăzut. Doamna Mukhles mărturisește că nu poate lua legătura cu urmăritul internațional – ceea ce, să recunoaștem, nici nu ne surprinde, ar fi fost culmea să declare că se află într-un contact permanent – și este de părere că minorii ”trebuie să beneficieze de dreptul de a călători”. Chiar a plănuit o excursie în afara României, menționează, numai că nu are sorți de izbândă fiindcă tatăl… nu poate consimți. (CITEȘTE ȘI: EROUL CU FĂCĂLEȚ DE LA LONDRA, MOLDOVEANUL CARE S-A LUPTAT CU TERORIȘTII, S-A ÎNTORS ACASĂ, LA IAȘI. JOBUL-SURPRIZĂ PRIMIT DE FLORIN MORARIU DE LA PRIMĂRIE)

Omar Mukhles nu a fost citat din motive… evidente

Cauza doamnei Mukhles a fost judecată în lipsa pârâtului, o citație pe numele acestuia fiind, în ultimă instanță, o utopie. La data formulării acțiunii, așa cum a reieșit din actele depuse la dosar de doamna Mukhles, minorii se aflau în grija acesteia. Soția lui Omar a declarat că dorește să dispună de posibilitatea de a călători nestingherită cu minorii, în afara României, oricând s-ar ivi oportunitatea, chiar și anterior soluționării definitive a acestei probleme” în dosarul în care a solicitat autoritatea exclusivă dată fiind situația pârâtului. (VEZI ȘI AICI: EL ESTE DIPLOMATUL ROMÂN UCIS LA KABUL! ȘI-A SACRIFICAT VIAȚA PENTRU A-I SALVA PE ALȚII)

În ceea ce privește autoritatea părintească, Părinții au dreptul și îndatorirea de a crește copilul, îngrijind de sănătatea și dezvoltarea lui fizică, psihică și intelectuală, de educația, învățătura și pregătirea profesională a acestuia, potrivit propriilor lor convingeri, însușirilor și nevoilor copilului; ei sunt datori să dea copilului orientarea și sfaturile necesare exercitării corespunzătoare a drepturilor pe care legea le recunoaște acestuia”. În acest sens, „”Părinții au îndatorirea de a crește copilul în condiții care să asigure dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală și socială în mod armonios”, așa cum prevede articolul 488 Cod civil. (NU RATA: ”REGELE” DIN UMBRĂ AL IMOBILIARELOR S-A REPATRIAT DIN AMERICA. AVEM IMAGINI ÎN PREMIERĂ CU BOGĂTAȘUL!)

Omar Mukhles este de negăsit. Iar soția nu poate ieși din țară cu minorii familiei fără acordul său

Referitor la cererea de suplinire a consimțământului

Cu privire la cererea de suplinire a consimțământului, instanța a reținut – cu prioritate – că dreptul de călătorie și cenzura pe care un părinte o poate pune copilului său prin refuzul de a consimți constituie un drept din sfera autorității părintești.

Dacă se cere instanței suplinirea pentru un caz izolat, instanța este datoare să verifice îndeplinirea cumulativă a următoarelor 2 condiții:

refuzul categoric al pârâtului de a consimți la deplasarea minorului în străinătate

– refuzul nejustificat în raport de circumstanțele probate în speță. (CITEȘTE ȘI: CE S-A ÎNTÂMPLAT CU TERORISTUL CARE PLĂNUIA ATENTATUL DE LA UNIVERSITATEA DIN IAȘI)

Instanța nu poate interfera cu sfera drepturilor părintești

”În concret, nefiind dovedit vreunul din cazurile de stabilire a autorității părintești exclusive, instanța apreciază că nu poate interfera cu sfera drepturilor părintești și nu poate dispune pe o perioadă nedeterminată și totuși doar temporară, restrângerea exercițiului autorității părintești de către pârât. Instanța apreciază că, față de particularitatea speței, generată de situația pârâtului, se poate aștepra soluționarea definitivă a dosarului de fond cu privire la modul de exercitare a autorității părintești, iar pentru fiecare excursie eventuală se poate cere izolat suplinirea consimțământului, printr-o cerere clară și expresă. Pe cale de consecință, ținând cont de faptul că autoritatea părintească se exercită împreună de către ambii părinți și nu este o măsură care poate fi dispusă fără luarea în considerare a unor probe temeinice , instanța va respinge ca neîntemeiată cererea de suplinire a consimțământului pentru când ar putea fi necesară, considerând că o soluție contrară ar constitui o intruziune în dreptul pârâtului de a-și exercita drepturile părintești și dreptul de a avea legături personale cu copiii”, se arată în motivarea instanței.

În luna iulie a acestui an, cererea reclamantei – respectiv soția lui Omar Mukhles – a fost respinsă de către judecători. Omar Mukhles este, în continuare de negăsit, iar căutările continuă. (VEZI ȘI AICI: FLORIN MORARIU, ROMÂNUL EROU CARE S-A BĂTUT CU TERORIȘTII DIN LONDRA, A RĂBUFNIT! SE GÂNDEȘTE SĂ SE MUTE DEFINITIV DIN ROMÂNIA)

Cine deține dovezi sau informatii despre acest joc interesant ne poate scrie la pont@cancan.ro sau, pe Whatsapp, la 0741 CANCAN (226.226).

 

Citește și...