Acasă » Cancan » Familia românului ucis în Indonezia acuză Externele: ”Ambasadorul ne-a dat un contact de la pompe funebre și…”

Familia românului ucis în Indonezia acuză Externele: ”Ambasadorul ne-a dat un contact de la pompe funebre și…”

De: I.D. 12/11/2019 | 23:05

Informații de ultimă oră în cazul șocant al românului care a fost ucis de poliția din Indonezia. Totul s-a petrecut pe data de 9 noiembrie, atunci când – în urma unui filaj – polițiștii indonezieni au surprins doi români care doreau să obțină bani prin deja celebra metodă ”skimming”. Vasile S. – din Negrești-Oaș – și C – alias CRR – din Craiova, au fost prinși, în flagrant, chiar în fața unui ATM din zona Kemang. Conform versiunii oficiale, Vasile S. din Negrești-Oaș și C. din Craiova intenționau să instaleze o cameră-spion la un ATM, precum și un device menit a înregistra parola celui care utilizează ATM-ul. Atmosfera a degenerat, iar Vasile S. a fost împușcat de polițiști, decedând la spitalul Fatmawati. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, alte informații halucinante despre această tragică întâmplare. (CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS. FOSTĂ VEDETĂ PRO TV, ARESTATĂ ÎN SUA! A LUCRAT LA EMISIUNEA LUI CĂTĂLIN MĂRUŢĂ)

Poliția indoneziană a susținut, de altfel, și o conferință de presă, intens mediatizată în mass-media, prezentând punctul de vedere oficial referitor la această operațiune încheiată cu moartea unuia dintre cei doi români aflați în custodie. Problema a căpătat accente dramatice, însă, fiindcă familia celui ucis reclamă faptul că polițiștii au folosit o forță disproporționată, deși nu existau motive. Frauda în sine nu este contestată de familia lui Vasile S., infracțiunea dovedită. Poliția indoneziană a făcut cercetări, timp de două luni, după ce a primit un raport bancar în care existat 17 plângeri ale unor persoane care fuseseră păgubite prin metoda ”skimming”. (VEZI ȘI AICI: “MAFIOTUL” ROMÂN DE PE FACEBOOK A FOST ARESTAT DE FBI LA NEW YORK! ERA PORECLIT ”OMUL FĂRĂ CHIP” ȘI…)

Unde a fost împușcat Vasile S.?

O întrebare esențială este legată de locul unde a fost împușcat Vasile S. din Negrești-Oaș. După ce el și C. au fost arestați, a existat – spun polițiștii – un conflict între Vasile S. și oamenii legii. Presa a prezentat varianta oficială. Românul a încercat – și a reușit, conform altor surse media – să sustragă pistolul unui polițist, iar colegii acestuia l-au împușcat mortal. Adresându-se CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, un prieten al lui C. din Craiova susține că Vasile S. a fost împușcat direct în cap, iar asta s-ar fi întâmplat chiar în secția de poliție unde cei doi fuseseră duși. Era ora 2 noaptea, iar românul a fost dus la spitalul Fatmawati, însă medicii nu i-au mai putut salva viața.

”Suspectul Vasile S. a pus mâna pe o armă. Am luat măsuri ferme. Apoi a fost transportat la Spitalul Fatmawati, unde a murit”, au declarat reprezentanți ai poliției. (NU RATA: IUBITUL INTERLOP O TERORIZEAZĂ PE BUNĂCIUNEA DE LA ”INSULA IUBIRII”: ”E CĂSĂTORIT ȘI EA REFUZĂ SĂ-I MAI FIE AMANTĂ!”)

Varianta familiei se contrazice, evident, cu aceea prezentată de polițiști, din cauză că Vasile S. nu este prezentat drept un arestat care a încercat să sustragă sau chiar a sustras arma polițistului indonezian, ci doar a vociferat în secția de poliție, iar intervenția brutală și letală nu își avea rostul. Conform celor declarate de prietenul familiei românului din Negrești-Oaș, Vasile S. a săvârșit infracțiunea de care era acuzat, însă nu trebuia să fie omorât ”ca un câine” de către polițiști, neavând intenția de a ucide pe cineva sau de a fugi din secția respectivă. (VEZI ȘI AICI: UN CUNOSCUT INTERLOP DIN CAPITALĂ POARTĂ UNIFORMA POLIȚIEI ROMÂNE. CUM S-A FOTOGRAFIAT BĂRBATUL)

Poliția indoneziană i-ar fi urmărit pe cei doi timp de două luni

Lunile octombrie și noiembrie au fost luni de ”filaj”, susțin polițiștii indonezieni, Vasile S. și C. fiind urmăriți pentru a fi prinși în flagrant delict. Conform informațiilor oficiale, Vasile S. din Negrești-Oaș și C. din Craiova au acționat în mai multe zone – vizând bancomate din Kalimalang, Otista, Cideng și Tomang -, astfel că ”profitul” pe care l-au obținut a fost foarte mare. Polițiștii vorbesc despre ”sute de milioane” (n.red. – rupii). Numai că familia lui Vasile S. spune că acesta ar fi intrat în Indonezia abia abia la începutul lui noiembrie, călătorind cu Turkish Airlines. (CITEȘTE ȘI: CUM L-A AMENINȚAT UN ”ȘMECHER DE BUCUREȘTI” PE UN POLIȚIST: ”TE VIOLEZ! ÎȚI BAT DE LA MĂ-TA LA CÂINE!” + ”TE SPARG, EU CU TINE FAC ISTORIE!”)

Familia românului ucis susține că acesta nu avea cum să fie urmărit de poliția indoneziană în octombrie

Familia lui Vasile S., acuzații grave la adresa Ambasadei României la Jakarta

Prietenul supraviețuitorului C. a declarat, pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, că a sunat la Ambasada României la Jakarta, numai că reprezentanții acesteia nu s-au implicat și nu au oferit asistență. A vorbit chiar cu ambasadorul României la telefon, numai că i s-a oferit, spune el, doar un număr de la o firmă de pompe funebre. Familia lui Vasile S. dorește să fie efectuată autopsia cadavrului, însă poliția indoneziană ar tergiversa lucrurile. Mai mult, avocatul familiei se află deja la Jakarta, de ieri. (NU RATA: ”REGELE BARBUTULUI” A PĂRĂSIT ROMÂNIA DIN CAUZA AMENINȚĂRILOR: ”ȘI-A PUS CĂȚEII DE PAZĂ PE MINE…”)

Din cele declarate de respectiva sursă, C. se află în stare gravă, fiindcă a fost bătut cu bestialitate de polițiști. Nu știe dacă acesta se află în spital sau tot în arest, fiindcă oamenii legii i-au confiscat telefonul și nu poate lua legătura cu el. Cert este că familia acuză lipsa de implicare a reprezentanților Ambasadei României la Jakarta, deoarece s-ar fi așteptat ca C. să primească asistență și, bineînțeles, un translator. Polițiștii indonezieni, în timpul conferinței de presă, au anunțat că vor colabora cu Ambasada României la Jakarta, însă familia lui Vasile S. crede că nu este vorba decât de ”praf în ochi”.  (CITEȘTE ȘI: CINE L-A BĂTUT PE FLORIN PASTRAMĂ! VEDETA PRO TV, LOVITĂ CU TÂRNĂCOPUL ÎN CAP!)

Pașaportul lui Vasile S., românul ucis de poliția indoneziană

„Skimmingul” și ”bucla libaneză”

IGPR a transmis un comunicat în care a avertizat asupra pericolului pe care îl reprezită două „celebre” metode infracţionale – „skimmingul” şi „bucla libaneză”.

„Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar. De asemenea, alt mod infracțional pentru obținerea datelor în vederea clonării cardului este «bucla libaneză» – un dispozitiv care se montează la gura bancomatului și care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un «binevoitor» care își oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client și, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat”, se arată în respectivul comunicat. (VEZI ȘI AICI: INTERLOPUL MONTANA A TRAS CU PISTOLUL ÎNTR-UN BEACH-CLUB CUNOSCUT DIN MAMAIA…)

”Shimming-ul”

O nouă metodă de skimming bancar a fost denumită shimming, fiind subțire ca o coală de hârtie. Valul de skimming care se folosea de componente false atașate bancomatelor și terminalelor PoS pentru a copia informațiile aflate pe banda magnetică a cardurilor a fost îmbunătățit cu o nouă metodă numită shimming, scrie bankrate.com. Infractorii inserează în secret un shim subțire ca o coală de hârtie și de mărimea unui card. Acesta are integrat un microcip și o unitate de stocare în slotul pentru card unde rămâne nevăzut pentru a intercepta informații de pe cardul de credit sau de debit cu chip EMV. Deși nu pot clona un card cu cip, infractorii folosesc datele de pe cip pentru a clona carduri cu bandă magnetică care este capabil să defraudeze bănci și magazine care nu sunt atenți la protocoalele de securitate. (NU RATA: CINE A BĂTUT-O PE NICOLETA LUCIU! ANUNȚUL FĂCUT DE BRUNETĂ: A POVESTIT TOTUL CU LUX DE AMĂNUNTE)

Această metodă este mai eficientă deoarece pare că infractorul plătește folosind terminalul. Shimmer a apărut în Mexic și în statul Arizona din SUA, fiind încă destul de rară. Cel mai recent caz de folosire a shimmer a apărut în Vancouver, America de Nord, fiind descoperită pe un PoS de angajații magazinului în timpul unui test, deoarece cardul nu intra le fel de ușor cum ar fi trebuit. (CITEȘTE ȘI: L-AU BĂTUT LA NUNTĂ ȘI I-AU LUAT BANII DE DEDICAȚII! ADRIAN MINUNE, ÎN STARE DE ȘOC)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților revoltați.
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie.
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Adevăratul motiv pentru care a divorțat Mihaela Tatu, după 16 ani de căsnicie: „Nu mi-a părut rău o clipă…”
Adevăratul motiv pentru care a divorțat Mihaela Tatu, după 16 ani de căsnicie: „Nu mi-a...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...