Home » Cancan » Un român din Negrești-Oaș a fost ucis de polițiștii indonezieni! Versiunea oficială: ”S-a opus arestării!” Prietenul victimei: ”E o minciună! L-au împușcat ca pe un câine!”

Un român din Negrești-Oaș a fost ucis de polițiștii indonezieni! Versiunea oficială: ”S-a opus arestării!” Prietenul victimei: ”E o minciună! L-au împușcat ca pe un câine!”

De: Cristian Lisandru 11/11/2019 | 23:01

9 noiembrie, Jakarta, Indonezia. Poliția indoneziană intervine, în forță, pentru a prinde doi infractori urmăriți pentru furt din ATM-uri prin metoda skimming. Totul se sfârșește tragic pentru unul dintre cei vizați, iar misiunea polițiștilor se transformă într-o intervenție mult mai complicată decât părea la o primă vedere. Presa indoneziană transmite informații din care reiese că polițiștii au acționat conform legilor în vigoare în statul indonezian, iar subiectul ”Skimming – ATM” este readus în atenția opiniei publice. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă – în exclusivitate – informații extraordinare despre acest nefericit incident în timpul căruia polițiștii au fost nevoiți să deschidă focul, cu atât mai mult cu cât cei doi bărbați vizați de oamenii legii erau români și, totodată, cere Ministerului de Externe să se implice pentru a face lumină în acest caz șocant. (CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS. FOSTĂ VEDETĂ PRO TV, ARESTATĂ ÎN SUA! A LUCRAT LA EMISIUNEA LUI CĂTĂLIN MĂRUŢĂ)

O zi absolut normală în Jakarta, însă doar în aparență. După ce au fost înregistrate 17 plângeri ale unor clienți care s-au trezit, peste noapte, cu conturile golite, polițiștii au ”intrat pe fir” și, în urma cercetărilor, au reușit să identifice doi bărbați specializați în ”spălare de bani” prin cunoscuta metodă ”skimming”. Este alcătuită o echipă de intervenție rapidă, iar lucrurile se precipită. Cei doi bărbați filați în ultimele două luni sunt surprinși chiar în dreptul unui ATM, iar polițiștii îi arestează. Începând din acest moment, scenariul pornește în două direcții. Prima este varianta oficială a poliției indoneziene, iar cea de-a doua relatarea unui apropiat al celui care a supraviețuit. Polițiștii indonezieni sunt acuzați că – în timpul arestării – au folosit armamentul din dotare fără să fi fost provocați. (VEZI ȘI AICI: “MAFIOTUL” ROMÂN DE PE FACEBOOK A FOST ARESTAT DE FBI LA NEW YORK! ERA PORECLIT ”OMUL FĂRĂ CHIP” ȘI…)

Suspecții, doi români din Craiova și Satu-Mare

Conform informațiilor transmise de polițiștii care au anchetat acest caz, în octombrie și noiembrie 2019 au existat mai mult plângeri conform cărora – prin metoda skimming – au fost golite conturile a 17 persoane.

„Pornind de la un raport bancar, au fost înregistrate 17 reclamații ale unor clienți care s-au plâns că au fost victime ale unor fraude”, a declarat șeful Direcției Relații Publice a Poliției Jakarta, comisarul Argo Yuwono. În urma cercetărilor desfășurate, s-a stabilit că infractorii erau doi români. Presa indoneziană îi prezintă drept Solomes și Kristea. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a obținut informații conform cărora este vorba despre Vasile S., din Negrești-Oaș, Satu-Mare, și C. – alias CRR – din Craiova. Acesta din urmă este cel care a supraviețuit intervenției polițiștilor și, din punctul său de vedere – transmis printr-un apropiat -, aceștia nu au acționat conform legii, împușcându-l pe Vasile S., deși situația nu reclama o astfel de intervenție letală. (NU RATA: IUBITUL INTERLOP O TERORIZEAZĂ PE BUNĂCIUNEA DE LA ”INSULA IUBIRII”: ”E CĂSĂTORIT ȘI EA REFUZĂ SĂ-I MAI FIE AMANTĂ!”)

Reprezentanții poliției, preluați de presa indoneziană, susține că Vasile S. s-a opus arestării, încercând să sustragă arma unui polițist. Conform altor surse mass-media indoneziene, Vasile S. a reușit să sustragă arma polițistului, ceea ce a dus, inevitabil, la o tensiune extremă și la riposta polițiștilor prezenți. Dar semnele de întrebare rămân. Sursele oficiale transmit că oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, Vasile S. fiind împușcat. A fost transportat la spitalul Fatmawati, numai că medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea lui. (CITEȘTE ȘI: CUM L-A AMENINȚAT UN ”ȘMECHER DE BUCUREȘTI” PE UN POLIȚIST: ”TE VIOLEZ! ÎȚI BAT DE LA MĂ-TA LA CÂINE!” + ”TE SPARG, EU CU TINE FAC ISTORIE!”)

Vasile S. din Satu-Mare a fost împușcat de polițiștii indonezieni

”După arestare, supectul a avut o atitudine ostilă”

Poliția indoneziană insistă asupra ipotezei – susținută într-o conferință de presă – că Vasile S. a avut o atitudine ostilă. Dar totul a degenerat după arestare, atunci când suspecții, aflați în custodie, erau chestionați în legătură cu alte bancomate pe care le-ar fi ”atacat”. S-ar fi declanșat o ”luptă”, la un moment dat, iar Vasile S. a fost împușcat, decedând la spital.

”Suspectul Vasile S. a pus mâna pe o armă. Am luat măsuri ferme. Apoi a fost transportat la Spitalul Fatmawati, unde a murit”, au declarat reprezentanți ai poliției. (VEZI ȘI AICI: UN CUNOSCUT INTERLOP DIN CAPITALĂ POARTĂ UNIFORMA POLIȚIEI ROMÂNE. CUM S-A FOTOGRAFIAT BĂRBATUL)

”A vociferat, nu s-a opus arestării!”

Cei doi români au fost suprinși de polițiști exact în momentul în care se pregăteau să acționeze în zona Kemang, intenționând să instaleze o cameră-spion la un ATM, precum și un device menit a înregistra parola celui care utilizează ATM-ul. Conform informațiilor oficiale, Vasile S. din Negrești-Oaș și C. din Craiova au acționat în mai multe zone – vizând bancomate din Kalimalang, Otista, Cideng și Tomang -, astfel că ”profitul” pe care l-au obținut a fost foarte mare. Polițiștii vorbesc despre ”sute de milioane” (n.red. – rupii). Firește, infracțiunile trebuie stopate și pedepsite ca atare, indiferent de naționalitatea infractorilor.

Dar un apropiat al supraviețuitorului C. a declarat – pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România că Vasile S. nu a încercat să sustragă arma vreunui polițist. Și asta pentru că, fiind suprins în flagrant delict în fața automatului bancar, nu s-a opus arestării. ”Doar a vociferat”, spune apropiatul acestuia, iar polițiștii au tras în el și l-au ucis ”ca pe un câine”. Ceea ce pune acțiunea polițiștilor într-o cu totul altă lumină, iar Ministerul de Externe al României trebuie să se implice, de urgență, în acest caz. De altfel, polițiștii indonezieni au declarat, public, că vor colabora cu reprezentanții Ambasadei României la Jakarta. (NU RATA: ”REGELE BARBUTULUI” A PĂRĂSIT ROMÂNIA DIN CAUZA AMENINȚĂRILOR: ”ȘI-A PUS CĂȚEII DE PAZĂ PE MINE…”)

Conferința de presă a poliției indoneziene

Polițiștii indonezieni și-au prezentat propria variantă într-o conferință de presă. Din punctul lor de vedere, misiunea de arestare a celor doi români s-a desfășurat în limitele legii, fiind obligați să folosească armamentul dion dotare din cauză că unul dintre suspecți s-a opus arestării. (CITEȘTE ȘI: CINE L-A BĂTUT PE FLORIN PASTRAMĂ! VEDETA PRO TV, LOVITĂ CU TÂRNĂCOPUL ÎN CAP!)

„Skimmingul” şi „bucla libaneză”

IGPR a transmis, la rândul său, un comunicat în care a avertizat asupra pericolului pe care îl reprezită două „celebre” metode infracţionale – „skimmingul” şi „bucla libaneză”.

„Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar. De asemenea, alt mod infracțional pentru obținerea datelor în vederea clonării cardului este «bucla libaneză» – un dispozitiv care se montează la gura bancomatului și care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un «binevoitor» care își oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client și, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat”, se arată în respectivul comunicat. (VEZI ȘI AICI: INTERLOPUL MONTANA A TRAS CU PISTOLUL ÎNTR-UN BEACH-CLUB CUNOSCUT DIN MAMAIA…)

O altă metodă de skimming – shimming-ul

O nouă metodă de skimming bancar a fost denumită shimming, fiind subțire ca o coală de hârtie. Valul de skimming care se folosea de componente false atașate bancomatelor și terminalelor PoS pentru a copia informațiile aflate pe banda magnetică a cardurilor a fost îmbunătățit cu o nouă metodă numită shimming, scrie bankrate.com. Infractorii inserează în secret un shim subțire ca o coală de hârtie și de mărimea unui card. Acesta are integrat un microcip și o unitate de stocare în slotul pentru card unde rămâne nevăzut pentru a intercepta informații de pe cardul de credit sau de debit cu chip EMV. Deși nu pot clona un card cu cip, infractorii folosesc datele de pe cip pentru a clona carduri cu bandă magnetică care este capabil să defraudeze bănci și magazine care nu sunt atenți la protocoalele de securitate. (NU RATA: CINE A BĂTUT-O PE NICOLETA LUCIU! ANUNȚUL FĂCUT DE BRUNETĂ: A POVESTIT TOTUL CU LUX DE AMĂNUNTE)

Această metodă este mai eficientă deoarece pare că infractorul plătește folosind terminalul. Shimmer a apărut în Mexic și în statul Arizona din SUA, fiind încă destul de rară. Cel mai recent caz de folosire a shimmer a apărut în Vancouver, America de Nord, fiind descoperită pe un PoS de angajații magazinului în timpul unui test, deoarece cardul nu intra le fel de ușor cum ar fi trebuit. (CITEȘTE ȘI: L-AU BĂTUT LA NUNTĂ ȘI I-AU LUAT BANII DE DEDICAȚII! ADRIAN MINUNE, ÎN STARE DE ȘOC)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

 

Parteneri
Plecat din Guvernul Rusiei, a dat de gol când are loc finalul războiului din Ucraina! Răsturnare de situaţie: ce se întâmplă imediat cu Vladimir Putin
Plecat din Guvernul Rusiei, a dat de gol când are loc finalul războiului din Ucraina!...
FOTO. Loredana Groza s-a pozat fără lenjerie pe ea! `Cred că ar avea succes în filmele pentru adulți`
FOTO. Loredana Groza s-a pozat fără lenjerie pe ea! `Cred că ar avea succes în...
Atenție șoferi: De la ce distanță pe prinde RADARUL? Răspunsul Poliției
Atenție șoferi: De la ce distanță pe prinde RADARUL? Răspunsul Poliției
20 de semne de ciroză. Ce indicii îți dă corpul când ai ficatul distrus. Ficatul gras e stadiul 1 al cirozei
20 de semne de ciroză. Ce indicii îți dă corpul când ai ficatul distrus. Ficatul...
Antonia are 3 copii, dar arată demențial. Ce mănâncă vedeta în fiecare zi și cum arată la plajă
Antonia are 3 copii, dar arată demențial. Ce mănâncă vedeta în fiecare zi și cum...
7 invenții mai puțin cunoscute care au SCHIMBAT lumea PENTRU TOTDEAUNA!
7 invenții mai puțin cunoscute care au SCHIMBAT lumea PENTRU TOTDEAUNA!
Luiza Melencu trăieşte şi nu poate să scape! Unde au dus-o Gheorghe Dincă și complicii săi
Luiza Melencu trăieşte şi nu poate să scape! Unde au dus-o Gheorghe Dincă și complicii...
E oficial! Anamaria Prodan recunoaște că e implicată într-o nouă relație. Cine e Ibrahim Ashary, medicul arab alături de care apare în ipostaze tandre
E oficial! Anamaria Prodan recunoaște că e implicată într-o nouă relație. Cine e Ibrahim Ashary,...
BANCUL ZILEI: Un tip și-o tipă în lift. El îi atinge bustul voluptos: “Doamnă, dacă și inima este…”
BANCUL ZILEI: Un tip și-o tipă în lift. El îi atinge bustul voluptos: “Doamnă, dacă...
„De-abia mai stau în picioare” Cu ce boală are de-a face soțul Gabrielei Cristea
„De-abia mai stau în picioare” Cu ce boală are de-a face soțul Gabrielei Cristea
Când și-a verificat telefonul, soția, mai tânără cu 8 ani, a încremenit. E motiv de divorț!
Când și-a verificat telefonul, soția, mai tânără cu 8 ani, a încremenit. E motiv de...
Democraţii se tem că Trump i-ar putea ceda Ucraina lui Putin şi va scoate SUA din NATO dacă va fi reales preşedinte
Democraţii se tem că Trump i-ar putea ceda Ucraina lui Putin şi va scoate SUA...
Vestea momentului despre GHEORGHE DINCĂ! Ce i s-a întâmplat în închisoare. ESTE ȘOC TOTAL
Vestea momentului despre GHEORGHE DINCĂ! Ce i s-a întâmplat în închisoare. ESTE ȘOC TOTAL
Contribuțiile la Pilonul 2 de pensii vor fi taxate. Se introduce impozitul pe dividende pentru fondurile de administrare
Contribuțiile la Pilonul 2 de pensii vor fi taxate. Se introduce impozitul pe dividende pentru...
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Coșmarul unei femei din Constanța după ce a serbat ziua fiicei într-o pizzerie, Cât a fost nota de plată
Coșmarul unei femei din Constanța după ce a serbat ziua fiicei într-o pizzerie, Cât a...
Informații de ultim moment pentru tătici! Acestea sunt noile reguli pentru concediul paternal și indemnizații
Informații de ultim moment pentru tătici! Acestea sunt noile reguli pentru concediul paternal și indemnizații
Emily Burghelea, însărcinată pentru a doua oară! Cum a aflat că va fi mămică din nou?
Emily Burghelea, însărcinată pentru a doua oară! Cum a aflat că va fi mămică din...
Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia
Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia
Cât costă să trăiești o lună în Spania. Un român plecat la muncă a făcut calculul
Cât costă să trăiești o lună în Spania. Un român plecat la muncă a făcut...
Lidl va vinde un dispozitiv Parkside util pentru mașină și casă. Merge cu baterii și rezistă la apă
Lidl va vinde un dispozitiv Parkside util pentru mașină și casă. Merge cu baterii și...