Acasă » Exclusiv » “Mafiotul” român de pe Facebook a fost arestat de FBI la New York! Era poreclit ”Omul fără chip” și…

“Mafiotul” român de pe Facebook a fost arestat de FBI la New York! Era poreclit ”Omul fără chip” și…

De: I.D. 17/10/2019 | 22:51

Alex Stoica, cunoscut drept ”Mafiotul” de pe Facebook, a intrat – ”impetuos” – în atenția opiniei publice după ce a apelat la metoda… live-urilor pentru a-l lua peste picior pe Mircea Nebunu. Acesta din urmă, unul dintre temuții lideri ai lumii interlope, a fost eliberat condiţionat după ce, iniţial, primise o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru mai multe fapte cu violenţă. ”Atacul” lui Alex Stoica la Mircea Nebunu a fost considerat, de mulți, o ”operațiune sinucigașă”, numai că ”Mafiotul” de pe Facebook era bine-mersi în SUA, gândindu-se, probabil, că se află în siguranță. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă dezvăluie o informație de ultimă oră. Alex Stoica, supranumit și ”Omul fără chip” de către autoritățile americane, a fost ”săltat” de FBI, iar de aici și până la retrimiterea sa în România nu mai sunt decât câțiva pași. (CITEȘTE ȘI: NOUL LIDER AL LUMII INTERLOPE L-A AMENINȚAT DIRECT PE ”ÎMPĂRATUL MANELELOR”)

”Sunt puțin peste Ocean”, spunea Alex Stoica într-unul dintre live-urile sale celebre, regretând – de ochii lumii – faptul că nu putuse onora o așa-zisă invitație pe care i-o lansase chiar Mircea Nebunu. Ulterior, în același live, Alex Stoica l-a ironizat, din nou, pe temutul interlop, afirmând că oricum acesta nu reușise să rezerve o masă în localul respectiv. Dar live-urile lui Alex Stoica – Stoica Alexandru, conform cărții de identitate – par a se opri aici. Cel puțin deocamdată.

Cu cagulă, în fața bancomatului

”Mafiotul” de pe Facebook, ”Omul fără chip” și cel care pretindea că nimeni nu se putea apropia de el, a fost ”săltat” de FBI în primele zile ale lunii octombrie. Sistemul de securitate al First National Bank a notificat Departamentul Poliției cu privire la un individ care a încercat să folosească mai multe carduri bancare la un ATM, iar agenții s-au deplasat, imediat, la fața locului. În fața tastaturii se afla chiar Stoica Alexandru. ”Omul fără chip” a fost înhățat de oamenii legii, la momentul arestării purtând o cagulă pe față, spre a…  deruta camera de luat vederi a bancomatului. (VEZI AICI: CUM A ÎNCASAT MIRCEA NEBUNU’ 1000 DE LIKE-URI DOAR PENTRU CĂ S-A DISTRAT LA CATEGORIA VIP)

Alex Stoica, arestat de FBI

Arestarea ”Omului fără chip” poate fi citită și în altă ”cheie”

”Mafiotul” de pe Facebook a fost ”poprit” de FBI, iar arestarea sa nu e tocmai ceea ce pare la o primă vedere. Surse CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, au dezvăluit, în exclusivitate, că agenții FBI așteptau doar momentul prielnic pentru a pune mâna pe românul care se credea imbatabil. Iar arestarea sa a avut loc la puțin timp după ce o întreagă rețea de românași ”descurcăreți” fusese destructurată de FBI. (NU RATA: NOUL ȘEF AL BERCENARILOR I-A ”FUGĂRIT” PRIN ORAȘ PE MEMBRII BRIGĂZII BIBILOI)

Între 2014 și septembrie 2019, 13 români, patru americani și un grec au făcut ravagii în Statele Unite ale Americii, fiind vorba despre un prejudiciu de… 20 de milioane de dolari. Rețeaua clona cardurile ghinioniștilor, dar au avut de suferit chiar și instituții financiare.

Potrivit declarațiilor date de procurorul Manhattanului, Geoffrey S. Berman, ”inculpaţii au participat la o amplă operaţiune internaţională de fraudare a bancomatelor şi spălare de bani, folosindu-şi know-how-ul tehnologic pentru a fura zeci de milioane de dolari de la instituţii financiare şi persoane fizice”. Anchetatorii au ajuns la concluzia că sute de operaţiuni ilegale au fost desfășurate pe întreg teritoriul SUA, inclusiv în New York şi în cel puţin alte 17 state. (CITEȘTE ȘI: PUS LA PUNCT DE MIRCEA NEBUNU, FLORIN SALAM A LUAT O DECIZIE ȘOCANTĂ: “ȚIN SĂ VĂ ANUNȚ CĂ…”)

Ei bine, după ce au fost arestați, unii dintre membrii rețelei – din dorința de a scăpa cu pedepse reduse după colaborarea cu autoritățile – au început să ”sifoneze”, astfel că în posesia anchetatorilor americani au ajuns și nume care nu erau, oficial, pe lista respectivei rețele. Iar unul dintre aceste nume ar fi fost al lui… Alex Stoica, ”Omul fără chip”.

Alex Stoica, ”vândut” de foștii… colegi

”Eu n-am făcut pușcărie la Jilava, am făcut în altă parte…”

Aceste cuvinte ale ”Omului fără chip” erau transmise, tot live și tot pe Facebook, în luna aprilie a acestui an. Bineînțeles, cel vizat era același Mircea Nebunu, pentru că ”meciul” dintre cele două personaje părea, la vremea respectivă, fără sfârșit. ”Șmecherul Bucureștiului, forța României” – așa era caracterizat Mircea Nebunu de către Alex Stoica, iar ”confruntarea” dintre cei doi era urmărită de un număr foarte mare de internauți.

”Ce șmecher ești tu, când n-ai voie să intri în patru cluburi din București?”, întreba, retoric, Alex Stoica, de unde se poate constata, cu mare ușurință, că motivele scandalului online țineau, exclusiv, de imaginea de ”macho” construită și de Mircea Nebunu, și de Alex Stoica. (VEZI ȘI: EI L-AU ÎNJUNGHIAT PE AFACERIST PE O PLAJĂ CELEBRĂ DIN MAMAIA)

Acum, ”Omul fără chip” a încăput pe mâinile FBI, iar aventura sa americană s-a finalizat lamentabil. Destructurarea rețelei care a acționat atâția ani pe teritoriul SUA a reprezentat și încheierea unui alt capitol din viața lui Alex Stoica. Nu știm dacă va fi posibil un… live de la Jilava, spre exemplu, asta după ce autoritățile americane îl vor trece ”dincoace de Ocean”, însă nimic nu este imposibil. (NU RATA: AU PLĂTIT MUNȚI DE BANI PENTRU ASASINAREA UNOR LIDERI INTERLOPI!)

L-au ajuns blestemele lui Mircea Nebunu pe Alex Stoica, ”Mafiotul” de pe Facebook?

Utilizau dispozitive tehnologice avansate

După arestarea membrilor bandei, Departamentul de Justiţie SUA a emis un comunicat, iar numele celor implicați au devenit publice. Aceștia sunt Florian Claudiu Martin – Jane Hoţul, Alex Donati, Raul Ionuţ Vidrăşan – zis „The Boy”, Mircea Constantinescu – zis Sobo, Nikolaos Limberatos – zis Nicu Limberto, Cristian Costea – zis Momo, Alin Haneş Călugăru, Ionela Constantinescu – zisă Pitica, Theofrastos Lymberatos, Andrew Eliopoulos, Valentin Petrescu – zis Zoltan Pruma, Peter Samolis, Kelly Karki Lam, George Şerban, Dragoş Diaconu, Mădălin Alexandru Anca, Cristian Ulmanu – zis Boris Moravec și Iuliana Mihăilescu. (VEZI ȘI: CUM S-AU ÎMPĂCAT BIRICĂ ȘI MIRCEA NEBUNU)

Membrii temutei bande – reamintim că au reușit să obțină 20 de milioane de dolari între 2014 și septembrie 2019 – au acţionat în cadrul unei reţele internaţionale de skimming al ATM-urilor. Astfel, au fost obținute – ilegal – informaţii despre conturile diferitelor persoane. ”Ingenioșii” utilizau dispozitive tehnologice avansate pentru a înregistra numerele de cont şi datele personale. Ulterior, cardurile erau clonate și utilizate pentru retragerea banilor din conturile victimelor. (CITEȘTE ȘI: CUM L-A AMENINȚAT UN ”ȘMECHER DE BUCUREȘTI” PE UN POLIȚIST)

De menționat că Florian Claudiu Martin şi Alex Donati locuiau în Cabo San Lucas – Mexic -, în timp ce Raul Ionuţ Vidrăşan locuia în Perugia – Italia. Ceilalţi domiciliau în Statele Unite ale Americii. ”Puțin peste Ocean”, așa cum declara, ironic, și Alex Stoica, ”Mafiotul” de pe Facebook, atunci când încerca să-i dea ”umilință”, prin live-uri, lui Mircea Nebunu. (NU RATA: MIRCEA NEBUNU’ A DAT LOVITURA LA PARIURI)

Metoda ”skimming” și ”binevoitorul” care lasă victima cu buzele umflate

„Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar. De asemenea, alt mod infracțional pentru obținerea datelor în vederea clonării cardului este «bucla libaneză» – un dispozitiv care se montează la gura bancomatului și care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un «binevoitor» care își oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client și, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat”, se arată într-un comunicat transmis de IGPR. (CITEȘTE ȘI: UN CUNOSCUT INTERLOP DIN CAPITALĂ POARTĂ UNIFORMA POLIȚIEI ROMÂNE. CUM S-A FOTOGRAFIAT BĂRBATUL)

Poliția Română recomandă ascunderea chitanțelor, facturilor sau altor documente care conțin informații despre card, precum și anunțarea băncii în cazul în care cineva își schimbă datele personale.

„Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereți și nu permiteți ajutorul nimănui și mai ales nu spuneți nimănui PIN-ul! Acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar. Înainte de a efectua orice operațiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă ușor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde. Un alt indiciu asupra falsității tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o ușoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă”, se arată în același comunicat. (VEZI ȘI AICI: INTERLOPUL MONTANA A TRAS CU PISTOLUL ÎNTR-UN BEACH-CLUB CUNOSCUT DIN MAMAIA…)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Când expiră, de fapt, cardurile sociale. Până la ce dată sunt valabile și ce să faci ca să nu rămâi fără bani
Când expiră, de fapt, cardurile sociale. Până la ce dată sunt valabile și ce să...
Animalul pe care românii îl cresc pentru desfătarea străinilor. Merge direct la export și se pot face inclusiv nuggets din el
Animalul pe care românii îl cresc pentru desfătarea străinilor. Merge direct la export și se...
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Profețiile clarvăzătoarei Baba Vanga devin realitate. Ce s-a adeverit din ce a prezis bulgăroaica pentru 2024
Profețiile clarvăzătoarei Baba Vanga devin realitate. Ce s-a adeverit din ce a prezis bulgăroaica pentru...
Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă nici măcar un leu
Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă...
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât din tren și s-au plimbat pe peron sau prin stațiune
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât...