Cătălin Cazacu a câștigat războiul cu clinica vedetelor. “Nimănui nu îi este permis să…”

Publicat: 05/07/2020 | 23:17

Unul dintre cei mai apreciați prezentatori de la Kanal D s-a luptat în instanță cu o renumită clinică de estetică din București, dar și cu  Valentin Burada, cunoscut drept ”doctorașul” Biancăi Drăgușanu, după ce s-a trezit că imaginea lui este folosită pentru o campanie care promova anumite intervenții chirurgicale de mărire a bărbăției. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, detalii uluitoare din proces, dar și declarații în premieră. 

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor amănunte de ultimă oră legate de inedita dispută din showbiz. (NU RATA: DONJUANUL DE LA EXATLON “SUSPINĂ” LA MARE DUPĂ “SORA” LUI CODIN MATICIUC”. S-A TOLĂNIT, LA SOARE, PE O BANCĂ ȘI…)

În urmă cu mai bine de un an, imaginea lui Cătălin Cazacu, simpaticul prezentator de la Kanal D, ar fi fost folosită, fără acordul lui, într-o campanie de promovare a unor proceduri medicale de mărire a penisului, inițiată de o renumită clinică din București, care pare să fie condusă de Valentin Burada, afaceristul din Buzău cunoscut drept ”doctorașul” Biancăi Drăgușanu.

La scurt timp după ce a descoperit acest lucru, vedeta Kanal D a demarat o acțiune în instanță. Obiectul procesului: drept de autor și drepturi conexe pretenții. Timp de aproximativ un an, Cătălin Cazacu și-a căutat dreptatea în fața magistraților. (VEZI ȘI: ”DOCTORAȘUL” BIANCĂI DRĂGUȘANU ÎL CONCUREAZĂ PE ALIBEC: ȘI-A LUAT MCLAREN CU NUMERE ROȘII DE BUZĂU!)

Decizia instanței: 10.000 de euro pentru Cazacu

Potrivit unor surse din mediul judiciar, recent, magistrații de la Tribunalul București s-au pronunțat în acest caz. Judecătorii au decis în favoarea prezentatorului de la Kanal D. Conform deciziei instanței, Cătălin Cazacu trebuie să fie despăgubit de clinica din București, frecventată de vedete, care s-ar fi folosit de imaginea lui.

”Soluția pe scurt: Admite excepția lipsei calității procesuale a pârâtului Burada Gheorghe Valentin. Respinge acțiunea împotriva acestui pârât pentru acest motiv. Admite în parte acțiunea împotriva SC Swiss Estetix Medical SRL. Obligă la plata sumei de 5.000 de euro – despăgubiri pentru prejudiciul material şi moral decurgând din încălcarea dreptului prevăzut de art 88 din Legea nr. 8/1996 şi la plata sumei de 5.000 de euro – despăgubiri pentru prejudiciul moral rezultând din încălcarea dreptului la imagine +  200 de lei cheltuieli de judecată. Cu apel. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei, 2 iulie 2020”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul București.

Cătălin Cazacu a câștigat, în primă instanță, procesul cu renumita clinică de estetică

Ce spune avocatul prezentatorului TV

”Tribunalul București a dat câstig de cauză clientului meu în procesul în care am reclamat utilizarea nelegală a imaginii acestuia, prin apariția sa pe pliantele unei clinici medicale din București, precum și pe site-ul acesteia, deși nu a existat vreun consimțământ exprimat în acest sens.
În concret, clinica din speță a folosit abuziv imaginea clientului meu, în scop comercial, fără acordul acestuia. Totodată, am dovedit că discutăm în speță și despre folosința nelegală a portretului clientului meu, în scopul promovării clinicii și a obținerii de profit, ceea ce înseamnă, evident, o încălcare flagrantă a drepturilor de autor. (NU RATA: CĂTĂLIN CAZACU, PICNIC DE UNUL SINGUR, LA PORTBAGAJUL „BROSCUȚEI”)
Trebuie reținut că nimănui nu îi este permis să utilizeze imaginea unei persoane în scop comercial, fără a exista un consimțământ explicit al acesteia, iar orice practică de genul celei adoptate de această clinică nu poate fi tolerată, făcând parte din sfera ilicitului civil”, ne-a declarat avocatul Oana Anghel.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.