Ce mesaj transmite Nadia Comăneci, din Oklahoma, către toți românii

Publicat: 12/05/2020 | 23:42

Într-o perioadă în care COVID-19 a ridicat SUA pe primul loc în lume la numărul de îmbolnăviri și decese, Nadia Comăneci nu are motive de neliniște. Dimpotrivă, privește cu încredere spre viitor. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, ce planuri are, din 15 mai, fosta gimnastă, stabilită de mai mulți ani în Oklahoma.

SUA este cea mai afectată țară la nivel global în ceea ce privește infectarea și numărul deceselor din cauza COVID-19. Luni a fost atins pragul de 80.000 de decese, în timp ce numărul infectărilor a depășit 1,3 milioane, după ce aproape toate statele americane au luat măsuri pentru relaxarea restricțiilor.

(VEZI AICI: SECURITATEA A ÎNCERCAT SĂ O MĂRITE PE NADIA CU… “PENTRU PARTID, ERA UN LUCRU DE PUS ÎN VITRINĂ, O MIZĂ”)

În SUA, locuiesc în jur de 500.000 de români, între care și Nadia Comăneci. Cea supranumită “Zeița de la Montreal” a fugit din țară în 1989, înaintea căderii regimului comunist, și s-a stabilit peste Ocean. În prezent, conduce, împreună cu soțul ei, Bart Conner, o academie de gimnastică în Oklahoma.

VIDEO | Nadia Comăneci a încercat să recreeze exercițiul de 10 de la Montreal: „Încă e distractiv”

“Pe 15 mai, vom deschide…”

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a luat legătura cu Nadia Comăneci, ocazie cu care sportiva care a obținut primul 10 din istoria gimnasticii ne-a dezvăluit că așteaptă, ca de altfel și conaționalii săi, data de 15 mai, pentru a reveni în sală, alături de fetele care visează să-i calce pe urme.

Până în prezent, Nadia Comăneci și familia ei au respectat cu strictețe măsurile impuse de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii, lucru care i-a ajutat din moment ce nimeni nu a avut simptome specifice COVID-19.

Suntem bine! Ne pregătim pentru 15 mai, când vom deschide academia pentru un număr restricționat de gimnaste. Vom urma regulile CDC și restricțiile respective pentru statul Oklahoma”, a declarat Nadia Comăneci pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

nadia comăneci
Nadia Comăneci deține o academie de gimanstică în Oklahoma

Mesaj pentru români: “Sănătate și…”

Interesant este că din 15 mai inclusiv în România se vor relaxa anumite măsuri de restricție, țara urmând să intre în stare de alertă. “Sănătate… și numai bine!”, a fost mesajul transmis de “Zeița de la Montreal” tocmai din Oklahoma, SUA pentru conaționalii săi.

Nadia Comăneci
Nadia Comăneci, alături de Bart Conner și de fiul lor, Dylan

(NU RATA: CUMNATA NADIEI COMĂNECI, REACȚIE ÎN PREMIERĂ DUPĂ DIVORȚ: ”E DUREROS CĂ…”)

S-a implicat în lupta cu COVID-19

De când a început pandemia, Nadia Comăneci nu s-a izolat complet de oameni. Spre exemplu, la finalul lunii, martie, fosta mare gimnastă s-a implicat și ea în lupta cu COVID-19, ocazie cu care le-a transmis oamenilor un mesaj prin care i-a îndemnat să se spele pe mâini cât mai des.

Sunt câteva lucruri simple pe care le putem face. «10-le» perfect a fost un număr important pentru mine, în viața mea.

Acum mă concentrez pe «20-ul» perfect. Spălați-vă pe mâini pentru 20 de secunde, cu apă și săpun, de fiecare dată, cât de des puteți.

E simplu, dar trebuie să facem acest lucru. Să rămânem în siguranță și să fim sănătoși”, a spus Nadia Comăneci într-un scurt video postat pe contul său de Twitter.

(CITEȘTE ȘI: FIICA CELEBRULUI DUCKADAM POVESTEȘTE CUM A LOVIT COVID-19 AMERICA. “CE ESTE CU ADEVĂRAT ȘOCANT SUNT…”)

Nadia Comăneci, ”Zeița de la Montreal”

Nadia Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961 la Onești, județul Bacău, și este considerată una dintre cele mai mari gimnaste din istorie. Pe 27 noiembrie 1989, cu mai puţin de o lună înaintea Revoluţiei, a fugit în SUA, acolo unde locuieşte şi în prezent, alături de soţul său, Bart Conner, cu care are şi un copil, pe Dylan, în vârstă de 14 ani.

Atât fosta mare gimnastă cât și soțul său, Bart Conner, călătoresc foarte mult ca să își onoreze contractele, iar, în lipsa lor, băiatul rămâne în grija managerului lor, Paul Ziert.

(VEZI AICI: COMENTARIILE CELEBRE ALE LUI CRISTIAN ȚOPESCU! NADIA, PRIMA NOTĂ DE 10 DIN ISTORIA GIMNASTICII)

Pe 18 iulie 1976, la doar 14 ani, Nadia Comăneci a obținut primul 10 din istoria gimnasticii, la Jocurile Olimpice de la Montreal. Atunci, Nadia a câștigat trei medalii de aur, la individual compus, bârnă și paralele, o medalie de argint, la echipe, și una de bronz, la sol.

Nadia și-a apărat titlul european în 1977, dar echipa României a ieșit din competiție în finale, în semn de protest față de arbitraj. La Campionatele Mondiale din 1978 a concurat cu greutate peste medie și ieșită din formă. Căderea la paralele a trimis-o pe locul 4, însă a câștigat titlul la bârnă.

Nadia Comăneci
Nadia Comăneci este supranumită „Zeița din Montreal”

Puse pe fapte! Simona Halep, Nadia Comăneci, Gabi Szabo și Camelia Potec s-au aliat pentru a salva sportul românesc: „Ajutor! Vorbim în van și nimeni nu ne ascultă!”

În 1979, Nadia Comăneci, din nou la greutate normală, a câștigat cel de-al treilea titlu suprem (devenind primul sportiv din istoria gimnasticii care a reușit această performanță). La Campionatele Mondiale din decembrie, ea a câștigat concursul preliminar, dar a fost spitalizată înainte de a participa la concursul pe echipe, din cauza unei infectări a sângelui în urma unei tăieturi la încheietura mâinii, cauzată de o cataramă din metal. În ciuda recomandărilor doctorilor, ea a părăsit spitalul și a concurat la bârnă, unde a obținut nota 9,95. Performanța sa a conferit României prima medalie de aur în concursul pe echipe.

(NU RATA: NADIA COMĂNECI, PRIMA DECLARAȚIE DESPRE „DIVORȚ”! CEA MAI MARE GIMNASTĂ A LUMII A VORBIT CU REPORTERII CANCAN.RO: „SUNT ÎN VACANȚĂ CU…”)

A participat și la Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova, clasându-se a doua după Elena Davîdova la individual compus, când a fost nevoită să aștepte pentru notă până ce Davîdova și-a încheiat exercițiul. Nadia și-a păstrat titlul la bârnă, dar a câștigat și o nouă medalie de aur, la sol, și una de argint, împreună cu echipa.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...