Acasă » Trending » Securitatea a încercat să o mărite pe Nadia cu… “Pentru Partid, era un lucru de pus în vitrină, o miză”

Securitatea a încercat să o mărite pe Nadia cu… “Pentru Partid, era un lucru de pus în vitrină, o miză”

De: Răzvan Scarlat 05/05/2020 | 23:24

Lumea mondenă a “Epocii de Aur” a fost cel puțin la fel de interesantă și fascinantă precum cea din zilele noastre. În anii ’80, Ion Geolgău și Nadia Comăneci ar fi fost protagoniștii unei idile ca-n telenovele, de care – chiar și în prezent – cei implicați, dar și mulți dintre apropiații lor, evită să vorbească. Legenda „Craiovei Maxima” Aurel Țicleanu nu face parte însă din această categorie. Plin de curaj, a oferit detalii despre relația dintre fostul lui coleg de la Universitatea Craiova și cea supranumită “Zeița de la Montreal”, mărturisind că Securitatea avea în plan chiar să-i căsătorească pe cei doi. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, detalii incredibile de acum 37 de ani.

La momentul respectiv, Nadia Comăneci era o femeie pe care orice bărbat visa să o aibă soție. În plus, pe lângă celebritate, avea un corp de nota 10 și un chip angelic. La rândul lui, Ion Geolgău era un fotbalist respectat, titular la Universitatea Craiova și la echipa națională, iar fanii îl adulau. Între cei doi ar fi existat mai mult decât o simpatie reciprocă, iar fotografia realizată pe 16 martie 1983, în vestiarul “Campioanei unei mari iubiri”, când apar unul lângă celălalt, a alimentat, de-a lungul timpului, și mai mult zvonurile potrivit cărora Ion Geolgău și Nadia Comăneci ar fi format un cuplu.

(VEZI AICI: CUMNATA NADIEI COMĂNECI, REACȚIE ÎN PREMIERĂ DUPĂ DIVORȚ: ”E DUREROS CĂ…”)

În vestiarul Universității, lângă presupusul iubit

Poza e realizată în vestiarul Universității Craiova, după 1-0 cu Kaiserslautern, rezultat în urma căruia “Știința” s-a calificat în semifinalele Cupei UEFA. În tur, nemții s-au impus cu scorul de 3-2. După partidă, fotbaliștii au ascultat în premieră “Oltenia Eterna Terra Nova”, scris de Adrian Păunescu, creație care a și devenit imnul clubului. Printre eroii de atunci ai trupei din Bănie s-a aflat și Nadia Comăneci, care s-a așezat, în vestiar, chiar lângă Ion Geolgău! De altfel, în anii ’80, “Zeița de la Montreal” asista, ce-i drept când timpul îi permitea, din tribună, la partidele Universității Craiova.

Grigore Ciupitu, Aurel Țicleanu, Ion Geolgău, Nadia Comăneci, Valeriu Penișoară, Andrei Păunescu, Rodion Cămătaru, Adrian Păunescu, Ilie Balaci și Aurel Beldeanu (de la stânga la dreapta), într-o fotografie de colecție realizată pe 16 martie 1983

Ani la rând, lumea s-a întrebat cum a ajuns Nadia Comăneci în anturajul Universității Craiova, dar și dacă a existat cu adevărat o poveste de iubire între ea și Ion Geolgău. După aproape patru decenii, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, răspunsurile la cele două întrebări, oferite chiar de Aurel Țicleanu, ex-component al “Craiovei Maxima” și bun prieten cu Ion Geolgău, cu care, de altfel, a și fost coleg de generație.

“Nadia îl plăcea pe Geolgău, Geolgău o plăcea pe Nadia. Iar partidul…”

Actualul membru al Comisiei Tehnice din cadrul FRF a dezvăluit că între Nadia Comăneci și Ion Geolgău exista o atracție reciprocă puternică, dar care ar fi fost puțin forțată și de Partidul Comunist Român, care avea în plan chiar să-i căsătorească, ambii fiind la momentul respectiv două embleme pentru țară.

A fost un eveniment special, nivelul era foarte sus, nu știu dacă vreo echipă românească mai ajunsese într-o asemenea fază. Plus că, atunci, Adrian Păunescu pregătise imnul Universității Craiova, în vestiar era și Valeriu Penișoară, pe el l-a pus să-l cânte. La momentul respectiv au venit personalități. Iar Nadia, pentru România, a fost și va rămâne un simbol. Plus faptul că, atunci, ea îl plăcea pe Ion Geolgău, iar Ion Geolgău o plăcea pe ea. Și Partidul Comunist se gândea, la acel moment, și la o eventuală căsătorie. Cam așa au stat lucrurile”, ne-a dezvăluit Aurel Țicleanu, fostul mare mijlocaș al Universității Craiova.

(CITEȘTE ȘI: MĂRTURII ŞOCANTE FĂCUTE DE SPORTIVA ”NOTATĂ” CU 10 ÎNAINTEA NADIEI. CUM A FOST UMILITĂ O MARE GIMNASTĂ A ROMÂNIEI DUPĂ CE S-A RETRAS! I-AU OFERIT UN POST DE…)

“PCR-ul a forțat lucrurile. A pus căruța înaintea cailor, iar copiii…”

În continuare, Aurel Țicleanu a precizat că era normal ca între Nadia Comăneci și Ion Geolgău să existe o simpatie, din moment ce ambii erau tineri, frumoși și celebri. Totuși, faptul că PCR-ul și-ar fi băgat mai mult decât trebuia coada pare să fi pus punct poveștii de iubire care ar fi existat între cei doi campioni.

În primul rând, cine nu o plăcea atunci? Era un copil talentat, frumos, campioană, era vedeta noastră în lume… Plus că era și un model, nu avea cum să nu îți placă. Apoi, și Gheorghiță Geolgău era un jucător foarte bun, juca la echipa campioană, la echipa națională, era tânăr, drăguț, frumos, deci imposibil să nu fi fost o simpatie între ei. Dar probabil că Partidul Comunist a pus căruța înaintea cailor, iar copiii nu au fost de acord.

A forțat lucrurile… O relație are nevoie de timp, cei implicați să-și rezolve problemele și să-și verifice puterea sentimentelor și lucrurile să crească sau nu. Dar, pentru Partid, era un lucru de pus în vitrină, o miză, era de prima pagină. Dar nu au păstrat legătura, erau foarte ocupați încă de pe atunci”, ne-a mai declarat Aurel Țicleanu.

Ion Geolgău (dreapta), alături de Aurel Țicleanu

(NU RATA: LEGENDA VIE A “CRAIOVEI MAXIMA“ SE ÎNSOARĂ LA 61 DE ANI ȘI…)

PCR intervenea peste tot!

Fostul mare fotbalist al Universității Craiova a mai precizat că Partidul Comunist Român se implica absolut peste tot, oferind încă un exemplu, în care personajul principal a fost chiar el.

Da, Partidul Comunist intervenea atunci. Spre exemplu, Mircea Lucescu a propus ca eu să plec la Paris, pentru o operație de cataractă, dar Partidul a intervenit spunând că avem și noi specialiști în țară, așa am ajuns la profesorul Mircea Olteanu la Spitalul Militar. Revenind la Nadia… De asta spun… atunci era un eveniment. Peronalitățile, și nu doar cele din lumea sportului, au simțit nevoia să vină la meci. Asta cred eu!”, a încheiat Aurel Țicleanu.

(VEZI AICI: COMENTARIILE CELEBRE ALE LUI CRISTIAN ȚOPESCU! NADIA, PRIMA NOTĂ DE 10 DIN ISTORIA GIMNASTICII)

Andrei Păunescu, sincer: “Așezarea din poză nu era întâmplătoare!”

La rândul lui, Andrei, fiul regretatului Adrian Păunescu și-a adus aminte cu plăcere de fotografia realizată în urmă cu mai bine de 37 de ani. Nu a dorit însă să vorbească despre presupusa relație de iubire care ar fi existat între Ion Geolgău și Nadia Comăneci.

Poza este din 16 martie 1983, după victoria cu Kaiserslaurtern, când s-a lansat Oltenia Eterna Terra Nova. Noi am venit din turneu, eram cu Cenaclul la Timișoara și am ajuns la Craiova exact în ziua meciului. Pe drum, tata a scris imnul Cântec pentru Oltenia și i-a cerut lui Valeriu Penișoară să scrie muzica și, astfel, s-a lansat imnul. Poza este din vestiar, cei din poză sunt arhicunoscuți. Eu aveam atunci 14 ani, mă bucuram de fotbal, nu știam ce prietenii existau între cei de acolo… După ani am aflat, am auzit, că așezarea din poza respectivă nu era întâmplătoare”, a spus și Andrei Păunescu pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

Adrian Păunescu, alături de fiul său, Andrei, și de marele filosof Constantin Noica, în 1986

Viață personală tumultoasă?!

Despre Nadia Comăneci s-a scris, de-a lungul timpului, că ar fi avut relații cu mai mulți bărbați celebri din România, nu doar cu Ion Geolgău. Nicușor, fiul cel mic al dictatorului Nicolae Ceaușescu, Ion Dolănescu, Ștefan Bănică Jr. și Gigi Nețoiu sunt alte nume răsunătoare cu care “Zeița de la Montreal” s-ar fi iubit. Fosta gimnastă nu a reunoscut însă că ar fi avut vreo legătură amoroasă cu vreunul dintre ei.

Nadia Comăneci, ”Zeița de la Montreal”

Nadia Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961 la Onești, județul Bacău, și este considerată una dintre cele mai mari gimnaste din istorie. Pe 27 noiembrie 1989, cu mai puţin de o lună înaintea Revoluţiei, a fugit în SUA, acolo unde locuieşte şi în prezent, alături de soţul său, Bart Conner, cu care are şi un copil, pe Dylan, în vârstă de 14 ani.

Atât fosta mare gimnastă cât și soțul său, Bart Conner, călătoresc foarte mult ca să își onoreze contractele, iar, în lipsa lor, băiatul rămâne în grija managerului lor, Paul Ziert.

Pe 18 iulie 1976, la doar 14 ani, Nadia Comăneci a obținut primul 10 din istoria gimnasticii, la Jocurile Olimpice de la Montreal. Atunci, Nadia a câștigat trei medalii de aur, la individual compus, bârnă și paralele, o medalie de argint, la echipe, și una de bronz, la sol.

(NU RATA: NADIA COMĂNECI, PRIMA DECLARAȚIE DESPRE „DIVORȚ”! CEA MAI MARE GIMNASTĂ A LUMII A VORBIT CU REPORTERII CANCAN.RO: „SUNT ÎN VACANȚĂ CU…”)

Nadia și-a apărat titlul european în 1977, dar echipa României a ieșit din competiție în finale, în semn de protest față de arbitraj. La Campionatele Mondiale din 1978 a concurat cu greutate peste medie și ieșită din formă. Căderea la paralele a trimis-o pe locul 4, însă a câștigat titlul la bârnă.

În 1979, Nadia Comăneci, din nou la greutate normală, a câștigat cel de-al treilea titlu suprem (devenind primul sportiv din istoria gimnasticii care a reușit această performanță). La Campionatele Mondiale din decembrie, ea a câștigat concursul preliminar, dar a fost spitalizată înainte de a participa la concursul pe echipe, din cauza unei infectări a sângelui în urma unei tăieturi la încheietura mâinii, cauzată de o cataramă din metal. În ciuda recomandărilor doctorilor, ea a părăsit spitalul și a concurat la bârnă, unde a obținut nota 9,95. Performanța sa a conferit României prima medalie de aur în concursul pe echipe.

A participat și la Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova, clasându-se a doua după Elena Davîdova la individual compus, când a fost nevoită să aștepte pentru notă până ce Davîdova și-a încheiat exercițiul. Nadia și-a păstrat titlul la bârnă, dar a câștigat și o nouă medalie de aur, la sol, și una de argint, împreună cu echipa.

Nadia Comăneci este supranumită „Zeița din Montreal”

Ion Geolgău, fost component al “Craiovei Maxima”

Ion Geolgău s-a născut pe 20 februarie 1961 la Pielești, județul Dolj. A evoluat la Universitatea Craiova în perioada 1976-1990, reușind să marcheze de 34 de ori în cele 304 meciuri în prima ligă. Se adaugă cele 8 reușite în 38 de partide europene. Pentru naționala României, în 24 de meciuri a marcat de 3 ori.

Golul carierei a fost cel de la Bratislava, prin care România a obținut calificarea la turneul final din 1984, câștigând grupa preliminară din care făceau parte campioana mondială Italia, Cehoslovacia, Suedia și Cipru. După golul calificării, versurile “Din Pielești la Bratislava / Din Craiova la Glasgow / Europa fredonează / Hai Geolgău, Geolgău, Geolgău!” s-au auzit de nenumărate ori pe vechiul Central din Craiova.

Un alt gol de aur a reușit Geolgău în perioada de extra-time a meciului cu Bordeaux. În minutul 101, vârful Craiovei a punctat pentru 2-1 și eliminarea francezilor, declanșându-i lui Fănuș Neagu următorul titlu: Zaibărul a învins Bordeaux-ul.

(CITEȘTE ȘI: CE PENSIE ARE NADIA COMĂNECI LA 56 DE ANI! SUMA NEAȘTEPTATĂ PE CARE O PRIMEȘTE LUNAR FOSTA GIMNASTĂ DE LA STATUL ROMÂN)

În cariera sa a mai evoluat pentru FC Argeș (1989), Aris Limassol (1990-1991), Avenir Lembeek (1991-1992) și Jiul IELIF Craiova (1992-1993).

Ca antrenor a condus echipele: Jiul Petroșani (1994-1995), Universitatea Craiova (1996-1997 – antrenor secund), Havnar Boltfelag (1997-2002), B36 Torshavn (2002-2003), Fram Reykjavik (2004) și Universitatea Craiova (2009 – director sportiv).

În prezent, Ion Geolgău este membru în Comisia Tehnică din cadrul FRF.

Ion Geolgău, fost component al „Craiovei Maxima”

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Smiley A FILMAT-O AȘA pe Gina Pistol: „Te pregătești?”. Apoi a postat-o pe net
Smiley A FILMAT-O AȘA pe Gina Pistol: „Te pregătești?”. Apoi a postat-o pe net
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Yamato și Bettyshor, prinși în timp ce se sărutau la Gala RXF! Primele dezvăluiri despre o posibilă împăcare: „Poate da, poate nu...”
Yamato și Bettyshor, prinși în timp ce se sărutau la Gala RXF! Primele dezvăluiri despre...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se...
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din România. Nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: ”Este un miracol pentru imunitate”
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din...
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru care a lăsat în urma „Chefi la cuțite”
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 20 aprilie 2024, produsele pe care toți românii le caută. Se vor vinde ca pâinea caldă
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 20 aprilie 2024, produsele pe care toți românii le...