MAI i-a retras garda de corp lui Cumpănașu: ”I s-au asigurat temporar măsuri de protecție și nu a primit mașină!” + Câți români mai beneficiază de bogyduard personal de la Interne

Autor: I.D.
Publicat: 08/10/2019 | 22:59

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) i-a retras garda de corp lui Alexandru Cumpănașu, iar CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a obținut amănunte exclusive despre subiectul dezbătut de toată țara. Candidatul la președinție a beneficiat temporar de măsuri de protecție și nu a primit mașină din partea instituției. Totodată, vă dezvăluim și câți români mai au bodyguard personal de la Interne. (VEZI AICI: MILIONARUL CUMPĂȘANU ARE MERCEDES DE 100.000 € + ȘOFER LA CHEREMUL LUI!)

La finalul lunii august, Alexandru Cumpănaşu a anunţat că a cerut protecție din partea Ministerului de Interne deoarece “clanurile mafiote” îl ameninţă atât pe el, cât şi pe membrii familiei sale. În urma discuţiilor cu conducerea MAI, jandarmii i-au asigurat paza. Însă, la doar câteva zile distanță, unchiul Alexandrei Măceșanu a renunțat la beneficiu din cauză că, din “persoană protejată”, ar fi ajuns “persoană spionată”.

MAI: “Ca urmare a existenței unor amenințări iminente…”

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a trimis o adresă oficială către Ministerul Afacerilor Interne prin intermediul căreia a cerut instituției să facă publice motivele pe baza cărora lui Alexandru Cumpănașu i s-a asigurat paza. Reprezentanții MAI au răspuns prompt, au explicat ce i-a determinat să-i atribuie protecție solicitantului și, pentru prima dată, au admis că ruda presupusei victime a lui Gheorghe Dincă nu mai beneficiază, în prezent, de gardă de corp.

În urma solicitării persoanei pentru asigurarea protecției, ca urmare e existenței unor amenințări iminente de natură a-i pune în pericol viața și integritatea corporală, în conformitate cu art. 19 alin. (2) din Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, cu modificările și completările ulterioare, care prevede: «La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în situații care nu suferă amânare, la propunerea inspectorului general, ministrul Administrației și Internelor poate aproba asigurarea temporară a protecției unor persoane, obiective, bunuri, valori și transporturi speciale, altele decât cele stabilite prin hotărâre a Guvernului, în condițiile legii», i s-au asigurat temporar măsuri de protecție, cu efective specializate din cadrul Jandarmeriei Române”, au explicat reprezentanții MAI.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, candidează la Președinție

(VEZI AICI: MILIONARUL CUMPĂNAȘU ÎNCEARCĂ S-O ȚINĂ ”ASCUNSĂ” PE ACTUALA SOȚIE, ÎNSĂ NOI AM OBȚINUT IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE!)

O autospecială i-a asigurat paza

În continuare, oficialii de la Interne au susținut că Alexandru Cumpănașu nu a beneficiat de mașină din partea Jandarmeriei Române, însă au precizat că o autospecială a stat tot timpul în urma lui pe perioada în care candidatului la președinție i s-a asigurat paza.

Totodată, precizăm că nu a primit mașină din partea Jandarmeriei Române, autospecialele din dotarea Jadarmeriei Române sunt utilizate de către efectivele care asigură măsurile de protecție, atunci când situația impune deplasarea dispozitivului de protecție pe cale rutieră”, au mai arătat oficialii MAI.

(VEZI AICI: CINE ESTE, DE FAPT, ALEXANDRU CUMPĂNAŞU! ŞTIREA DESPRE CARE VA VORBI AZI TOATĂ ROMÂNIA)

În afara lui Alexandru Cumpănașu, alți doi români au solicitat protecție

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, i-a întrebat pe reprezentanții MAI inclusiv câți români au beneficiat/beneficiază de bodyguard personal de la Interne. În afara lui Alexandru Cumpășanu, alți doi cetățeni au solicitat protecție.

Până în prezent, Jandarmeria Română a asigurat măsuri de protecție temporară în urma solicitării a trei persoane fizice. În ceea ce privește divulgarea numelor acestor persoane, precizăm că aceste informații nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public, fiind exceptate de la accesul liber al cetățenilor, în conformitate cu art. 12, alin. (1), lit. d, din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, excepție făcând situația domnului Cumpănașu Alexandru, care a declarat în spațiul public că a beneficiat de măsuri de protecție temporară cu efective din cadrul Jandarmeriei Române”, au încheiat oficialii MAI.

(CITEȘTE ȘI: GAFĂ RUȘINOASĂ FĂCUTĂ DE SOŢIA LUI ALEXANDRU CUMPĂNAŞU. SECRETUL DIN CASA LOR)

A anunțat că renunță la bodyguard pe Facebook

Alexandru Cumpănașu a anunțat pe Facebook că va renunța la protecția Jandarmeriei, când a și precizat că se simte spionat de instituția care i-a asigurat temporar protecție.

Pentru că am lovit în niște plăgi ale Poliției, au început niște discuții și niște șicanări la adresa mea, a familiei mele din partea clanurilor și, culmea, din interiorul Ministerului de Interne. Ei se preocupă acum despre ce fac eu. Din persoana protejată, am început să mă simt persoana spionată.

Sunt niște șefi prin Ministerul de Interne care au început să se intereseze pe unde mă duc eu, cu cine mă întâlnesc, ce fac eu, ce face familia mea… și așa mai departe. Păi, asta e protecție? A, e o mare grijă, nu? Îmi purtați de grijă mie și familiei mele.

(VEZI AICI: CHRISTIAN SABBAGH L-A DEMASCAT PE ALEXANDRU CUMPĂNAȘU: MINCINOSULE, PINOCCHIO, UIȚI CĂ SUNTEM VECINI?)

Bă, băieți, păi eu ce să înțeleg acuma: că din protecție ați dat-o în altele?! Și că îi folosiți pe oamenii ăștia care și-au făcut treaba exemplar, și unul dintre ei mi-a salvat viața acum două seri, refuzând dorința mea de a merge acasă, și a sunat la 112 împotriva voinței mele?

După episodul ăsta și mai multe informații pe care le am eu, eu constat că această Brigadă, care este cea mai puternică structură care poate să asigure protecția, niște oameni profesioniști, niște soldați care asta fac… Păi, voi vă folosiți de ei, nesim… mă scuzați. Haideți să nu-i mai jignesc, să nu mă mai enervez. Păi, voi vă folosiți de ei… voi faceți asta ca să mă spionați pe mine?! Păi, nici măcar n-aveți ce spiona! Sau ca să-mi jigniți familia?!”, a spus Alexandru Cumpănașu într-o filmare postată pe Facebook.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...