Șefii Clanului Didilă își țineau averile la vrăjitoarea „Banca” și…

Publicat: 01/06/2020 | 11:55
Dosarul proxeneților din Giurgiu are ramificații nebănuite. Timp de opt ani, Clanul Didilă s-ar fi ocupat, nestingherit, de trafic de persoane, contrabandă, șantaj, dar și spălare de bani, potrivit anchetatorilor. Surse judiciare au dezvăluit pentru CANCAN.RO cum au fost turnați interlopii că spală bani chiar între ei. Detaliile sunt uluitoare.
Unul dintre denunțători a explicat la audieri că banii proveniți din infracțiuni erau disimulați de Ciprian Didilă în construirea unei vile, dar și în achiziționarea încăperilor situate la etajul magazinului pe care îl deține în Giurgiu. Potrivit surselor citate, tinerele obligate să se prostitueze nu aveau voie să îi trimită bani direct proxenetului, ci doar părinților și unei prietene a acestuia. (VEZI ȘI: Cum a fost ajutat Clanul Didilă de un ofițer de la Poliția de Frontieră Giurgiu. Interlopii aveau acces la secrete de serviciu și…)
Una dintre victimele clanului a povestit că i-a trimis bani lui Ciprian Didilă atât de pe numele său, cât și de pe numele altor prieteni din Giurgiu, pentru a nu fi blocată la instituțiile de transfer. Proxeneții le-ar fi obligat pe victime să trimită sume mici, de mai multe ori, pentru a nu bate la ochi.

Ce rol avea „Banca”

„Majoritatea transferurilor de bani se făceau între ei, în sensul că, atunci când unul dintre ei era în România, prostituata înmâna banii altui proxenet care îi trimitea acestuia sumele de bani în țară”, ne-au arătat sursele citate.
Membrii clanului încercau să se protejeze cu orice preț. În cazul în care erau depistați, urmau să motiveze că era vorba de împrumuturi pe care și le-au acordat între ei. În întreg mecanismul mai apar numele unei surori a unuia dintre șefii clanului, dar și al unei „vrăjitoare” și „ghicitoare”, căreia i se spunea „Banca”. De fapt, „Banca” era depozitarul averilor strânse de interlopi, au mai relatat sursele noastre.
Cercetările au mai scos la iveală că unul dintre membrii grupării a întocmit în fals contracte de muncă pentru a putea justifica sumele de bani pe care le deține. „Știu că, o dată, a dat 200 de lire sterline patronului unei spălătorii pentru a-i face contract de muncă, iar în fapt el nu mergea la serviciu. Zicea că o să mintă că are bani și din jocurile de noroc”, ar fi relatat unul dintre martori, potrivit acelorași surse judiciare. (NU RATA: Atrocitățile clanului Didilă. Cum erau tratate tinerele obligate să se prostitueze. „Se ținea de o bară ca să-i dea mai tare cu picioarele în cap”)

Zeci de mii de euro, rulați în zeci de transferuri

Circulația banilor este explicată și de altă victimă, care ar fi declarat că banii obținuți din prostituție în Anglia erau trimiși în țară, prin transfer rapid, pe numele unei prietene a lui Ciprian Didilă.  Anchetatorii ar fi reușit să stabilească, astfel, că toate sumele au fost introduse în circuitul licit prin transfer între membrii grupului infracțional organizat, familiile acestora și prostituate. Totodată, au constatat că interlopii ascund originea ilicită a sumelor de bani prin transferuri între prostituate /interpuși,  interpuși/interpuși.
O parte din „arsenalul” grupării din Giurgiu
Conform surselor noastre, Ciprian Didilă ar fi trimis către terțe persoane, prin zeci de transferuri, diverse sume, totalizând aproximativ 14.000 de euro. De asemenea, prin peste 100 de transferuri succesive între membrii grupării, familiile acestora și prostituate, ar mai fi rulat alți peste 40.000 de euro.

Victimele, recrutate prin metoda „Loverboy”

Procurori D.I.I.C.O.T. și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat, în 13 mai, un număr de 16 percheziții domiciliare. Cauza a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de migranți, proxenetism, contrabandă, instigare la contrabandă, șantaj, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, dare de mită și divulgarea informațiilor secret de serviciu.

„Concomitent cu perchezițiile din România au fost efectuate alte două percheziții domiciliare în Viena (Austria) și o percheziție în Huddersfield (Marea Britanie), în baza unor ordine europene de anchetă transmise de către procurorii D.I.I.C.O.T. autorităților judiciare competente din cele două state.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2012, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracțional organizat al cărui lider a dezvoltat la nivelul unor state ca Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia legături infracționale cu diverse persoane pe care le folosește în vederea realizării scopului infracțional pe linie de proxenetism, trafic de persoane, contrabandă și spălarea banilor.

Astfel, liderul grupării a recrutat persoane de sex feminin, din medii defavorizate, prin metoda loverboy, pentru a le plasa în vederea practicării prostituției pe teritoriul mai multor state europene, lăsându-le în grija legăturilor infracționale pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, în vederea obținerii de sume mari de bani. Liderul grupării le induce persoanelor vătămate ideea că acestea produc bani din prostituție ca urmare a ajutorului acordat de el, neputând altfel practica această activitate, în același timp fiind sigura modalitate prin care pot obține sume de mari de bani într-un timp scurt”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Ce au găsit anchetatorii la percheziții

Procurorii au precizat că liderul grupării devenea violent când victimele nu îi furnizau sumele dorite și le dădea acestora de înțeles că este intangibil.

„Din materialul probator administrat a rezultat faptul că membrii grupării desfășoară și activități de introducere în mod clandestin de bijuterii din aur pe teritoriul României, prin vama Giurgiu, având ca țară de proveniență Turcia, o parte dintre bijuteriile introduse în mod ilegal în România fiind comercializate la un magazin pe care unul dintre membrii îl deține în municipiul Giurgiu, iar cealaltă parte fiind oferite sub formă de cadou persoanelor obligate să practice prostituția, pentru a le crea impresia de îndatorare față de membrii grupării.

În urma perchezițiilor efectuate în România au fost ridicate și indisponibilizate sumele de 18.700 de lei, 4.300 de euro, 100 de dolari, precum și 8 autoturisme de lux, o autoutilitară și 6 ceasuri. 

De asemenea, au fost depistate 4 pistoale cu muniție cu bilă și gaz, o pușcă cu aer comprimat – calibru 5,5, 23 de cartușe, 2 cutii de  muniție cu bile metalice, 2 macete, o sabie tip samurai, mai multe cuțite, 12 bancnote din cupiura 20 de lire sterline susceptibile a fi contrafăcute, aproximativ 2 grame de fragmente vegetale uscate de culoare verde oliv, bijuterii din aur, 57 de parfumuri și articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, 19 telefoane mobile, 20 de cartele SIM, 5 laptopuri, 3 tablete, chitanțe pentru transferuri bancare, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. (CITEȘTE AICI: Proxenetul care ar fi traficat-o pe Monica Gabor își terorizează fosta familie. Și-a amenințat fiica minoră că îi va omorî mama: ”O mutilez cu acid sulfuric!” + Fostei soții i-a fracturat două coaste)

La percheziția efectuată în Marea Britanie au fost identificate două persoane de sex feminin, exploatate de către membrii grupării, mai multe telefoane mobile și medii de stocare. În urma activității derulate de către autoritățile judiciare din Marea Britanie, au fost identificați și arestați doi membri ai grupării, care au fost depistați la adresa percheziționată”, au mai arătat anchetatorii.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)
Citește și...