Acasă » Exclusiv » Șefii Clanului Didilă își țineau averile la vrăjitoarea „Banca” și…

Șefii Clanului Didilă își țineau averile la vrăjitoarea „Banca” și…

De: Sorin Avram 01/06/2020 | 11:55
Dosarul proxeneților din Giurgiu are ramificații nebănuite. Timp de opt ani, Clanul Didilă s-ar fi ocupat, nestingherit, de trafic de persoane, contrabandă, șantaj, dar și spălare de bani, potrivit anchetatorilor. Surse judiciare au dezvăluit pentru CANCAN.RO cum au fost turnați interlopii că spală bani chiar între ei. Detaliile sunt uluitoare.
Unul dintre denunțători a explicat la audieri că banii proveniți din infracțiuni erau disimulați de Ciprian Didilă în construirea unei vile, dar și în achiziționarea încăperilor situate la etajul magazinului pe care îl deține în Giurgiu. Potrivit surselor citate, tinerele obligate să se prostitueze nu aveau voie să îi trimită bani direct proxenetului, ci doar părinților și unei prietene a acestuia. (VEZI ȘI: Cum a fost ajutat Clanul Didilă de un ofițer de la Poliția de Frontieră Giurgiu. Interlopii aveau acces la secrete de serviciu și…)
Una dintre victimele clanului a povestit că i-a trimis bani lui Ciprian Didilă atât de pe numele său, cât și de pe numele altor prieteni din Giurgiu, pentru a nu fi blocată la instituțiile de transfer. Proxeneții le-ar fi obligat pe victime să trimită sume mici, de mai multe ori, pentru a nu bate la ochi.

Ce rol avea „Banca”

„Majoritatea transferurilor de bani se făceau între ei, în sensul că, atunci când unul dintre ei era în România, prostituata înmâna banii altui proxenet care îi trimitea acestuia sumele de bani în țară”, ne-au arătat sursele citate.
Membrii clanului încercau să se protejeze cu orice preț. În cazul în care erau depistați, urmau să motiveze că era vorba de împrumuturi pe care și le-au acordat între ei. În întreg mecanismul mai apar numele unei surori a unuia dintre șefii clanului, dar și al unei „vrăjitoare” și „ghicitoare”, căreia i se spunea „Banca”. De fapt, „Banca” era depozitarul averilor strânse de interlopi, au mai relatat sursele noastre.
Cercetările au mai scos la iveală că unul dintre membrii grupării a întocmit în fals contracte de muncă pentru a putea justifica sumele de bani pe care le deține. „Știu că, o dată, a dat 200 de lire sterline patronului unei spălătorii pentru a-i face contract de muncă, iar în fapt el nu mergea la serviciu. Zicea că o să mintă că are bani și din jocurile de noroc”, ar fi relatat unul dintre martori, potrivit acelorași surse judiciare. (NU RATA: Atrocitățile clanului Didilă. Cum erau tratate tinerele obligate să se prostitueze. „Se ținea de o bară ca să-i dea mai tare cu picioarele în cap”)

Zeci de mii de euro, rulați în zeci de transferuri

Circulația banilor este explicată și de altă victimă, care ar fi declarat că banii obținuți din prostituție în Anglia erau trimiși în țară, prin transfer rapid, pe numele unei prietene a lui Ciprian Didilă.  Anchetatorii ar fi reușit să stabilească, astfel, că toate sumele au fost introduse în circuitul licit prin transfer între membrii grupului infracțional organizat, familiile acestora și prostituate. Totodată, au constatat că interlopii ascund originea ilicită a sumelor de bani prin transferuri între prostituate /interpuși,  interpuși/interpuși.
O parte din „arsenalul” grupării din Giurgiu
Conform surselor noastre, Ciprian Didilă ar fi trimis către terțe persoane, prin zeci de transferuri, diverse sume, totalizând aproximativ 14.000 de euro. De asemenea, prin peste 100 de transferuri succesive între membrii grupării, familiile acestora și prostituate, ar mai fi rulat alți peste 40.000 de euro.

Victimele, recrutate prin metoda „Loverboy”

Procurori D.I.I.C.O.T. și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat, în 13 mai, un număr de 16 percheziții domiciliare. Cauza a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de migranți, proxenetism, contrabandă, instigare la contrabandă, șantaj, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, dare de mită și divulgarea informațiilor secret de serviciu.

„Concomitent cu perchezițiile din România au fost efectuate alte două percheziții domiciliare în Viena (Austria) și o percheziție în Huddersfield (Marea Britanie), în baza unor ordine europene de anchetă transmise de către procurorii D.I.I.C.O.T. autorităților judiciare competente din cele două state.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2012, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracțional organizat al cărui lider a dezvoltat la nivelul unor state ca Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia legături infracționale cu diverse persoane pe care le folosește în vederea realizării scopului infracțional pe linie de proxenetism, trafic de persoane, contrabandă și spălarea banilor.

Astfel, liderul grupării a recrutat persoane de sex feminin, din medii defavorizate, prin metoda loverboy, pentru a le plasa în vederea practicării prostituției pe teritoriul mai multor state europene, lăsându-le în grija legăturilor infracționale pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, în vederea obținerii de sume mari de bani. Liderul grupării le induce persoanelor vătămate ideea că acestea produc bani din prostituție ca urmare a ajutorului acordat de el, neputând altfel practica această activitate, în același timp fiind sigura modalitate prin care pot obține sume de mari de bani într-un timp scurt”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Ce au găsit anchetatorii la percheziții

Procurorii au precizat că liderul grupării devenea violent când victimele nu îi furnizau sumele dorite și le dădea acestora de înțeles că este intangibil.

„Din materialul probator administrat a rezultat faptul că membrii grupării desfășoară și activități de introducere în mod clandestin de bijuterii din aur pe teritoriul României, prin vama Giurgiu, având ca țară de proveniență Turcia, o parte dintre bijuteriile introduse în mod ilegal în România fiind comercializate la un magazin pe care unul dintre membrii îl deține în municipiul Giurgiu, iar cealaltă parte fiind oferite sub formă de cadou persoanelor obligate să practice prostituția, pentru a le crea impresia de îndatorare față de membrii grupării.

În urma perchezițiilor efectuate în România au fost ridicate și indisponibilizate sumele de 18.700 de lei, 4.300 de euro, 100 de dolari, precum și 8 autoturisme de lux, o autoutilitară și 6 ceasuri. 

De asemenea, au fost depistate 4 pistoale cu muniție cu bilă și gaz, o pușcă cu aer comprimat – calibru 5,5, 23 de cartușe, 2 cutii de  muniție cu bile metalice, 2 macete, o sabie tip samurai, mai multe cuțite, 12 bancnote din cupiura 20 de lire sterline susceptibile a fi contrafăcute, aproximativ 2 grame de fragmente vegetale uscate de culoare verde oliv, bijuterii din aur, 57 de parfumuri și articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, 19 telefoane mobile, 20 de cartele SIM, 5 laptopuri, 3 tablete, chitanțe pentru transferuri bancare, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. (CITEȘTE AICI: Proxenetul care ar fi traficat-o pe Monica Gabor își terorizează fosta familie. Și-a amenințat fiica minoră că îi va omorî mama: ”O mutilez cu acid sulfuric!” + Fostei soții i-a fracturat două coaste)

La percheziția efectuată în Marea Britanie au fost identificate două persoane de sex feminin, exploatate de către membrii grupării, mai multe telefoane mobile și medii de stocare. În urma activității derulate de către autoritățile judiciare din Marea Britanie, au fost identificați și arestați doi membri ai grupării, care au fost depistați la adresa percheziționată”, au mai arătat anchetatorii.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți copii are de fapt Florin PIERSIC? Secretul pe care l-a ținut ascuns toată viața: „Vreau să fac ceva...”
Câți copii are de fapt Florin PIERSIC? Secretul pe care l-a ținut ascuns toată viața:...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
WOW! Se spune că ea e CEA MAI FIERBINTE femeie din lume! Cu ce fotbalist celebru se iubește
WOW! Se spune că ea e CEA MAI FIERBINTE femeie din lume! Cu ce fotbalist...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Fratele Mădălinei Manole tună și fulgeră după ce micuța Rebeca, sosia regretatei artiste, nu ar fi ajuns în semifinala Românii au talent: „E mafie acolo! I-ați tăiat aripile unui înger de copil! Rușine!”
Fratele Mădălinei Manole tună și fulgeră după ce micuța Rebeca, sosia regretatei artiste, nu ar...
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era a unui pacient cu septicemie”
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Florin Piersic, surprins în timp ce era transportat la Institutul Matei Balș, din Capitală! În ce stare se află actorul, după operație
Florin Piersic, surprins în timp ce era transportat la Institutul Matei Balș, din Capitală! În...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt tăcerea
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să suplinească lipsa acestuia. „Nu am beneficiat de prezența lui.”
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală. Medicii trebuie să îi stabilească tratamentul în orele următoare
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se zbătea un om care striga: Help! Help!
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Pentru bricolaj sau renovare: Top produse Parkside (fără fir) disponibile la Kaufland
Pentru bricolaj sau renovare: Top produse Parkside (fără fir) disponibile la Kaufland
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
La 12 ani de la divorț, Mihai Neșu rupe tăcerea! Adevărul a ieșit la iveală: „Vreau să știe lumea...”
La 12 ani de la divorț, Mihai Neșu rupe tăcerea! Adevărul a ieșit la iveală:...
Scapi de muște fără bătăi de cap, cu această soluție simplă. Oricine o poate face acasă
Scapi de muște fără bătăi de cap, cu această soluție simplă. Oricine o poate face...
Orașul din România cu parc de 20 de milioane de euro. Va avea lac, debarcader și pistă de biciclete
Orașul din România cu parc de 20 de milioane de euro. Va avea lac, debarcader...
Se dă lege pentru cei cu telefoane mobile. Intră în vigoare în luna octombrie
Se dă lege pentru cei cu telefoane mobile. Intră în vigoare în luna octombrie
Irinel Columbeanu arată ca o stafie, imagini cutremurătoare după Paşte cu fostul dandy de Izvorani
Irinel Columbeanu arată ca o stafie, imagini cutremurătoare după Paşte cu fostul dandy de Izvorani
Când apare succesorul lui Nintendo Switch?
Când apare succesorul lui Nintendo Switch?
Serviciile de securitate poloneze au găsit microfoane într-o sală în care urma să aibă loc o întâlnire a consiliului miniştrilor ţării
Serviciile de securitate poloneze au găsit microfoane într-o sală în care urma să aibă loc...
Vestea cumplită pentru Simona Halep. Decizia care o va distruge
Vestea cumplită pentru Simona Halep. Decizia care o va distruge
Adrian Minune nu s-a putut abține. Ce l-a făcut pe manelist să plângă în hohote
Adrian Minune nu s-a putut abține. Ce l-a făcut pe manelist să plângă în hohote
BANC | ”E prima oară când fac asta”
BANC | ”E prima oară când fac asta”
Sacrificiul suprem pe care îl face Leonard Doroftei pentru bani: Am avut nevoie de o schimbare!
Sacrificiul suprem pe care îl face Leonard Doroftei pentru bani: Am avut nevoie de o...
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit, în plin proces de divorț
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
Cu ce se ocupă fiica Elena Boncea, fiica Loredanei Groza. A ales o carieră total diferită față de cea a mamei sale
Cu ce se ocupă fiica Elena Boncea, fiica Loredanei Groza. A ales o carieră total...
Cât detergent se pune în mașina de spălat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane o fac și care poate distruge hainele
Cât detergent se pune în mașina de spălat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane...
Supermarketul din România care oferă 1 leu pentru fiecare sticlă reciclată, în loc de 50 de bani. Oferta e limitată și unică în țară
Supermarketul din România care oferă 1 leu pentru fiecare sticlă reciclată, în loc de 50...
×