Unul dintre ”greii” retrocedărilor din România pare la un pas de sinucidere… Tocmai a pierdut aprox. 100.000.000 €!

Publicat: 17/11/2019 | 23:54

Printre „norocoșii” retrocedărilor din București se află și unul dintre cei mai ascunși multimilionari români, omul de afaceri Petrică Băjenaru, figură mai puțin cunoscută în mass-media, însă iute de mână și parte integrantă a unui angrenaj cu rotițe bine unse. O lucrare impresionantă zace într-un birou al unui cunoscut procuror de pe Știrbei Vodă, care se pare ca va ieși în curând. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a intrat în posesia unor informații de ultimă oră, iar Petrică Băjenaru se află în postura de personaj principal. E drept că discutăm despre unul care a primit, de curând, o lovitură de proporții, fiind făcut knock-out în instanță. Terenul obținut de 15 ani – pe care s-a încăpățânat să nu-l vândă – i-a fost luat înapoi de stat. A pierdut, astfel, aproximativ o sută de milioane de euro. (CITEȘTE ȘI: ”GIGI BECALI AL PRAHOVEI” & SOȚIA S-AU ÎMPĂCAT ÎNAINTEA PRIMEI ÎNFĂȚIȘĂRI ÎN PROCESUL DE DIVORȚ!)

UPDATE – 18.11.2019 – 11:35 – Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când Justiția, ca urmare a unei plângeri făcute de primarul Robert Negoiță, a decis că în cazul celor 12 hectare de teren din Parcul IOR retrocedarea a fost făcută ILEGAL și DESFIINȚEAZĂ dispoziția primarului ADRIEAN VIDEANU din 2005, atunci când Sectorul 3 a fost deposedat de această suprafață de parc, dipoziție despre care JUSTIȚIA afirmă că este lovită de NULITATE ABSOLUTĂ.

La conferința de presă susținută chiar în fața zonei retrocedate a parcului IOR, primarul Robert Negoiță a declarat: „Este cu siguranță cea mai mare victorie pe care o autoritate locală o dă acestei MAFII a retrocedărilor în ultimii 20 de ani în București. Și este doar începutul. Asta pentru că această rețeta aplicată în cazul parcului IOR a fost aplicată de acești băieți deștepți în cazul tuturor spațiilor verzi, parcuri și locuri de joacă retrocedate în Sectorul 3”.

”Ce urmează? Astăzi ne bucurăm. De mâine continuăm lupta! În această primavară am depus o plângere penală în care CONTEST modul în care au fost retrocedate toate terenurile de utilitate publică din Sectorul 3. Pentru că toate au fost retrocedate la fel, aceluiași grup. Încet, încet, ne vom lua parcurile înapoi. TOATE! Asta este promisiunea MEA, asta este lupta NOASTRĂ”, se arată în comunicatul Serviciului de Presă al Primăriei Sectorului 3.

Pânza de păianjen

Petrică Băjenaru poate fi considerat un „greu” al retrocedărilor, cu atât mai mult cu cât nu acționează de unul singur, evident, ci a reușit să țeasă, împreună cu alți membri ai echipei, o pânză de păianjen cu… lipici la terenuri în valoare de sute de milioane de euro. Bineînțeles, omul de afaceri știe cum să stea „în umbră”, ferit de priviri indiscrete, astfel că terenurile respective apar, în acte, ca fiind în proprietatea Mariei Cocoru. Cine este respectiva? O femeie de 80 de ani – mașinile lui Băjenaru sunt parcate, în repetate rânduri, în fața casei acesteia -, însă nu una oarecare. Este chiar… mătușa de la Vidra a omului de afaceri. (VEZI ȘI AICI: S-A AFLAT ÎN SFÂRȘIT CINE A PROVOCAT ”FRATRICIDUL” DIN CLANUL CORDUNENILOR! ARE LEGĂTURĂ CU ”DIAMANTUL ROZ” ȘI FAMILIA CELEBRULUI SHERIFF…)

O treime din parcul IOR, îngropată sub beton pentru a se construi un mall 

O adevărată lovitură a omului de afaceri Petrică Băjenaru a reprezentat-o preluarea a o treime din parcul IOR. Pare incredibil, însă atunci când este vorba despre „mafia terenurilor” imposibilul devine posibil printr-o simplă pocnitură din degete. Discutăm despre 12 hectare din Parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR), mărginite de Str. Constantin Brâncuși, Bd. Nicolae Grigorescu, Str. Liviu Rebreanu și malul lacului Titan. (NU RATA: ”THE VOICE” S-A DESPĂRȚIT ÎNAINTEA NUNȚII DIN CAUZA EI! PRIMELE IMAGINI CU CEZAR OUATU & NOUA IUBITĂ)

În planul urbanistic publicat în vara anului trecut, zona respectivă ar urma să fie „acoperită” astfel – 70% beton, 30% spațiu verde, iar construcțiile nu vor depăși 20 de metri. Faptul că bucureștenii rămân fără o bucată consistentă de spațiu verde nu a impresionant pe nimeni, cu atât mai mult cu cât descurcăreții implicați în această afacere se susțin, reciproc, și – conform expresiei îndelung uzitate, mai ales atunci când este vorba despre „tunuri financiare” – o mână spală pe alta. (CITEȘTE ȘI: BARONUL ÎNDRĂGOSTIT, SĂRUTURI PĂTIMAȘE CU ”RUBENSIANA”)

Ținând cont de informațiile aflate în planul urbanistic, treimea din parcul IOR intrată în atenția „samsarilor de terenuri” nu mai este considerată spațiu… verde, ci poartă eticheta oficiala CB3. Ceea ce se traduce prin aceea că pe suprafața ei se pot construi clădiri de birouri, hoteluri, cafenele, cazinouri, locuințe, mall-uri etc. Pe de altă parte, restul parcului IOR e catalogat drept V1a, adică „Parcuri, grădini, scuaruri şi fâşii plantate publice”. (VEZI ȘI AICI: CEAS DE BUGETAR… MAFIOTUL DE LA ANIF A APĂRUT LA UN INTERVIU OFICIAL CU UN HUBLOT DE 15.000 €!)

Parcul IOR

Petrică Băjenaru este distrus

Suprafața de teren aflată în discuție a ajuns în posesia lui Petrică Băjenaru în anul 2005, dar prin intermediar. Iar intermediarul este chiar… mătușa de 80 de ani a omului de afaceri, Maria Cocoru.  Mai mult, pe 9 ianuarie 2018, Maria Cocoru a obținut trei certificate de urbanism pentru împrejmuirea terenului. (CITEȘTE ȘI: UN CUNOSCUT INTERLOP DIN CAPITALĂ POARTĂ UNIFORMA POLIȚIEI ROMÂNE. CUM S-A FOTOGRAFIAT BĂRBATUL)

Dar, surpriză! Conform surselor CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, omul de afaceri Petrică Băjenaru și-a frecat mâinile de bucurie atunci când o treime din parcul IOR a ajuns în „portofoliul” său. Însă drumul de la extaz la agonie s-a dovedit a fi foarte scurt, iar Băjenaru a pierdut terenul în instanță. Firește că o astfel de veste intră în categoria celor depresive, motiv pentru care omul de afaceri – care credea, inițial, că norocul îi surâde cotidian și este un privilegiat al sorții – umblă, acum, împovărat de griji și arată ca și cum ar fi ieșit de sub un duș rece. Este la un pas de sinucidere: tocmai a pierdut aproximativ o sută de milioane de euro. Și unde mai pui că vor incepe și marile probleme, respectiv dosarul care mai are puțin și explodează. (NU RATA: CUM ASFALTEAZĂ FIRMELE DE CASĂ ALE BARONULUI DE OLT DRUMURILE JUDEȚENE DIN VÂLCEA?! IMAGINI STUPEFIANTE CU O ”MANȚOCĂRIE” DE 12 MILIOANE €)

Petrică Băjenaru este distrus. Tocmai a pierdut aproximativ o sută de milioane de euro

Îmbrăcat sport – pantaloni de trening, adidași albi și geacă de fâș -, Petrică Băjenaru oferă imaginea unui personaj căruia i se împotrivește destinul exact atunci când se credea pe cai mari. Coboară dintr-un Audi Q7 și pășește aplecat de umeri, împovărat de o decizie a instanței care îi dă toate planurile peste cap. Treimea de IOR la care a visat îi zboară de sub nas într-un moment în care, având cuțitul și fuculița la îndemână, se pregătea să își savureze victoria. (CITEȘTE ȘI: VACANȚĂ ÎN CUBA ÎN RESORTURI EXCLUSIVISTE & IAHTURI LUXOASE PENTRU ”TRIPLETA” DE LA OLT CARE A JEFUIT BUGETUL DE STAT)

„Greul” Petrică Băjenaru

Petrică Băjenaru ar fi fost implicat și în tranzacţia Park Lake, din care ar fi obţinut 65 de milioane de euro. Şi asta nu e de mirare din moment ce ar deţine 12 hectare din Parcul Titan. În plus, Băjenaru ar fi obţinut şi terenul pe care se află Şcoala Ilioara, pe care ar vrea 25 de milioane de euro.

Ei bine, acest Petrică Băjenaru a deţinut, alături de un important funcționar public de la o primărie de sector – alt ”descurcăreț” atunci când este vorba despre terenuri -, prin sora acestuia (Niculina Tatarici), și 25 de terenuri din Floreasca. Apropiații spun că Băjenaru este invenția respectivului funcționar public, dar – ca orice invenție reușită – lucrurile s-au terminat prost între ei. (VEZI ȘI AICI: CUM ARATĂ AZI CÂNTĂREAȚA CARE A ”DINAMITAT” SHOWBIZUL. ESTE TOTAL TRANSFORMATĂ! ȘI-A OPERAT NASUL ȘI…)

Petrică Băjenaru a primit o lovitură devastatoare din partea instanței

Celebra Maria Cocoru, mătuşa de la Vidra lui Petrică Băjenaru!

Dar marea bombă abia acum vine. Conform surselor DAS, categoria A, ale CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, Petrică Băjenaru (80%) şi funcționarul amintit mai sus (20%) sunt asociaţi în megaretrocedarea moşiei Cioplea-Dudeşti, reprezentând nu mai puțin de 420 de hectare. Drepturile au fost cumpărate de Băjenaru prin funcționarul respectiv, la acea vreme şeful Comisiei privind Legea 18, de la descendenţii familiei Romalo. (NU RATA: BARONUL PAUL STĂNESCU ȘI BOSSUL DE LA CJ OLT PREGĂTESC UN MEGA-TUN PE ULTIMA SUTĂ DE METRI LA CNAIR)

Petrică Băjenaru l-a ”ars” pe asociatul lui

Potrivit surselor noastre, Băjenaru „l-a ars” pe asociatul lui de 20%, dar i-a dat surorii acestuia şi soţului ei, Niculina şi Nicu Tatarici, câteva terenuri. Şi cum toate acestea trebuiau să poarte un nume, Petrică Băjenaru a făcut totul prin intermediul aceleiași Maria Cocoru, nimeni alta decât… mătuşa lui de la Vidra! Iar o dovadă în plus că Petrică nu îşi uită mătuşa pe care o bagă la înaintare este şi faptul că maşinile sale sunt văzute frecvent în faţa casei Mariei Cocoru. (CITEȘTE ȘI: CUM L-A AMENINȚAT UN ”ȘMECHER DE BUCUREȘTI” PE UN POLIȚIST: ”TE VIOLEZ! ÎȚI BAT DE LA MĂ-TA LA CÂINE!” + ”TE SPARG, EU CU TINE FAC ISTORIE!”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)