Alegeri prezidențiale 2019. Cine este Ninel Peia, candidat la funcția de președinte al României

Autor: Alina S.
Publicat: 04/11/2019 | 10:29
Alegeri prezidențiale 2019. Cine este Ninel Peia, candidat la funcția de președinte al României

Ninel Peia, în vârstă de 50 de ani, este candidat susținut de partidul NR (Neamul Românesc) la alegeri prezidențiale 2019. Vezi biografia, declarația de avere, cv-ul și care sunt obiectivele sale.

Ninel Peia, om politic și fondator al Partidului Neamul Românesc, este unul dintre cei 14 candidați la alegeri prezidențiale 2019. Primul scrutin al alegerilor pentru președinție va avea loc în 10 noiembrie 2019, urmând ca al doilea tur să aibă loc pe 24 noiembrie.

Alegeri prezidențiale 2019. Ninel Peia, biografie, studii, activitate politică

Ninel Peia este născut la 07.10.1969, în localitatea  Brastavatu, din județul Olt. Este căsătorit și are trei copii.

Ninel Peia studii

  • Facultatea de Drept, licențiat științe juridice
  • 2011-Academia Națională de Informații Mihai Viteazu, Colegiul Național de Informații, specializarea Securitatea Națională
  • 2009-Academia De Poliție Alexandru Ioan Cuza, Colegiul național de Afaceri Interne
  • 2006-2007-SNSPA, Administrație Publică și Aquis Comunitar, diplomă de master
  • 2005-2007-Economia și managementul Mediului, diplomă de master
  • 2004-2005-Drept Intern și Internațional de Mediu, diplomă de master

Ninel Peia, activitate profesională și politică

După ce la începutul carierei sale, Ninel Peia a fost consultat imobiliar și director de vânzări la mai multe firme imobiliare, începând din 2004 a devenit consultat în Ministerului Mediu.

Înainte de a deveni parlamentar din partea PSD, Ninel Peia a fost, în perioada iunie 2009 – decembrie 2012, director executiv la Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov.
În iunie 2008, a fost consilier local oras Voluntari, primaria Voluntari, iar în 2006, consilier personal al viceprim-ministrului Bogdan Pascu.

Din februarie 2018, Ninel Peia a devenit  Presedinte al Partidul Neamul Românesc, candidând de asemenea și la alegerile europarlaentare.

Ninel Peia, declarații controversate

În martie 2016, Peia a fost exclus din PSD după ce a susținut că vaccinurile i-au îmbolnăvit pe copiii din Argeș.

În august 2016, Peia a declarat că în cadrul protestelor de după incendiul din clubul Colectiv, forțe externe ar fi urmărit ruperea României în trei țări.

În plus, Ninel Peia susținea în trecut că predarea în școli a orelor de educație sexuală ar trebui pedepsită cu închisoarea. Acesta a şi depus în Parlament un proiect de lege care propunea ca predarea educației sexuale în școli fără acordul părinților să fie pedepsită cu închisoare.

Alegeri prezidențiale 2019. Ninel Peia declarație de avere

Candidatul Ninel Peia, preşedintele Partidului Neamul Românesc, deţine peste zece terenuri, două maşini şi conturi generoase cu bani proveniţi din vânzarea unor terenuri şi a unui apartament, potrivit declaraţiei de avere publicată pe pagina oficială BEC.

Astfel, acesta deţine 11 terenuri intravilane şi arabile, o casă de vacanţă şi una de locuit dar şi  două maşini Mercedes Benz.

Ninel Peia președinte. Mesajul din campania electorală

Ninel Peia candidează la alegerile prezidenţiale 2019 sub sloganul „Un preşedinte ca NICIUNUL”

„Un Preşedinte ca NICIUNUL! Ajutați-mă să pot spune adevărul! Toţi pentru Țară! Nici Unul pentru Sine! Suntem români şi punctum! Sus Patria! Aşa să ne ajute Dumnezeu! Ninel PEIA – Președinte Partidul Neamul Românesc”, este mesajul formaţiunii Neamul Românesc, cea care îl susţine pe Ninel Peia în campania pentru funcția de președinte al României.

Alegeri prezidențiale 2019 – Sebastian Constantin Popescu. Locul pe buletinul de vot

Potrivit Biroului Electoral Central, ordinea candidaților la alegeri prezidențiale 2019 pe buletinul de vot a fost stabilită prin tragere la sorți. Astfel, Ninel Peia este pe poziția 7, pe buletinul de vot.

Primii cinci sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor și Viorica Dăncilă. Următorii candidați pe buletinele de vot sunt: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John-Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu.

Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN STRĂINĂTATE

Alegeri prezidențiale 2019. Calendar

Potrivit calendar alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.

De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

Citește și...