Alegeri prezidențiale 2019. Cine este Sebastian Popescu, candidat la funcția de președinte al României

Autor: Alina S.
Publicat: 04/11/2019 | 09:53
Alegeri prezidențiale 2019. Cine este Sebastian Popescu, candidat la funcția de președinte al României

Sebastian Constantin Popescu, în vârstă de 37 de ani, este candidat susținut de PNR la  alegeri prezidențiale 2019. Vezi biografia, declarația de avere, cv-ul și care sunt obiectivele sale.

Sebastian Popescu, medic veterinar, jurnalist și fondator al Partidului Noua Românie, este unul dintre cei 14 candidați la alegeri prezidențiale 2019. Primul scrutin al alegerilor pentru președinție va avea loc în 10 noiembrie 2019, urmând ca al doilea tur să aibă loc pe 24 noiembrie.

Sebastian Popescu, singurul candidat la alegerile prezidențiale 2019 care și-a lăsat declarația de avere goală, a recunoscut că nu are niciun fel de finanțare pentru campania electorală.

”Nu am nici măcar un leu pentru campanie, nu am nici măcar un afiș, nici flyere. Nu am dispus de fondurile necesare și atunci am ales să folosim calea online, dar gratuit, fără postări plătite”.

Alegeri prezidențiale 2019. Sebastian Popescu, studii, carieră, activitate politică

Sebastian Popescu s-a născut pe 12 februarie 1982 în orașul Balș din Județul Olt. A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara, în anul 2006.

Sebastian Popescu, carieră

La un an de la finalizarea studiilor universitare la Timișoara, Sebastian Popescu s-a mutat la București unde locuiește și în prezent. După cinci ani de profesat meseria de doctor medic veterinar, Sebastian Popescu a ales să se îndrepte către jurnalism. În prezent, el deține două site-uri de știri, exclusivnews.ro și recentnews.ro

Sebastian Popescu, activitate politică

Sebastian Popescu este fondatorul și președintele Partidului Noua Românie. Tânărul candidat la alegeri prezidențiale 2019, a candidat și alegerile eurparlamentare, nereușind însă să obțină minimul de voturi necesare.

Alegeri prezidențiale 2019. Sebastian Popescu, declarație de avere goală

Potrivit declarației de avere depuse la Biroul Electoral Central, Sebastian Popescu este cel mai sărac dintre candidații la alegerile prezidențiale, el lăsând necompletate toate câmpurile din formularul declarației.

Pe declaraţia de interese, Popescu Sebastian Constantin a trecut doar faptul că deţine funcţia de preşedinte al Partidului Noua Românie.

Vezi aici declarația de avere al Sebastian Popescu

Sebastian Popescu președinte. Mesajul din campania electorală

Sebastian Popescu a mizat în mesajul său din campania electorală pe ideea de schimbare radicală, fiind cel mai tânăr candidat la funcția de președinte al României.

„Cred în schimbare şi cred că românii au capacitatea de a realiza lucruri măreţe, dar cu condiţia să fie uniţi şi să aibă un lider care să le insufle dragostea de ţară, de neam, de patrie, au nevoie de un Preşedinte care să-i respecte, să-i ocrotească şi să-i reprezinte cu cinste peste tot în lume. Minunile apar doar atunci când crezi cu adevărat şi când faci ceva în direcţia bună. Cred că românii vor schimbare, cred că românii vor un alt Preşedinte şi de aceea mă înham la această provocare, cea mai mare din viaţa mea. Sunt pregătit să devin cel mai tânăr Preşedinte din istoria României”, a declarat Sebastian Popescu în mesajul său electoral.

Alegeri prezidențiale 2019 – Sebastian Constantin Popescu. Locul pe buletinul de vot

Potrivit Biroului Electoral Central, ordinea candidaților la alegeri prezidențiale 2019 pe buletinul de vot a fost stabilită prin tragere la sorți. Astfel, Sebastian Popescu este pe poziția 8, pe buletinul de vot.

Primii cinci sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor și Viorica Dăncilă. Următorii candidați pe buletinele de vot sunt: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John-Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu.

Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN STRĂINĂTATE

Alegeri prezidențiale 2019. Calendar

Potrivit calendar alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.

De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

Citește și:

Citește și...