Acasă » Exclusiv » Am găsit-o pe diva României din anii ’60-’70! S-a stabilit în America și…

Am găsit-o pe diva României din anii ’60-’70! S-a stabilit în America și…

De: I.D. 10/08/2019 | 22:48

Actrița Melania Cârje a părăsit România în 1981, mutându-se în Statele Unite ale Americii, iar de atunci – practic – nu s-a mai știut aproape nimic despre ea. Frumoasă și talentată, așa cum era etichetată de telespectatori, dar și de actorii alături de care a jucat în filme de succes, Melania Cârje a debutat încă din primul an de studenție, în filmul ”Vacanța la mare”, o comedie spumoasă în care i-a avut ca parteneri pe Anna Szeles, Iurie Darie, Ileana Sandu și Alexandru Repan. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă oferă informații de ultimă oră – în exclusivitate – despre diva României din anii ’60  – ’70, Melania Cârje, actrița care a scăpat ca prin minune, în 4 martie 1977, din blocul care s-a prăbușit la restaurantul ”Grădinița”, în timpul cutremurului. (CITEȘTE ȘI: CUNOSCUTUL ACTOR A CÂȘTIGAT PROCESUL ÎMPOTRIVA TATĂLUI SĂU! MIZA…)

Melania Cârje s-a născut în 1943, la Iași, însă s-a mutat la București și a absolvit Școala Medie nr. 36 – astăzi Liceul „Ion Barbu”. A avut parte de o educație aleasă. Mulți dintre elevii respectivei școli sunt nume cunoscute în diferite domenii de activitate, devenind buni și foarte buni profesioniști. Oameni de cultură, artiști, economiști, oameni de știință, iar printre ei îi putem aminti pe  Dan Grigore – pianist, Daniela Crăsnaru – poetă sau Laurențiu Damian – regizor. (NU RATA: ANCA PANDREA NU ACCEPTĂ DISPARIȚIA REGRETATULUI IURIE DARIE! IMAGINI TULBURĂTOARE)

A debutat încă din primul an de studenție

Un real talent actoricesc, Melania Cârje a început să filmeze încă din primul an de studenție. Iar debutul s-a produs chiar atunci. Frumoasa studentă a apărut alături de Ana Szeles, Ileana Sandu, Iurie Darie și Alexandru Repan în filmul „Vacanța la mare”. O comedie cu „trei fete, studente, care munceau pe litoral în timpul vacanței ca să construiască socialismul. Băieții se pregătiseră să meargă la munte, dar au ajuns la mare și de-aici începea acțiunea filmului, cu întâlniri, dragoste, încurcături și multă muzică”, declara, la un moment dat, actrița Anna Szeles. (VEZI ȘI AICI: ALEXANDRU ARȘINEL, GAFĂ COLOSALĂ ÎN TRAFIC. CUM A FOST FOTOGRAFIAT ACTORUL)

Echipa este invitată la Acapulco și… succesul nu se lasă prea mult așteptat. Dar trebuie menţionat că Melania Cârje a cunoscut celebritatea prin intermediul televiziunii. Aproape că nu exista emisiune de varietăți – așa se numeau atunci emisiunile de divertisment – sau scheciuri umoristice în care să nu o vezi pe Melania Cârje cântând, dansând sau interpretând personaje pline de farmec și umor. Ulterior, Melania Cârje a devenit actriță a Teatrului de Comedie din București și a debutat în regia lui Constantin Dinischiotu – cunscut regizor, decedat în 2008 -, fiind o actriță foarte îndrăgită de publicul din România.

Melania Cârje, o actriță celebră în anii comunismului

Melania Cârje a locuit în blocul care s-a prăbușit la restaurantul ”Grădinița”, în 1977

Melania Cârje a trecut, în timpul cutremurului din data de 4 martie 1977, printr-un moment hotărâtor pentru viața ei. Destinul a pus-o la încercare printr-o experienţă de viaţă traumatizantă, iar frumoasa actriță a simțit cum totul se prăbușește. La propriu. ”Stătea în pragul unei ușii de la etajul patru, cu copilul în brațe, colega mea (a povestit celebrul actor Ion Lucian) de la Teatrul de Comedie, Melania Cârje. Ea s-a așezat în pragul acelei uși, pare-mi-se la baie, iar blocul s-a retezat până la ea și așa a scăpat”.

Pe bulevard era un adevărat coșmar, lumea înnebunită și panicată alerga pe străzi, mașinile abia reușeau să se strecoare printre dărâmături şi oameni panicaţi. În București, foarte multe blocuri au fost afectate, s-au prăbușit, s-au înregistrat victime. Era un ”spectacol apocaliptic” , oameni cu nervii la pământ, țipete, plânsete… S-a vorbit mult în presa vremii despre supravieţuirea miraculoasă a actriţei. Melania Cârje s-a speriat atât de tare, atunci, încât şi această experienţă a fost unul dintre motivele care au determinat-o să părăsească, definitiv, ţara. Ultimul film românesc în care a jucat Melania Cârje este „Am o idee”. (NU RATA: SINGURA LUI AFACERE SE AFLĂ ÎN COLAPS, IAR RECUPERATORII SUNT PE URMELE LUI. CUNOSCUTUL ACTOR ESTE FALIT!)

În 1981, după premiera fulminantă de la cinematograful ”Scala” din Capitală – cu o sală arhiplină – chiar a doua zi de dimineață, filmul a fost interzis. Centrul National al Cinematografiei a organizat – în 20 septembrie 2012, la același cinematograf – o nouă premieră de gală a super-comediei satirice „Am o idee”, la 30 de ani de la interzicerea ei. (CITEȘTE ȘI: FIUL UNUI ACTOR ROMÂN CELEBRU DIVORȚEAZĂ DUPĂ 14 ANI DE CĂSNICIE! DECLARAȚII ÎN EXCLUSIVITATE: ”A ÎNCEPUT SĂ AIBĂ «FIGURI»…”)

Melania Cârje era nelipsită din emisiunile de divertisment de la Televiziunea Română

A părăsit România în 1981 și s-a mutat, definitiv, în SUA

Nu sunt, încă, foarte clare motivele care au determinat-o pe Melania Cârje să plece din România. Conform unor surse, hotărârea a fost luat după cutremurul din 1977, atunci când actrița a fost la un pas de moarte, iar această încercare a destinului a marcat-o profund. Alte voci au susținut că actrița s-a decis să părăsească România după ce filmul ”Am o idee!”, din 1981 – chiar anul plecării Melaniei în SUA! – a fost interzis de cenzura comunistă. De fapt, acesta a fost și ultimul film în care a apărut Melania Cârje, actrița părăsind țara imediat după premieră.

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a intrat în posesia unor informații din care reiese că Melania Cârje este acum cetățean american și locuiește în Palm Beach Gardens, Florida, așa cum precizează actul care atestă înscrierea printre votanți a îndrăgitei actrițe din anii ’60 – ’70.

Melania Cârje are acum 76 de ani – împliniți chiar luna aceasta, pe 5 iulie – și, după cum specifică actul respectiv, nu este membră a vreunui partid politic american. Are drept de vot în Palm Beach County, Florida. (VEZI ȘI AICI: UN CELEBRU ACTOR DIN ROMÂNIA A RECUNOSCUT CĂ ȘI-A ÎNȘELAT NEVASTA! ”DAR NU CU SUFLETUL. EA A AFLAT”)

Fosta divă a României anilor ’60 – ’70 locuiește, astăzi, într-o zonă de lux – Palm Beach Gardens – semn că plecarea din România s-a concretizat nu într-o aventură, ci într-o nouă viață, trăită pe cu totul alte coordonate. Palm Beach Gardens este un oraș în Palm Beach County, Florida, SUA. Începând cu Recensământul Statelor Unite din 2010, populația era de 48.452 locuitori. Orașul are o serie de comunități închise, iar rezidenţii se bucură de o viaţă de lux. În Palm Beach County, zona Palm Beach Gardens este considerată „bijuteria coroanei”.

Filmografie Melania Cârje

Am o idee (1981)
Ana / (1976)
Elixirul tinereții (1975)
Zile fierbinți (1975)
Femeia fericită / (1974)
Cavalerul Tristei Figuri / (1971)
Silent Friends (1969)
Game pentru televiziune (1968)
Sanda / (1968)
Les fêtes galantes / Serbările galante (1965)
Un surâs în plină vară (1963)
Doi băieţi ca pâinea caldă (1962)
Vacanță la mare (1962)

Melania Cârje

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de euro a lui Țiriac! A aşteptat 5 ani să o primească
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Adela Popescu vrea să plece definitiv din București! Cum este, de fapt, relația dintre ea și Radu Vâlcan: „Eu eram disperată, distrusă”
Adela Popescu vrea să plece definitiv din București! Cum este, de fapt, relația dintre ea...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Ce să pui în fasolea bătută ca să-i dai gustul din copilărie. Va ieși deosebit de savuroasă
Ce să pui în fasolea bătută ca să-i dai gustul din copilărie. Va ieși deosebit...
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în 2024?
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în...
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie:
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
Alex Dobrescu a uitat de fosta soție. Bărbatul are o nouă iubită: „Am trecut de la pensia lui Cioran la alocația actualei”
Alex Dobrescu a uitat de fosta soție. Bărbatul are o nouă iubită: „Am trecut de...
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata să primească turiști
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata...