Home » Exclusiv » Povestea celebrului personaj din ”Pistruiatul”. Câștigă 400 €/lună și, ca să-și întrețină familia, și-a vândut cele două Dacii!

Povestea celebrului personaj din ”Pistruiatul”. Câștigă 400 €/lună și, ca să-și întrețină familia, și-a vândut cele două Dacii!

De: I.D. 05/01/2020 | 22:33

Va împlini 61 de ani în luna mai a acestui an și a devenit o adevărată celebritate națională după ce a interpretat – în anul 1973 – rolul ”Pistruiatului” din serialul – transformat, apoi, în lungmetraj – cu același nume. Ulterior, simpaticul Costel Băloiu a mai apărut în ”Roșcovanul” – unde intepreta personajul ”Mihai Secoșan” -, dar și în ”Nemuritorii”, ”Pentru Patrie”, ”Totul pentru fotbal” sau ”Noi, cei din linia întâi”. Despre Costel Băloiu se poate spune, fără teama de a greși, că a fost un puști-fenomen al cinematografiei din România, numai că destinul i-a pregătit un cu totul alt scenariu pe măsură ce anii au trecut. A avut probleme financiare, a fost taximetrist și șofer de TIR, s-a luptat cu viața la propriu. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, informații de ultimă oră din viața lui Costel Băloiu, ”Pistruiatul” care ținea lumea în fața televizoarelor într-o perioadă în care oferta TV era extrem de limitată. (CITEȘTE ȘI: CUM A AJUNS OCTAVIAN STRUNILĂ SĂ PIARDĂ CASA)

Lui Costel Băloiu i s-a mai spus și ”Bilă”, asta pentru că toți cei din jurul său considerau că are o ”memorie fantastică”. Părinții săi au divorțat atunci când Costel avea 9 ani, iar puștiul a făcut senzație în serialul ”Pistruiatul” la doar 13 ani.

Viitorul părea că se construiește, optimist și plin de promisiuni, chiar sub picioarele sale, fiind aplaudat și aflându-se, tot timpul, în centrul atenției. Numai Costel Băloiu ar putea spune dacă acei ani au fost cei mai frumoși din viața sa, cert este că la vremea respectivă era ”vedetă” și juca alături de mari actori ai cinematografiei din România. (VEZI ȘI:  CELEBRA CREATOARE DE MODĂ ÎȘI ”REVENDICĂ” FIICA & FIUL LA JUDECĂTORIE)

Costel Băloiu în ”Pistruiatul”

A fost descoperit de Francisc Munteanu: ”Gata, ăsta e Pistruiatul”

Scriitorul, scenaristul și regizorul Francisc Munteanu a fost cel care l-a descoperit pe ”Pistruiat”, în persoana unui băiat de 13 ani care avea dicție, era spontan, deborda de energie pozitivă și… știa să fluiere. Fiindcă acesta era unul dintre criteriile de selecție. Plin de umor, Costel Băloiu s-a identificat cu acest rol pe care l-a interpretat, spun unele voci, magistral. Ceea ce a contat și mai mult a fost faptul că ”Pistruiatul” se mișca natural în fața camerei de luat vederi, ca și cum nu ar fi fost o noutate pentru el.

”Consider că mi-am jucat copilăria. Pentru mine a fost o joacă în acest proiect. Pot să spun că încă sunt întrebat pe stradă dacă eu sunt Pistruiatul, oamenii se uită insistent. Le spun că da, mai fac o poză şi merg mai departe.

Pot să spun că eram purtat ca un ou de aur. Le era frică să nu mă lovesc, să nu mă îmbolnăvesc, să nu păţesc ceva. Dacă nu filmam, era dezastru, pentru că atunci, o zi de filmare costa 45.000 de lei, cam aşa…”, a declarat fostul ”Pistruiat” într-un interviu acordat click.ro. (NU RATA: ȘTEFAN STAN ȘI-A DUS PROASPĂTA SOȚIE ÎN CIMITIR LA MIEZUL NOPȚII)

”Consider că mi-am jucat copilăria”, a mărturisit Costel Băloiu

”Prietenia” cu Sergiu Nicolaescu și relația cu câinele-maior ”Calu”

Costel Băloiu a fost întrebat, de foarte multe ori, ce se întâmpla pe platourile de filmare atunci când trebuia să dea replica unor actori ”cu nume”. Își amintește că se considera prieten cu Sergiu Nicolaescu, ținând în buzunar o fotografie cu acesta, iar foarte des se întâmpla să mănânce la aceeași masă cu celebritățile cinematografiei. Ceea ce nici măcar nu îl emoționa. Cât despre stres, nici vorbă…

„Pe Calu, câinele meu din film, îl chema de fapt Kalo. Era un nume unguresc şi în film au vrut să-i zică altfel, dar el nu răspundea decât la Kalo, aşa că nu s-a găsit altă soluţie decât să i se spună Calu. Sincer să fiu, pe mine nu mă asculta deloc, iar de mâncat mânca doar din mâna instructorului său, oricât de mult am vrut eu să mă apropii de el.

Era câine de Securitate şi avea grad de maior. El avea 42 kg, eu 31. Ţin minte că, la un moment dat, după o zi obositoare, eram şi eu, şi Calu frânţi. Filmam secvenţa cu ghiozdanul. Nu mai putea să-l ia… Eu m-am enervat şi am trântit ghiozdanul. Mi-a spus atunci instructorul să nu mai fac niciodată aşa ceva. L-a luat pe Calu într-un colţ, unde nu era nimeni, i-a făcut un soi de terapie şi după câteva minute era drepţi”, și-a amintit Costel Băloiu, într-un interviu acordat pentru taifasuri.ro. (CITEȘTE ȘI:  LEGĂTURI PERICULOASE ÎNTRE SEXOASA DE LA PRO TV & PREZENTATORUL DE LA KANAL D)

Alături de Sergiu Nicolaescu

Pentru rolul din ”Pistruiatul” a primit 100.000 de lei

În vremea când se turna ”Pistruiatul”, un autoturism Dacia costa aproximativ 65.000 – 70.000 de lei. Costel Băloiu a semnat un contract în urma căruia a primit, într-o primă fază, 85.000 de lei, apoi a mai încasat 15.000 fiindcă se trăseseră puține ”duble” – talentul lui ieșea în evidență, indiscutabil – și se făcuse… economie.

Totuși, Costel Băloiu a dezvăluit și că nu a primit toți banii într-o singură tranșă, cu atât mai mult cu cât era minor și, pe de altă parte, regulile financiare erau cu totul altele. Mama sa primea o sumă pe lună, iar după ce se mai filma încasa alți bani. Cu ce s-a ales Costel Băloiu din 100.000 de lei? Și-a cumpărat… o bicicletă și un magnetofon, restul banilor fiind cheltuiți în casă. (VEZI AICI: MILIARDARUL DATOR VÂNDUT LA STAT A CHEFUIT DE REVELION CA BAȘTANII)

”Pistruiatul” este șofer la Ministerul Educației

Costel Băloiu n-a avut o viață ușoară, mai ales că viitorul său cinematografic a fost doar o speranță care nu s-a transformat în realitate. ”Pistruiatul” a mărturisit, în repetate rânduri, că a fost și vina lui, insistând asupra faptului că nu a fost tras de urechi la momentul potrivit. A devenit taximetrist înainte de 1989, a lucrat ca șofer de TIR, s-a însurat de trei ori, cea de-a treia soție fiind o adevărată ”vestă de salvare” pentru el. A muncit, a privit retrospectiv, a contabilizat regrete. (NU RATA: CUNOSCUTUL ACTOR A CÂȘTIGAT PROCESUL ÎMPOTRIVA TATĂLUI SĂU! MIZA…)

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a aflat că ”Pistruiatul” câștigă, acum, 400 de euro pe lună la Ministerul Educației, iar greutățile financiare și dorința de a-și întreține familia l-au obligat să vândă cele două autoturisme Dacia – unul mai vechi, celălalt, un Logan, ceva mai nou – pe care le deținea. A rămas un șofer pasionat, așa cum a fost toată viața, chiar el recunoscând asta, la un moment dat, pe o rețea de socializare.

„Sunt şofer profesionist, şofatul e pasiunea mea, dar mai greşesc şi eu. Uneori mi s-a mai întâmplat să se poarte poliţiştii frumos cu mine“, a mărturisit ”Pistruiatul” de altădată.. (VEZI AICI:  CEA MAI IMPORTANTĂ PERSOANĂ DIN PRO TV ȘI-A ANUNȚAT DEMISIA)

„Pistruiatul” este șofer la Ministerul Educației și câștigă 400 de euro pe lună

Fiica lui vitregă a fost audiată într-un dosar de prostituție în Italia

Ramona, fiica vitregă a lui Costel Băloiu, din cea de-a doua căsătorie, a avut parte de unele ”aventuri” care l-au întristat pe ”Pistruiat”. Până la urmă, totul s-a terminat cu bine, însă Ramona – devenită Sopranni, după numele tatălui natural – a intrat în atenția organelor de cercetare penală într-un dosar de prostituție.

Ramona a plecat în Italia pentru a-și găsi un loc de muncă, numai că acolo a intrat și într-un anturaj dubios. Scandalul de prostituție în care a fost implicată s-a lăsat cu mai multe condamnări, iar Costel Băloiu, chiar tată vitreg fiind, a fost afectat încă o dată de o lovitură primită pe neașteptate. Însuși patronul pentru care lucrase Ramona a fost arestat în urma cercetărilor efectuate atunci.  (CITEȘTE ȘI: BENDEAC, DECLARAȚII ÎN EXCLUSIVITATE DESPRE ”FAKE NEWS-UL” CARE A INVADAT INTERNETUL)

Era vorba despre un local denumit “Diva futura”, administrat de un anume Roberto Schicchi, condamnat la 4 ani și două luni de închisoare pentru că și-ar fi obligat angajatele, stripteuze, să întrețină relații sexuale cu clienții localului. Totuși, spre bucuria ”Pisturiatului”, Ramona nu a fost reținută după ce a dat declarații în fața anchetatorilor italieni. Din acel moment, viața ei a intrat pe un făgaș normal, fără a mai fi implicată în activități care să o aducă în fața polițiștilor. Ulterior, Ramona a devenit mamă, iar ”Pistruiatul” și-a mai luat o piatră de pe inimă.

Fiica vitregă a lui Costel Băloiu a fost audiată într-un dosar de prostituție

Serialul ”Pistruiatul” – aventurile elevului Mihai Pleșa

”Pistruiatul” este un serial românesc de propagandă – din anul 1973 -, constând din 10 episoade. Scenariul povestește aventurile – ficționale – ale băiatului pistruiat Mihai Pleșa, pe măsură ce acesta devine implicat în… sprijinirea mișcării ilegaliste. Regizat de Francisc Munteanu, din distribuție au făcut parte Sergiu Nicolaescu, în rolul ilegalistului Andrei, Réka Nagy în rolul principal feminin al profesoarei de istorie și Costel Băloiu, în rolul de debut ”Pistruiatul”.

Într-un mic orășel de provincie, membrii mișcării ilegaliste comuniste pregătesc Ziua Eliberării. Pistruiatul, un simpatic băiețandru de 14 ani, devine eroul acestor evenimente conduse din umbră de însuși prietenul și tovarășul său, Andrei. Ajutat de profesoara de istorie, de tatăl său și, de cele mai multe ori, de câinele Calu, puștiul face față cu dezinvoltură și curaj oricărei provocări.  Într-un târziu, Pistruiatul află care a fost rezultatul acelor „misiuni” primite din partea lui Andrei: sprijinirea mișcărilor comuniste.

„Pistruiatul înseamnă un plăcut «film de aventuri juvenile», plasat în contextul realităților sociale de acum patru decenii și ceva. Regizorul Francisc Munteanu își manifestă încă o dată calitățile sale de dezinvoltură și farmec, pigmentând acțiunea cu momente de zâmbet, fără a întrerupe fluidul de tensiune, ritmul antrenant al peliculei” — Călin Căliman – ”Contemporanul”, 1987. (CITEȘTE ȘI: ACTORUL A FOST DESCOPERIT MORT ÎN LOCUINȚA SA)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Parteneri
Dan Şucu, lăsat mască de soţie. Ce i-a transmis Diana Şucu: ”Nu m-am aşteptat”
Dan Şucu, lăsat mască de soţie. Ce i-a transmis Diana Şucu: ”Nu m-am aşteptat”
Simona Halep pleacă la Patrick Mouratoglou! Va avea condiții de lux la francez
Simona Halep pleacă la Patrick Mouratoglou! Va avea condiții de lux la francez
Cele mai PĂGUBOASE MAȘINI. Modele care se strică destul de repede
Cele mai PĂGUBOASE MAȘINI. Modele care se strică destul de repede
Cum a slăbit dr. Mihail Pautov 10 kilograme în mai puțin de o lună
Cum a slăbit dr. Mihail Pautov 10 kilograme în mai puțin de o lună
Impactul COVID asupra creierului. Analiza pe care trebuie să o faci dacă simptomele neurologice persistă
Impactul COVID asupra creierului. Analiza pe care trebuie să o faci dacă simptomele neurologice persistă
O rețea DIN UMBRĂ! Un atac MASIV al Rusiei asupra Europei a fost...
O rețea DIN UMBRĂ! Un atac MASIV al Rusiei asupra Europei a fost...
Anunțul momentului pentru cei născuți înainte de 1970! Este obligatoriu să faceți asta
Anunțul momentului pentru cei născuți înainte de 1970! Este obligatoriu să faceți asta
Bani în plus pentru TOŢI ROMÂNII! De când vom primi mărirea de 500 de lei pe lună la salariu, ESTE OFICIAL
Bani în plus pentru TOŢI ROMÂNII! De când vom primi mărirea de 500 de lei...
BANCUL ZILEI: Ion este obligat să facă amor sălbatic: Măi, Marie, știi tu ce efort presupune o partidă de sex?
BANCUL ZILEI: Ion este obligat să facă amor sălbatic: Măi, Marie, știi tu ce efort...
Geta Sterp, primele imagini în rochie de mireasă: „Nu îmi găsesc cuvintele acum”
Geta Sterp, primele imagini în rochie de mireasă: „Nu îmi găsesc cuvintele acum”
Modul în care rușii îi enervează pe europeni. O fac, fără rușine, 24/7, pe site-uri populare
Modul în care rușii îi enervează pe europeni. O fac, fără rușine, 24/7, pe site-uri...
Putin are mai multe dubluri care ţin discursuri şi se duc la evenimente în locul său
Putin are mai multe dubluri care ţin discursuri şi se duc la evenimente în locul...
CUTREMUR VALUTAR în toată lumea! Acum s-a anunțat ce se va întâmpla, de fapt
CUTREMUR VALUTAR în toată lumea! Acum s-a anunțat ce se va întâmpla, de fapt
Veste esențială pentru toate femeile din Rusia. Vladimir Putin a decis
Veste esențială pentru toate femeile din Rusia. Vladimir Putin a decis
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Pe bogăție! Ce primesc să mănânce deținuții Penitenciarului Giurgiu. Mulți români gustă așa ceva doar de Sărbători
Pe bogăție! Ce primesc să mănânce deținuții Penitenciarului Giurgiu. Mulți români gustă așa ceva doar...
Mentor sau ”șarpe” pentru Animal X?  Laurențiu Duță a dat cărțile pe față. Ce a însemnat, de fapt, pentru el trupa
Mentor sau ”șarpe” pentru Animal X? Laurențiu Duță a dat cărțile pe față. Ce a...
Larisa și Marian Drăgulescu, reuniune de familie: „Va fi fastuos, ca la nuntă sau botez”
Larisa și Marian Drăgulescu, reuniune de familie: „Va fi fastuos, ca la nuntă sau botez”
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Ce a pățit o franțuzoaică în autobuzul 385 din București
Ce a pățit o franțuzoaică în autobuzul 385 din București
Unealtă Parkside cu acumulator, mică și multifuncțională, la Lidl săptămâna viitoare
Unealtă Parkside cu acumulator, mică și multifuncțională, la Lidl săptămâna viitoare